Over ons,

Vrouwenvoetbalfans is gestart om vrouwenvoetbal te promoten, omdat zij natuurlijk niet onderdoen van de mannen.

Een web site gemaakt voor en door fans!

 

Met dit nieuws form proberen we een zo goed mogelijk beeld te geven wat er zoal gebeurt in de vrouwen voetbal wereld denk hierbij aan open dagen, wedstrijdverslagen, interviews, het laatste nieuws en dergelijke.

 

Sportieve groet,

 

Het V.V.F. team.

 

 

Even voorstellen:

 

Rene Kloet (uit Breda).

oprichter Vrouwen Voetbal Fans, geboren 5-11-1961 te Breda.

 

''Ik zet mij al jaren vrijwillig in voor de vrouwen voetbal, wat eerst is begonnen als een hobby is door gegroeid naar een passie waar ik al mijn energie en  enthousiasme in kwijt kan'' Vrouwenvoetbal is me lust en leven en geeft me jaren van me leven erbij. 

Daniel Offermans(uit Monster)

 

 

Hallo vrouwenvoetbal fans,

ik ben Daniel Offermans geboren op 29 -10- 1963 te Heerlen, Limburg.
Getogen in Monster, gemeente Westland sinds 1969.
Mijn interesse voor het vrouwenvoetbal dateert al voor de oranje leeuwinnen toen ze Europees kampioen werden in 2017..
Voor die tijd volgde ik een paar regio vrouwenvoetbalteams, VV Monster en SV Verburch.
Nadat de oranje leeuwinnen Europees kampioen werden is mijn interesse alleen maar verder gegroeid.
Ik ben toen eerst het Engelse vrouwenvoetbal via internet gaan volgen.
 Nu volg ik de Nederlandse, Engelse, Duitse en Italiaanse vrouwen competities via tv, internet en Viaplay met de regelmaat.
De Zweedse vrouwen competitie , Obos Damallsvenskan volg ik daar het kan in het geheel.
René heeft mij gevraagd of ik iets wilde doen voor de VVF en dat vind ik uiteraard prima.
Ik ga vanaf het volgende seizoen dan ook wedstrijden bezoeken om daar verslag over te doen. Maar mijn prioriteit is voor VVF bijspringen in de weekenden maar i.v.m. mijn werkzaamheden op vrijdagavond niet beschikbaar. 
Tot slot,
Vrouwenvoetbal is een familiefeest, een gezellig dagje uit,
Voetbal zoals Voetbal hoort te zijn!!!
Met vriendelijke groet, Daniel.

Hoi Fans,

Mijn naam is Marco Verkerk, geboren 07-07-1962.

Ik ben een laatbloeier bij het voetbal. Ik ben begonnen op mijn 12de jaar en heb lang gevoetbald en zaalvoetbal gedaan.

Ik ben gevraagd om bij de VVF te komen helpen. Ik heb ja gezegd, omdat vrouwenvoetbal sterk is gegroeid. Mijn belangstelling in de Oranjeleeuwinnen is gegroeid vanaf 2017 sinds ze Europees kampioen werden.

Ik ben nu bezig met de opleiding voetbalscout en hoop daar later iets mee te kunnen gaan doen. Mijn doel is de jeugd en meisjes te mogen scouten. Wie weet hoop ik vrouwenscout te mogen worden.

Ik vind het hartstikke leuk bij de VVF te mogen werken en hoop meer voor het vrouwenvoetbal te kunnen gaan betekenen. Graag hoop ik de Oranjeleeuwinnen in het echt te mogen ontmoeten en hun wedstrijden van dichtbij mee te maken. Wie weet. Mijn eerste bezoek was in 2019 bij een oefeninterland in het AFAS stadion te Alkmaar. Het was Oranjeleeuwinnen-Chili. Het was een heerlijke wedstrijd met veel sfeer. Ik beleefde een Schitterende dag met een hele mooie zege op Chili.

Ik draag vanaf die tijd dan ook de Oranje-voetbalvrouwen een warm hart toe.

Gr. Marco Verkerk

Koos Koster (uit Heerhugowaard)

 

 

Graag wil ik mij via deze weg eventjes voorstellen.

 

Ik ben Koos Koster en ben nu 47 jaar en ben geboren en getogen in Alkmaar, geboren op 16 december in het jaar 1973. In 1979 of 1980 zijn we verhuisd naar Lelystad, waar mijn vader een baan kreeg in de bakkerij.

 

Mijn ouders gingen in 1983 uit elkaar en zijn helaas in 2019 beide gestorven!

 

Het voetbal is mij met de paplepel ingegoten, aangezien mijn vader jarenlang scheidsrechter op amateurgebied (3de en 4de Klasse) is geweest en moest vroeger iedere zondag met hem mee!

 

Sinds 1987 ben ik in Friesland in aanraking gekomen met het clubvoetbal. Ik woonde toen net in een Kindertehuis omdat mijn moeder niet meer voor mij kon zorgen en ik door mijn vader het huis uit geschopt werd. Omdat ik niet overweg kon met zijn ‘nieuwe’ vrouw en haar kind!

 

Op een zaterdag moest 1 van mijn begeleiders in het Kindertehuis voetballen en het 1e wat hij deed toen hij kwam. Was mij vragen of ik meeging om te kijken, antwoordt was volmondig JA en sindsdien loop ik al rond bij diverse clubs.

En van het een, kwam het ander! Ik werd begeleider / verzorger van v.v. Hielpen 2 (Hindeloopen, 1 dorpje waar de Friese Elfstedentocht langs komt!)

 

Vervolgens s.v. Lelystad’67, v.v. Unicum (beide veldvoetbalclubs), Dynamo Lelystad, Z.V.V.’91 en FC Anatolia (Zaalvoetbalclubs uit Lelystad, waarvan alleen nog de fusieclub ZVV Dynamo Lelystad nog bestaat) en in het laatste half jaar, dat ik in Lelystad had ik op zondag SC Buitenboys uit Almere, waar ik de rechterhand was van een trainer/coach, die in Lelystad woonde.

 

In 2011 ben ik van Lelystad naar Heerhugowaard verhuisd, waar ik in eerste instantie bij s.v. – WMC (veld- en zaalvoetbal) terecht kwam. Daarna kwam ik bij Reiger Boys met het Vrouwenvoetbal in aanraking, dit was eerst veld- en zaalvoetbal. Nu alleen veldvoetbal.

En bij deze club ben ik sinds 4 á 5 seizoenen de clubspeaker, bij zowel de Vrouwen als de Heren (1 + 2) en was assistent-coach van de heren 1 / 2 en later DJ / Speaker bij de Zaalvoetbalsters van Reiger Boys, die in de Eredivisie Zaalvoetbal voor Vrouwen uitkomen. Heten thans FC M.A.R.L.E.N.E. uit Heerhugowaard.

En volg alles van met veld- maar ook met zaalvoetbal te maken heeft. De Nederlandse Eredivisie(s), de Eerste Divisies (die heb je alleen bij de Heren), de Nationale Zaalvoetbalteams van Nederland (Sinds 2016 of 2017 is het Vrouwenzaalvoetbalteam in het leven geroepen.)

 

Voor Vrouwenvoetbalfans ga ik het Vrouwenzaalvoetbal op de voet volgen, de Eredivisie Vrouwen maar ook het Nederlands Zaalvoetbalteam!

En misschien ga ik de Top van het Vrouwenvoetbal volgen, dus de Topklasse, Hoofdklassen (Zaterdag en Zondag).

 

In de Hoofdklasse A komt het 1e Vrouwenelftal van Reiger Boys uit en wellicht de 2de Klasse A waarin de Vrouwen 2 van Reiger Boys uitkomen.

 

Oh ja, ik ben groot AJAX – fan! De AJAX – Vrouwen, AJAX – Vrouwen beloften, AJAX en Jong AJAX.

Giovanni Hartogs geboren te Eindhoven op 13 sept. 1971.

 

 

Ik ben sinds een paar dagen 49, geboren en getogen in Eindhoven en hartstochtelijk supporter van PSV en Celtic.
Ook de PSV Vrouwen volg ik op de voet, was eigenlijk ook van plan dit jaar een seizoenkaart te nemen maar door de corona zijn die er dit seizoen geen. Ik probeer wel regelmatig een wedstrijd te gaan kijken, meestal samen met een goede vriend. Zijn 11-jarige dochter is helemaal weg van voetbal en PSV, het leuke is dat alle speelsters van PSV haar kennen en ze vaak mee mag het veld op of zelfs naar uitwedstrijden.

 

Ik wil graag helpen het vrouwenvoetbal bekender te maken in Nederland en het de aandacht geven die het verdient. Niet alleen PSV Vrouwen maar vrouwenvoetbal in het algemeen. En ik denk dat VVF daar een heel mooi platform voor is.

 

Gio staat momenteel op NON ACTIVE

Gio Bouwens uit Kerkrade(geb. 26 aug. 1959)

 

Hoi mijn naam is Gio Bouwens geboren en getogen in Kerkrade Zuid-Limburg.

60 Jaar oud of jong zoals je het maar wilt noemen.

Ooit begonnen als bloemistenzoon en drie top fleurop zaken gehad daarna 5 jaar als instructeur gewerkt en nadien vracht-bus en taxichauffeur geweest en ook nog als verkeersregelaar. Bij die werkzaamheden al ruim 20 jaar aan het filmen. Vrouwenvoetbal is daar ook een van de artikelen van die mijn grote aandacht krijgen. René heeft mij uitgenodigd om mede moderator te worden van VVF dat is een hele eer heb al jaren met hem samen gewerkt en gezamenlijk naar wedstrijden gereden om wedstrijd samenvattingen op video voor internet te maken.

Hoop dat ik op een leuke manier mijn steentje bij mag dragen om VVF in goede orde te ondersteunen.

 NON ACTIVE!

Richard Boecker(uit Hillegom)

Vrouwenvoetbalfan, Reporter, geboren 9-12-1976.

 

''Ik ben een grote fan van vrouwenvoetbal en draag het een warm hart toe. Ik kom graag bij wedstrijden kijken en daar verslagen van maken vanuit het oogpunt van de fan, over de wedstrijd en de sfeer op en rond het veld. Ook maak ik graag foto's van wedstrijden''

 

 

Marcel Wagenhuis (uit Uithoorn).

geboren 24-4-1959.

 

''Ik train dit seizoen vrouwen van vv Udo en praktijkbegeleiders trainers van  meiden bovenbouw van RKDES. Eigen voetbalsite over opleiden en schrijf columns voor diverse sites. Diverse diploma's KNVB en meulensteen. Als ik leuke info tegen kom maar ook in het amateur voetbal dan schrijf ik dit graag op V.V.F.

 

Andrew Jacobs(uit Overloon) NON ACTIVE!!!!!

 

 Andrew een oud collega van mij en gaat zich voor VVF werkzaamheden bezig houden ook met de Duitse competitie hier zijn verhaaltje: 

"Mijn naam is Andrew Jacobs, ben vanaf het eerste uur al werkzaam in het vrouwenvoetbalwereldje, eerst als reporter in de hoofdklasse wat toen het hoogste was en via iemand van SteDoCo waar ik helaas de naam niet meer van weet erin ben gerold, daarna in de eredivisie vaste reporter geweest bij VVV-Venlo die er helaas mee hebben moeten stoppen maar toch heel wat meiden van dat team het toch ver geschopt hebben, daarna als reporter naar PSV/FCE wat daarna dus PSV werd en dat deed ik allemaal voor VVNED waarbij Saskia toen de scepter zwaaide en daarbij heb ik met veel plezier mijn werkzaamheden gedaan.
Leuk was ook het EK in Zweden met o.a. René Kloet (hoofd van deze site), wij gingen na 10 dagen weer naar huis wat afgesproken was maar helaas gingen dezelfde dag ook de OranjeLeeuwinnen weer naar huis wat dus niet de bedoeling was.
Verder ben ik nog leider geweest van SSS'18 meiden A en vrouwen 2 waarmee we 2 jaar achter elkaar kampioen werden en promoveerden van de 5e naar de 3e klasse, Sparta'18 vrouwen 2 zijn we toen 2e geworden en SV Venray vrouwen 3 kampioen mee geworden en promoveerden naar de 3e klasse, wat ik toch eigenlijk wel mis en mocht er weer iets op mijn pad komen dan zal ik er zeker op reageren."