Over ons,

Vrouwenvoetbalfans is gestart om vrouwenvoetbal te promoten, omdat zij natuurlijk niet onderdoen van de mannen.

Een web site gemaakt voor en door fans!

 

Met dit nieuws form proberen we een zo goed mogelijk beeld te geven wat er zoal gebeurt in de vrouwen voetbal wereld denk hierbij aan open dagen, wedstrijdverslagen, interviews, het laatste nieuws en dergelijke.

 

Sportieve groet,

 

Het V.V.F. team.

 

 

Even voorstellen:

 

Rene Kloet (uit Breda).

oprichter Vrouwen Voetbal Fans, geboren 5-11-1961 te Breda.

 

''Ik zet mij al jaren vrijwillig in voor de vrouwen voetbal, wat eerst is begonnen als een hobby is door gegroeid naar een passie waar ik al mijn energie en  enthousiasme in kwijt kan'' Vrouwenvoetbal is me lust en leven en geeft me jaren van me leven erbij. 

Koos Koster (uit Heerhugowaard)

 

 

Graag wil ik mij via deze weg eventjes voorstellen.

 

Ik ben Koos Koster en ben nu 47 jaar en ben geboren en getogen in Alkmaar, geboren op 16 december in het jaar 1973. In 1979 of 1980 zijn we verhuisd naar Lelystad, waar mijn vader een baan kreeg in de bakkerij.

 

Mijn ouders gingen in 1983 uit elkaar en zijn helaas in 2019 beide gestorven!

 

Het voetbal is mij met de paplepel ingegoten, aangezien mijn vader jarenlang scheidsrechter op amateurgebied (3de en 4de Klasse) is geweest en moest vroeger iedere zondag met hem mee!

 

Sinds 1987 ben ik in Friesland in aanraking gekomen met het clubvoetbal. Ik woonde toen net in een Kindertehuis omdat mijn moeder niet meer voor mij kon zorgen en ik door mijn vader het huis uit geschopt werd. Omdat ik niet overweg kon met zijn ‘nieuwe’ vrouw en haar kind!

 

Op een zaterdag moest 1 van mijn begeleiders in het Kindertehuis voetballen en het 1e wat hij deed toen hij kwam. Was mij vragen of ik meeging om te kijken, antwoordt was volmondig JA en sindsdien loop ik al rond bij diverse clubs.

En van het een, kwam het ander! Ik werd begeleider / verzorger van v.v. Hielpen 2 (Hindeloopen, 1 dorpje waar de Friese Elfstedentocht langs komt!)

 

Vervolgens s.v. Lelystad’67, v.v. Unicum (beide veldvoetbalclubs), Dynamo Lelystad, Z.V.V.’91 en FC Anatolia (Zaalvoetbalclubs uit Lelystad, waarvan alleen nog de fusieclub ZVV Dynamo Lelystad nog bestaat) en in het laatste half jaar, dat ik in Lelystad had ik op zondag SC Buitenboys uit Almere, waar ik de rechterhand was van een trainer/coach, die in Lelystad woonde.

 

In 2011 ben ik van Lelystad naar Heerhugowaard verhuisd, waar ik in eerste instantie bij s.v. – WMC (veld- en zaalvoetbal) terecht kwam. Daarna kwam ik bij Reiger Boys met het Vrouwenvoetbal in aanraking, dit was eerst veld- en zaalvoetbal. Nu alleen veldvoetbal.

En bij deze club ben ik sinds 4 á 5 seizoenen de clubspeaker, bij zowel de Vrouwen als de Heren (1 + 2) en was assistent-coach van de heren 1 / 2 en later DJ / Speaker bij de Zaalvoetbalsters van Reiger Boys, die in de Eredivisie Zaalvoetbal voor Vrouwen uitkomen. Heten thans FC M.A.R.L.E.N.E. uit Heerhugowaard.

En volg alles van met veld- maar ook met zaalvoetbal te maken heeft. De Nederlandse Eredivisie(s), de Eerste Divisies (die heb je alleen bij de Heren), de Nationale Zaalvoetbalteams van Nederland (Sinds 2016 of 2017 is het Vrouwenzaalvoetbalteam in het leven geroepen.)

 

Voor Vrouwenvoetbalfans ga ik het Vrouwenzaalvoetbal op de voet volgen, de Eredivisie Vrouwen maar ook het Nederlands Zaalvoetbalteam!

En misschien ga ik de Top van het Vrouwenvoetbal volgen, dus de Topklasse, Hoofdklassen (Zaterdag en Zondag).

 

In de Hoofdklasse A komt het 1e Vrouwenelftal van Reiger Boys uit en wellicht de 2de Klasse A waarin de Vrouwen 2 van Reiger Boys uitkomen.

 

Oh ja, ik ben groot AJAX – fan! De AJAX – Vrouwen, AJAX – Vrouwen beloften, AJAX en Jong AJAX.

Bob R. Lawa geboren te Amsterdam op 23 april 1959.

 

Goede dag beste fans,

 

Ik wil me aan jullie nu gaan voorstellen.

Ik ben Bob en woon vlakbij Rene. Van vroeger uit kende ik hem al maar onze wegen kruisen nu. 

Ik ben een enorme fan van het voetbalspelletje en via hem ben ik enthousiast geworden ook van het vrouwenvoetbal.

Samen hebben we vorig jaar ook eens fotokes zitten te selecteren. Verder heb ik hem wat bijstaan in het wereldje. Dit gaf me reden om JA te zeggen op zijn aanbieding.

 

Wat kan en doe ik momenteel?

Nou fans ik ben een enorme muziekfan. Buiten dat weet ik best veel van fotografie en mag van me zelf zeggen dat ik een enorme sportfan ben.

 

Ik volg alles wat er maar in oranje op de buis komt. Over mijn voorkeur voor de club trouwens kan ik jullie zeggen dat mijn geboorteplaats wat verraad!! 

Gelukkig is bij het vrouwenvoetbal niet zoveel strijd onder elkaar maar ik heb vernomen van Rene dat er wel eens akkefietjes in het verleden zijn geweest.

 

De oranjemannen heb ik in het verleden regelmatig live gezien maar popel eens om ook de vrouwen, de leeuwinnen eens live mee te gaan maken zodra het kan.

Ik kom VVF dus helpen en mijn rol stem ik af op mijn maatschappelijk leven.

Ik hoop dat Rene me verder wegwijs gaat maken zodat ik me verder kan ontplooien. Dit is een uitdaging voor mij!! 

 

Bob R. Lawa

Ron Nie(geboren 1971)

 

Hoi allemaal, mijn naam is Ron, woon in Maarssen en uiteraard fan van vrouwenvoetbal. Sinds 5 jaar train ik dames, en doe dat met veel plezier.

Ik train dames 2 van het Utrechtse EDO dus.

Daarnaast ben ik grensrechter, en vlag ik normaal gesproken de oefenwedstrijden van het Nederlandse politie damesteam, en ben ik betrokken bij een team van oud profs en mannen die op hoog amateurniveau hebben gespeeld. Op de foto sta ik samen met Rebecca Welsh die in Engeland op hoog niveau fluit. Dit was tijdens een oefeninterland tussen de Nederlandse en Engelse dames.

Wat ik verder voor VVF ga doen is het volgende:

Ik zag snel de oproep staan dat VVF mensen nodig had en reageerde acuut.

Het soc media gebeuren is me niet onbekend en verwacht dat ik VVF zeker kan versterken. René heeft me gevraagd of ik de nadruk ook wil leggen op het amateurvoetbal. Daar komt nog te weinig over voorbij en daar zit de doelgroep ook. Ik zal mijn aandeel daarin zeker gaan geven, aangezien ik dus al enige tijd in die wereld rond huppel.

Jill Jutte(14 febr. 1997)

 

Hoi fans, ik ben Jill en volg al van kleinst af aan het vrouwenvoetbal. Deze wereld is me met een paplepel ingegoten! 

In die periode kwam ik René al tegen bij mijn favoriete club ADO Den Haag. 

Ik was dan ook super blij dat ADO vroeger met vrouwenvoetbal aan de slag ging.

Maak dan ook al vanaf het begin deel uit van het vlaggenteam ADO. 

Zoals jullie weten ben ik super fanatiek en misschien ligt er ooit voor mij bij de vrouwen een leuke job klaar.

Persmanager of huisfotografe maakt me niet uit.

Het bloed kruip bij mij waar het niet gaan kan.

Momenteel ben ik al enige tijd met het vrouwenvoetbal mediagebeuren bezig. en de naam Vrouwenvoetbal Nederland kennen jullie wel. René heeft daar ook voor gewerkt trouwens. Hij startte VVF op en is een eigen weg ingeslagen. 

Onlangs vroeg hij me en heb gelijk ja gezegd. VVF is juist de vrouwenvoetbal media waar ik mezelf ook verder in kan ontplooien en in kan vinden. Heb een fotografie cursus gevolgd en die kwaliteiten kan ik misschien al wel bij VVF gaan gebruiken. 

Overigens is het wel zo dat ik zeker andere media blijf ondersteunen. Zo goed of kwaad het kan!

Immers is alle media 1. zo zie ik het!! 

Ik hoop in een leuk team te komen bij VVF en spannend? Vele ken ik persoonlijk dus dat gaat goed komen.

 

Jill Jutte

 

 

 

Nathalie van Os( Geb. te Delft op 19-07-1985)

 

Hallo ik ben Nathalie van Os. Ik ken René al erg lang en hij vroeg me of ik bij zijn team wilde komen.

Ik heb super genoten ook met ons tripje naar Spakenburg met een clubje.  Dat was de bekerfinale Ajax tegen Fc Twente.

 

Wat ik voor VVF kan betekenen is het volgende.

Ik ben zeer creatief met Fb plaatjes maken.

Overigens loop ik al jaren mee in het vrouwenvoetbal en ken ADO en Ajax op mijn duimpje.

 

Ik hoop een leuke tijd met VVF mee te gaan maken,

Jullie aanbod kan me ook zeker in mijn privé leven gaan verrijken!  

Mocht VVF me verder kunnen brengen dan zal ik alles aanpakken! Ik ben een meid die vooruit wil!!

 

 

 

Giovanni Hartogs geboren te Eindhoven op 13 sept. 1971.

 

 

Ik ben sinds een paar dagen 49, geboren en getogen in Eindhoven en hartstochtelijk supporter van PSV en Celtic.
Ook de PSV Vrouwen volg ik op de voet, was eigenlijk ook van plan dit jaar een seizoenkaart te nemen maar door de corona zijn die er dit seizoen geen. Ik probeer wel regelmatig een wedstrijd te gaan kijken, meestal samen met een goede vriend. Zijn 11-jarige dochter is helemaal weg van voetbal en PSV, het leuke is dat alle speelsters van PSV haar kennen en ze vaak mee mag het veld op of zelfs naar uitwedstrijden.

 

Ik wil graag helpen het vrouwenvoetbal bekender te maken in Nederland en het de aandacht geven die het verdient. Niet alleen PSV Vrouwen maar vrouwenvoetbal in het algemeen. En ik denk dat VVF daar een heel mooi platform voor is.

 

Beste fans,

Vanaf heden zal ik deel uitmaken van vvf. Dat betekend dat ik met regelmaat verslagen zal schrijven met betrekking tot de wedstrijden van de Ajax Vrouwen.

Al zolang als ik mij herinner ben ik fan van Ajax, maar sinds het rampjaar 2017/2018 (voor de mannen) ben ik fanatiek supporter en dat seizoen ben ik tevens naar mijn eerste wedstrijd van de Ajax Vrouwen geweest. Het begon als een grap (ik zie wel of het mij bevalt), en nu ga ik in Nederland naar alle wedstrijden.

Ik wil wel vast benadrukken dat het ‘supporten’ voor gaat op het werk en dat het een aantal dagen kan duren voordat het verslag af is. Voor tips kunt u een bericht via messenger sturen.

Ik hoop op een fijne samenwerking.

Mark Brienen

 

Hey fans,

 

Mijn naam is Joyce Duits. Ik ben geboren op 28 september 2002.
Al sinds ik kon lopen (10 maanden!)was ik al aan het voetballen. Ik kon haast nooit van de bal afblijven met mijn voet...
Ik zit ook op voetbal, ik speel zelf 1e/Hoofdklasse en speel ook (bijna) elke zondag mee met de vrouwen 1 van mijn club.

Ik vind het superleuk om veel informatie over de OranjeLeeuwinnen te verzamelen! Als ik eenmaal aan de Nederlandse voetbalvrouwen denk word ik er al vrolijk van.

Als "droombaan" wil ik ook bij de KNVB werken, bijvoorbeeld achter de schermen.
Dat lijkt me ook echt heel leuk om te doen!

Ik train ook meisjesteams, want dit was mijn stage voor mijn opleiding. De opleiding die ik volg is een sportopleiding, ook dit past zeer goed bij mij. Helaas ben ik als MBO-studente wel druk door stages, schoolwerk en sport maar mij kan je uiteraard wel vinden bij VrouwenVoetbalFans!

Voor de tijd die ik over heb kan ik mijn steentje bijdragen om zeker bovenop het nieuws te zijn.
Affiniteit met voetbal is zeer gedreven bij mij.

Met vriendelijke voetbalgroet en liefs,
Joyce

Gio Bouwens uit Kerkrade(geb. 26 aug. 1959)

 

Hoi mijn naam is Gio Bouwens geboren en getogen in Kerkrade Zuid-Limburg.

60 Jaar oud of jong zoals je het maar wilt noemen.

Ooit begonnen als bloemistenzoon en drie top fleurop zaken gehad daarna 5 jaar als instructeur gewerkt en nadien vracht-bus en taxichauffeur geweest en ook nog als verkeersregelaar. Bij die werkzaamheden al ruim 20 jaar aan het filmen. Vrouwenvoetbal is daar ook een van de artikelen van die mijn grote aandacht krijgen. René heeft mij uitgenodigd om mede moderator te worden van VVF dat is een hele eer heb al jaren met hem samen gewerkt en gezamenlijk naar wedstrijden gereden om wedstrijd samenvattingen op video voor internet te maken.

Hoop dat ik op een leuke manier mijn steentje bij mag dragen om VVF in goede orde te ondersteunen.

 Samantha Vantol uit Leimuiden (geb.14-02-2000) 

 

Heeii vrouwenvoetbalfans, ik ben Samantha. Voetbal al sinds me 4e en ben nu 19. Zoals jullie aan de foto zien ben ik super fan van de oranje leeuwinnen en dit is nog maar een stukje van mijn kamer. Wat ik hiermee wil bereiken is dat vrouwenvoetbal net zo hoog op de kaart komt te staan als mannen voetbal ook al zijn de vrouwen natuurlijk veel beter. In mijn tijd was vrouwenvoetbal niet populair. Ik vind het leuk om te zien hoe vrouwenvoetbal groeit en dat kan natuurlijk veel beter, maar daar zijn natuurlijk ook fans voor nodig om dat voor hun waar te maken. Ik wil hiermee proberen veel meer fans aan te trekken, en te overtuigen dat vrouwenvoetbal helemaal niet saai of verschrikkelijk is. Het is super leuk om naar te kijken ! Zeker de sfeer in het stadion is fantastisch. Iets wat eigenlijk iedereen een keer moet meemaken in zijn leven die van voetbal houden.

 

 

Met vriendelijke voetbal groet,

 

 

Samantha 

 

 

  

 Ik ben Perry van Tol uit Leimuiden. Geboren 20-9-1968.


Ik ben al jarenlang fan van de oranje leeuwinnen en heb zelf ook een dochter die voetbalt. Wij gaan graag naar wedstrijden en maken daar veel foto's. Als moderator ga ik Rene bijspringen in drukke tijden. Hiernaast dan ook een foto met Rene en mijn dochter. Ik sta rechts dus.

 

Te Heerenveen waar we elkaar via VVF ons voor de eerste keer ontmoette bij een leeuwinnenwedstrijd die we gewonnen hadden..


Sportieve groet van mij.

 

Perry van Tol.

 

Richard Boecker(uit Hillegom)

Vrouwenvoetbalfan, Reporter, geboren 9-12-1976.

 

''Ik ben een grote fan van vrouwenvoetbal en draag het een warm hart toe. Ik kom graag bij wedstrijden kijken en daar verslagen van maken vanuit het oogpunt van de fan, over de wedstrijd en de sfeer op en rond het veld. Ook maak ik graag foto's van wedstrijden''

 

 

Marcel Wagenhuis (uit Uithoorn).

geboren 24-4-1959.

 

''Ik train dit seizoen vrouwen van vv Udo en praktijkbegeleiders trainers van  meiden bovenbouw van RKDES. Eigen voetbalsite over opleiden en schrijf columns voor diverse sites. Diverse diploma's KNVB en meulensteen. Als ik leuke info tegen kom maar ook in het amateur voetbal dan schrijf ik dit graag op V.V.F.

 

 

Nicolas Nys (uit Sint Niklaas, Belgie).

geboren 1-6-1982.

 

''Als grote fan van vrouwenvoetbal kom ik graag naar de wedstrijden kijken om wille van de sfeer en het technische voetbal is anders dan bij de mannen daarom wil ik graag iedereen warm maken om eens een keer te komen kijken. Ook kan ik verslagen brengen vanuit Belgie''

 

 

Merle ten Brinke(uit Zevenaar)

 

"Ik voetbal nu zelf ongeveer 10 jaar. Hou heel erg van voetbal, ga het liefst elke wedstrijd. Sinds een tijdje zet ik me ook in via FB met een pagina voor vrouwenvoetbal genaamd profvrouwenvoetbal. Ik vind het ook erg leuk om stukjes te schrijven en te promoten." Vandaar dat ik ook deze kans wil aangrijpen mijn promotiezaken ook voor VVF te willen gaan doen. Al moet ik alleen maar stickers uitdelen en begrijp dat VVF alle hulp nodig heeft! Vind het ook een top media".

 

 

Andrew Jacobs(uit Overloon)

 

 Andrew een oud collega van mij en gaat zich voor VVF werkzaamheden bezig houden ook met de Duitse competitie hier zijn verhaaltje: 

"Mijn naam is Andrew Jacobs, ben vanaf het eerste uur al werkzaam in het vrouwenvoetbalwereldje, eerst als reporter in de hoofdklasse wat toen het hoogste was en via iemand van SteDoCo waar ik helaas de naam niet meer van weet erin ben gerold, daarna in de eredivisie vaste reporter geweest bij VVV-Venlo die er helaas mee hebben moeten stoppen maar toch heel wat meiden van dat team het toch ver geschopt hebben, daarna als reporter naar PSV/FCE wat daarna dus PSV werd en dat deed ik allemaal voor VVNED waarbij Saskia toen de scepter zwaaide en daarbij heb ik met veel plezier mijn werkzaamheden gedaan.
Leuk was ook het EK in Zweden met o.a. René Kloet (hoofd van deze site), wij gingen na 10 dagen weer naar huis wat afgesproken was maar helaas gingen dezelfde dag ook de OranjeLeeuwinnen weer naar huis wat dus niet de bedoeling was.
Verder ben ik nog leider geweest van SSS'18 meiden A en vrouwen 2 waarmee we 2 jaar achter elkaar kampioen werden en promoveerden van de 5e naar de 3e klasse, Sparta'18 vrouwen 2 zijn we toen 2e geworden en SV Venray vrouwen 3 kampioen mee geworden en promoveerden naar de 3e klasse, wat ik toch eigenlijk wel mis en mocht er weer iets op mijn pad komen dan zal ik er zeker op reageren."

Foto: Frank Kwast

 

Marion de Rooij(uit Breda) geb 30-01-1961.

 

"Ik werk achter de schermen voor VVF al een tijdje en mijd liever dat ik eens op de voorgrond kom maar maak nu een uitzondering.

 

Mijn rol voor VVF is het bewaken, adviseren oa. Een ondersteunende rol voor het hele proces.

Een directiefunctie eigenlijk.

 

Mijn verleden en vanaf het moment het omgaan met Rene in privésfeer, gaf die aanleiding deze stap te maken.

 

Over mezelf kan ik jullie zeggen dat ik vroeger international geweest ben bij het handbal. Contacten in het muziekwereldje zijn me ook absoluut niet onbekend. Ik weet wat er bij komt kijken bij succes en tegenslagen. Dat is mijn rol dus.

Heb inspraak en kan meebeslissen over het hele gebeuren. Dat doe ik met liefde en plezier.  Ik heb het vrouwenvoetbal via Rene Kloet dus leren kennen en heb al wat wedstrijden live mee mogen maken. Ik vond het prachtig en zag die meiden voetballen net zoals toentertijd ik een topprestatie neer moest zetten.  Daar zit dus ook een link"