EEN MEISJESDROOM KOMT UIT!

 Foto EssiMessi.

 

Nou daar is ons VVF weer eens met een super artikel.

VVF sprak supertalent EssiMessi en volgt haar ook verder in haar ontwikkeling. Met behulp van haar ouders hebben we een top interview van haar afgenomen. 

Jullie weten dat ook veel jeugdigen meisjes met dezelfde passie rondlopen en wij vonden het top eens een meisje te interviewen die haar droom naloopt.

Ze is met een bal geboren ook.

In vrouwenvoetballand is ze inmiddels geen onbekende.

Wat kunnen we in deze inleiding nog meer kwijt? Tja blijf ook vooral nog kind. Geniet verder wat er op je pad komt.

 

 

Interview VVF Rene Kloet met Essimessi,

 

Rene : Stel je eigen eens voor wie je bent. Velen zien je in de media al regelmatig voorbij komen namelijk en je bent een voorbeeld van al die meisjes van jou leeftijd die dezelfde droom willen verwezenlijken. .

 

Essi: Ik ben Esra Neter, net 12 jaar en kom uit Amstelveen. Ik voetbal bij SC Buitenveldert in een jongensteam en speel bij de KNVB MO12 overstijgend.

 

Rene: Vertel eens over je voetbalcarrière van A to Z? Waar begon je en op welke leeftijd begon het te kriebelen?

 

Essi: Ik voetbal al, sinds ik kan lopen :). Als heel klein meisje ging ik al in huis of voor de deur de strijd aan met mijn oudere broer Rafael. Elke zaterdag ging ik met hem mee naar AFC en liep ik op het voetbalveld, samen met mijn ouders, en trapte in mijn voetbaltenuetjes tegen een bal. Toen ik 4 jaar was mocht ik bij Roda’23 elke zaterdag voetballen en al daarna werd ik lid bij SV Rap. Omdat er niet zoveel kindjes van mijn leeftijd waren besloten mijn ouders om mij naar SC Buitenveldert te brengen. Daar startte ik bij de jonge sterren (de mini’s ) en voetbal ik nu nog met veel plezier in de JO13-2007. Wat ik heel tof vind is dat ik ook bij de KNVB voetbal, 1x per week en dat ik 2x 6 weken met veel andere meisjes een trainingsstage heb mogen volgen bij Ajax onder leiding van Daphne Koster.

 

Rene: Wat is je uiteindelijke doel en wat is je doel als je door redenen de absolute top niet zou halen? Ofwel ben je ook bezig maatschappelijk in een bepaalde richting?

 

Essi: Mijn grote droom is om profvoetballer bij Ajax te worden, daarna bij FC Barcelona en hoop uiteindelijk een Oranje Leeuwin te worden. Ik heb geen idee wat ik zou willen worden als het me niet lukt. Ik vind vloggen nu ook heel leuk, dus misschien dat ik dan daar iets mee kan doen, al hoop ik natuurlijk van niet  Gelukkig heb ik nog veel tijd om daar over na te denken.

 

Rene: Waar hebben we je al in de media voorbij zien komen? Wat is je doel daarin? Toekomstige opvolger Anouk of Daphne?

 

Essi: Ik ben 2 jaar geleden een YouTube kanaal gestart, omdat het me leuk leek om vlogs te maken over mijn leven als voetballer en te laten zien dat ook meisjes goed kunnen voetballen. Ik ben bekende Nederlanders uit gaan dagen om tegen mij te battlen. Dit zijn 3 onderdelen op voetbalgebied. Ik heb echt al superveel bekende mensen ontmoet en dat vind ik supercool. Zo heb ik filmpjes opgenomen met o.a. Appie Nouri, Soufiane Touzani, Donny van de Beek, Frank en Ronald de Boer, Johnny de Mol, Yes-R en Jackie Groenen.
Omdat meerdere mensen mij begonnen te volgen, word ik weleens gevraagd voor interviews, bijvoorbeeld in de Voetbal International, Panna en een radio item op RTVNH  en heb ik echt het geluk dat ik af en toe uitgenodigd wordt voor toffe dingen. Zo mocht ik bij het EK in Nederland de bal bij de openingswedstrijd naar de middenstip brengen en na afloop van de wedstrijd live in de nabeschouwing gezeten van EK-Talk. Ik ben aanwezig geweest bij de loting van de WK vrouwen in Frankrijk. En soms mag ik gewoon echt coole filmpjes opnemen of andere toffe dinge doen, bijvoorbeeld een interview en voetballen met Shanice van de Sanden op de KNVB Campus in Zeist en is Inter Milan naar Nederland gekomen voor een Champions League Item van hun wedstrijd tegen PSV en wilde ze mij in Eindhoven interviewen. Ik mis vast nog heel veel, maar op mijn Insta en YouTube kanaal kun je veel terugvinden :)

 

*Haar eigen sociale media kunt u vinden op www.youtube.com/esraneter en www.instagram.com/esraneter*

 

Rene: We verwachten zeker je ergens in Frankrijk te gaan treffen. Wat verwacht je zelf van onze leeuwinnen?

 

Essi: Ik hoop en verwacht dat we ver gaan komen. Nederland is natuurlijk Europees Kampioen en veel Oranje Leeuwinnen voetballen nu bij goede clubs. Natuurlijk moeten ze ook een beetje geluk hebben, maar dat heb je altijd nodig om kampioen te worden. Ikzelf hoop zoveel mogelijk keer naar Frankrijk te reizen om Oranje naar de overwinning te juichen.

 

Rene: Al die aandacht al zo vroeg op jouw leeftijd bevalt dat? Wordt je herkend op straat?

 

Essi: Ik merk het vaak niet, behalve als ze me roepen op straat of het voetbalveld, maar ik krijg achteraf vaak privéberichtjes op instagram dat ze me gezien hebben. En soms willen kinderen met mij op de foto. Ik vind het wel echt supertof, al ben ik soms wel verlegen en weet ik nooit zo goed wat ik moet zeggen of waar ik moet kijken.

 

Rene: Je hebt een goede achterban die je steunt en begeleid oa je ouders. Je valt op deze leeftijd met je neus in de boter. Vroeger was vrouwenvoetbal niet zo populair. Heb je daar in praktijk(bij je clubs) iets van gemerkt omdat je ''maar een meisje'' bent?

 

Essi: Ik heb altijd met en tegen jongens gespeeld, dus voor mij is het normaal en ouders noemen me altijd ‘one of the guys’. Ik merk wel dat jongens niet graag een duel verliezen van een meisje, dus ik moet extra hard mijn best doen om ze de baas te blijven.

 

Rene: Ook de concurrentie onderling in de teams. Meestal was het vroeger als je beter was werd je een buitenbeentje. Kun je me uitleggen hoe jou ervaring nu daarmee is?

 

Essi: Sinds de JO8 voetbal ik altijd in de hoogste jongensteams en speel ik met hele goede spelers. Heel veel jongens waar ik mee gevoetbald heb voetballen nu bij Ajax, AZ, FC Barcelona of FC Utrecht. Ik probeer altijd mijn best te doen en hoop dat dat goed genoeg is. Als enige meisje in het team valt dat natuurlijk altijd op bij de tegenstanders, maar zodra de wedstrijd begint is dat snel vergeten.

 

Rene: Wat vind je van de eredivisie vrouwen? Ga je weleens kijken en welke club ben je fan?

 

Essi: Ik probeer het zo veel mogelijk te volgen en als ik kan ga ik kijken. Ik ben dan voor Ajax en dat ik ook het dichtst bij mijn huis. Ook ben ik bij 3 bekerfinales geweest.

 

Rene:  Van wie heb je een shirt, welke handtekening moet je nog en wie is je idool bij buitenlandse internationalen (niet Nederlanders).

 

Essi: Ik heb het echte shirt van Nouri gekregen. Hij was zo ontzettend lief voor mij en vind het zo erg wat er met hem is gebeurd. Hij hangt in mijn kamer, dus ik denk nog vaak aan hem. Verder heb ik van Donny een shirt gekregen met zijn naam erop en heb ik op mijn oranje shirt een handtekening van Lieke Martens. Mijn grootste droom is om Messi te ontmoeten….. Ik zou alleen niet weten hoe ik zou reageren als ik hem zie en wat ik moet zeggen, hihi.

 

Rene: Als laatste uiteraard wat nog niet besproken is om ter afsluiting te gebruiken vraag ik je of er vragen zijn die HOT zijn en nu niet gepasseerd zijn.

 

Essi: Geen vragen, maar Ik hoop dat het vrouwenvoetbal nog veel groter wordt en dat ze net zoveel geld kunnen gaan verdienen als de mannen.

 

Rene: nou nu echt als laatste dan vraag ik je of je een boodschap hebt voor meisjes die ook jou droom waar willen maken en ook op weg willen naar de top. Je bent een goed voorbeeld.

 

Essi's advies: Doe vooral je best en maak veel plezier.

 

VVF dankt Essimessi voor dit uitgebreide interview en wensen haar goede gezondheid en veel succes in haar leven naar de absolute top! Uiteraard ook dank aan haar ouders voor de medewerking van dit interview.  Ouders moeten er achter staan en ook veel investeren. Dat geluk heb je.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

Oranjefandag: Stiekem hopen we op een oranjehuwelijk.

 

Op de Campus te Zeist kwamen op de fandag zowel de mannen als de vrouwen van het grote Oranje opdraven. 

Wat zou het eens leuk wezen als er een koppeltje zou ontstaan. 

Een paar duizend fans bezochten deze dag. Scoren van handtekeningen en op de foto met je favoriet.

Sommige fans waren wat teleurgesteld omdat haar of zijn idool die dag eer niet was. Shanice van der Sanden en Lieke Martens ontbraken.

Vrijdag 24 mei was de groep nog niet compleet dus en vandaag maandag 27 mei sluiten ze aan bij de groep. NU GAAT HET GROTE WERK BEGINNEN.

We onthouden niet deze mooie dag en komen met nog een paar fan foto's om een beetje indruk te krijgen. .

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Welpjes van onze leeuwinnen maken een topweek mee!

Foto: Andrew Jacobs.

 

 

Breda, 25 Mei 2019.

 

Je zou als meisje al jaren een foto/poster op je slaapkamer hebben van onze leeuwinnen.  Prompt doe je zelf voor de eerste keer mee. Heb je kunnen slapen vooraf?

Meisjes onder 15 jaar. Die eerste groep die we noemen als welpen. 

Voor het eerst in de schijnwerpers naast hun trotse ouders die er echt veel voor over hebben en er soms veel voor moeten laten. De weg naar de absolute top vergt ook veel investering.

Is ook niet voor iedereen weggelegd. 

Blijf lekker kind nog zolang het kan, want voor je het weet heb je de leeftijd van 18 jaar al gehaald. Dit eerste podium waar jullie aan mochten ruiken laat ook zien dat de weg naar de top niet eenvoudig is. Leuk om zeker jullie al in actie te mogen zien. 

Daarom heeft VVF ook besloten om de eerste trap tegen die oranjebal eens vast te gaan leggen. 

Wie weet waar het toe kan gaan leiden. DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST! Leuk voor later wat je al hebt gepresteerd. 

VVF was aanwezig bij 2 wedstrijden resp. tegen België en Duitsland.

Andrew Jacobs nam de productie op zich.  VVF bedankt hem daarvoor.

Hieronder eerst het wedstrijdverslag en daarna het interview per wedstrijd.

 

PRODUCTIE ANDREW!!!

Wedstrijdverslag:

Oranje onder 15 wint met 2-1 van België onder 15
In een leuke wedstrijd voor 403 toeschouwers op sportpark de Wieën in Venray heeft Oranje onder 15 met 2-1 gewonnen van hun leeftijdgenoten uit België

In de beginfase waren er kansjes voor beide teams maar al snel kreeg Oranje meer grip op de wedstrijd, zo waren er kansjes voor Ziva Henry, Lena Mahieu en Shijona Martina maar de bal wilde er maar niet in.

Daarna kwamen de jonge Red Flames beter in hun spel en dat resulteerde tot een vrije trap die werd genomen door Estée Cattoor maar echter kon Oranje goalie Melissa Kwakman deze bal tot hoekschop verwerken, de hoekschop leverde niets op, ook ballen van Alixe Bosteels, Rania Boutiebi en Manola Galofaro wilden er niet in.

Daarna waren het weer de jonge Oranjeleeuwinnen maar een geplaatste bal van Rosa van Gool en een schot van Shijona wilden er voor alsnog niet in, even later floot scheidsrechtster Vivian Peeters voor het rustsignaal en zo gingen beide teams rusten met de brilstand.

De 2e helft was nog maar net begonnen of de meiden uit België gingen op zoek naar de voorsprong maar de bal wilde er voor alsnog niet in.

Op een klein uur spelen was daar dan toch het 1e doelpunt van de wedstrijd en die was voor Oranje, Rosa van Gool schoot raak vanuit een vrije trap waar de Belgische goalie die bal toch echt had tegen kunnen houden, 1-0

De meiden uit België gingen op dat moment vol voor de gelijkmaker en die viel er ook, Marine Rosala schoot raak, 1-1

Daarna pakten de jonge Oranjeleeuwinnen het weer op en dat resulteerde 8 minuten later weer tot een doelpunt, invalster Fleur Stoit schoof de bal naast goalie Léa Desmarais in het doel, 2-1.

Niet veel later floot scheidsrechtster Vivian Peeters voor het eindsignaal zodat Oranje deze wedstrijd wist te winnen van België

Na afloop had ik een interview met goudhaantje Fleur Stoit die de 2-1 binnen schoof.

Reporter Andrew Jacobs.

 

Interview:

Ik was dinsdagavond bij Oranje onder 15 tegen België onder 15 en zag de jonge leeuwinnen met 2-1 winnen van de jonge Red Flames.

Na afloop had ik een interview met Fleur Stoit van Oranje onder 15 die de winnende treffer binnen schoot.

Jonge dame , stel je allereerst eens even voor voor onze lezers.
Mijn naam is Fleur Stoit, ik ben 15 jaar en speel bij LRC Leerdam.

Je zat de 1e helft op de bank, iedereen wil natuurlijk graag spelen, 2e helft maak je het winnende doelpunt, hoe voelt dat ?

Fleur: Ik vind niet dat je mag balen als je op de bank zit want je zit toch bij de 20 meiden van heel Nederland en als je er dan in komt dan moet je het beste van jezelf laten zien en ik denk dat dat wel gelukt is.

Hoe heb je de wedstrijd beleefd ?

Fleur: Gewoon als sterk team, vooral België en ik wou heel graag scoren en dat is gelukt.

Wat heeft je trainster in de rust gezegd ?

Fleur: haha dat ik heel erg mijn best moest doen.

Je maakt dan de beslissende treffer, beschrijf hem eens even.

Fleur: Ik kreeg een diepe bal en de centraal van België kopte hem door en ik kreeg hem voor mijn voeten en toen schopte ik hem in de rechterhoek.

Wat voor soort speelster ben je ?

Fleur: Ik ben een echte spits, ik wil de bal heel graag diep hebben en dan lekker scoren.

Heb je ook nog een verbeterpuntje dat je zegt nou daar moet ik echt aan gaan werken.

Fleur: Ik kan meer bal vaster zijn dat moet beter en misschien mijn aanname.

Wat gaat er op dit moment door je heen want het is natuurlijk altijd leuk als je wint hé.

Fleur: Ja haha, heel veel ik kan het eigenlijk niet goed
beschrijven, is heel leuk en ik ben heel blij.

Wat is dan uiteindelijk de basis geweest van deze overwinning.

Fleur: Het was een oefenwedstrijd en het is onze eerste interland en ik denk dat we daar allemaal heel veel van leren.

Even een ander vraagje

Waar kunnen ze jou s'nachts voor wakker maken ?

Fleur: haha voor niet zoveel laat mij maar lekker slapen.

Wie is jou grote voorbeeld ?

Fleur: van vrouwen of mannen, bij vrouwen in ieder geval Lieke Martens.

Waarom Lieke ?

Fleur: Ik vind haar gewoon heel goed en dat is altijd al geweest.

Het WK komt eraan , hoe zie jij de kansen voor de Oranjeleeuwinnen, ga je wellicht ook naar Frankrijk of kijk je lekker thuis voor de televisie.

Fleur: Nee ik kijk televisie want ik ga zelf ook op vakantie maar ik schat hun kansen vrij groot in want ze zijn heel sterk.

Hartelijk Bedankt voor het interview en nog veel succes bij Oranje onder 15 en LRC Leerdam.

Fleur; Graag gedaan en u ook Bedankt.

Haar foto vind U onder ook helemaal na de interviews en wedstrijdverslagen.

 

Wedstrijdverslag:

Oranje onder 15 - Duitsland onder 15 ( 0-0 ) 1-0

Na dinsdagavond al met 2-1 van België onder 15 te hebben gewonnen moesten de meiden wederom in Venray voetballen, deze keer tegen Duitsland onder 15.

De Duitse meiden gingen voortvarend van start via een combinatie waarbij de bal uiteindelijk bij Ilayda Acikgöz kwam en op doel schoot maar het werd een makkelijke prooi voor Oranje goalie Bente Pernot.

Daarna was er een uitbraak van Oranje via Fleur Stoit maar i.p.v. dat ze de bal aan de goed meegelopen Femke Pietersma gaf ging ze voor eigen succes en raakte de bal kwijt en was de kans dus verkeken.

Paar minuten later was er een misverstand in de Oranje verdediging waarbij de bal bij Daphina Redzepi kwam en op doel schoot maar de bal ging naast.

Even later combinatie van Duitsland van Ilayda en Daphina waarbij Ilayda weer de bal terug kreeg en op doel schoot maar goalie Bente kon erger voorkomen door de bal tegen te houden.

5 minuten daarna goede opzet van Oranje, maar de aanval werd verbroken door het haken van Femke wat een vrije trap opleverde, Rosa van Gool schoot de bal echter naast het doel.

Niet veel later floot Scheidsrechtster Sterre Bijlsma voor het rustsignaal.

Gelijk na de rust is er een misverstand bij Oranje waar invalster Amelie Schuster op doel schoot maar de bal was voor Oranje goalie Bente.

5 minuten daarna waren het weer de Duitse meiden met een schot van Vanessa Diehm maar ook deze bal werd voor de keepster.

Daarna was er een aanval van de jonge Oranje Leeuwinnen, via Shijona Martina kwam de bal bij Fleur die op doel schoot maar de bal was echter voor goalie Jil Frehse.

12 minuten daarna viel dan eindelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd, lange bal op invalster Shijona die knap de Duitse verdedigster uitkapte en in de rechter benedenhoek schoot, 1-0 voor Oranje.

Daarna was er een schot van Fleur maar eveneens een goede redding van goalie Jil.

We lopen langzaam naar het einde waar de Duitse meiden nog bijna de gelijkmaker in het net hadden liggen maar vanuit een scrimmage ging de bal op de paal i.p.v. in het doel.

Niet lang daarna floot Scheidsrechtster Sterre Bijlsma voor het eindsignaal en gingen de handen in de lucht bij de Oranje meiden.

Oranje onder 15 speelde 2 wedstrijden in Venray en boekte ook 2 overwinningen wat een knappe prestatie is.

Na afloop had ik nog 2 interviews, een met Shijona Martina en de andere met Isa Kardinaal.

Reporter Andrew Jacobs.

 

Interview:

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik in Venray geweest bij Oranje onder 15 tegen Duitsland onder 15 en heb daar 2 interviews gehad met Shijona Martina en Isa Kardinaal.

Jullie hebben 1-0 gewonnen van Duitsland, je stond niet in de basis maar je word wel matchwinner, hoe voelt dat ?

Shijona: Ja dat voelt wel goed want je staat eerst wissel en dan kom je erin en dan scoor je er ook eentje en ook nog de winnende.

Waar speel je normaal ?

Shijona: Bij de meiden van RKVV DIA

Net zoals elk meisje droom jij natuurlijk ook van de grote Oranjeleeuwinnen, ga je ook naar Frankrijk toe naar het WK of kijk je thuis voor de televisie.

Shijona: Ik kijk gewoon op tv.

Hoe trots zijn de mensen die je kent, zaten ze op de tribune vanavond.

Shijona: Ja mijn moeder, ja heel mijn gezin is echt trots en ze waren er vandaag ook.

Hoe ga je om met het winnen en verliezen van een wedstrijd, als je bijvoorbeeld hebt verloren ben je dan de hele dag boos of is het zo erg niet.

Shijona: Nee dan ben ik na de wedstrijd wel een beetje boos en teleurgesteld maar daarna kan ik dat weer oppakken.

Waar zie jij je zelf over 5 jaar spelen ?

Shijona: Gewoon in Nederland bij PSV.

Je hebt een neusje voor de goal, train je daar ook extra op?

Shijona: Nee niet echt.

-----------------------------------------------------------------------------

Na dinsdag met 2-1 van België te hebben gewonnen, winnen jullie vandaag met 1-0 van Duitsland, jullie zijn goed bezig hé.

Isa: Ja dat denk ik wel dat het een goede prestatie is, ik had niet verwacht dat we tegen Duitsland zouden winnen dus dat is goed en ben heel blij.

Waar speel je normaal, bij de jongens ?

Isa: Ja ik speel bij de jongens, ik speel nu nog 1e klasse maar volgend seizoen ga ik 2e divisie spelen dus dat is wel een grote stap.

Bij welke club speel je nu ?

Isa: DVC Buiksloot in Amsterdam-Noord.

Hoop je dan ook over enkele jaren bij Ajax te spelen.

Isa: Zeker, zeker haha het is wel mijn droom om in het Ajax-shirt te voetballen.

Wat is de belangrijkste voetballes die je geleerd hebt ?

Isa: Ik denk niet opgeven als iets fout gaat, niet erin blijven hangen en meteen denken: de volgende bal is wel voor mij.

Hoe bereid jij je optimaal voor op een wedstrijd?

Isa: Eigenlijk niet, gewoon schoenen aan, scheenbeschermers aan, proberen in de warming-up zoveel mogelijk je best te doen, scherp zijn en de focus op de wedstrijd en dat is mijn voorbereiding dus niet iets bijzonders ofzo.

Waar erger jij je aan op het voetbalveld ?

Isa: Zeurende kinderen, negatief in het team of bij de tegenstander daar kan ik me wel aan irriteren.

Meiden Hartelijk Bedankt voor het interview en nog heel veel succes bij Oranje onder 15 en jullie eigen clubs.

Shijona en Isa: Graag gedaan en Bedankt

 

 

Hun foto's van de interviews vlnr Isa, Shijona,  Fleur: Andrew Jacobs.  

Onze eerste jonge leeuwinnen hebben we behandelt op VVF.

Prachtig dat ze 2 maal wonnen. Prachtig dat op deze jonge leeftijd ze er al aan mogen gaan ruiken. 

Dit moet echt een ervaring geweest zijn. Vooraf die volksliederen al. 

Ja meisjes jullie hebben zeker wat hebben kunnen navertellen op school en bij fam. vrienden en kennissen die er niet waren.

VVF wenst jullie een goede gezondheid en succes in jullie verdere leven. 1 ding is dat niet voor iedereen die keiharde lange weg omhoog weggelegd is maar dit pakken ze jullie al niet meer af. Dat oranjeshirt stond of staat je opperbest!!!

En Andrew nogmaals bedankt voor je inzet.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

Ajax pakt de KNVB beker!

Foto: Mario Kloet.

 

Breda, 12 mei 2019.

 

Wat wordt er weer veel aangeboden in de maatschappij voor iedereen. Gisteren was het ook weer dusdanig druk op TV dat ik besloten had om met wat vertraging nabeschouwing bekerfinale te presenteren. 

Max in zijn wonderauto kwam voorbij en uiteraard weer de mannen eredivisie. Daarnaast voor de wielerliefhebbers kon de Giro gevolgd worden. Ik verwacht dan ook dat op dit vlak het vrouwenvoetbal tegen andere sportevenementen het toch het onderspit delven met uitzondering van de echte DIE HARDS. Niet getreurd want straks hebben we alle focus op ons WK en dan zijn wij aan de beurt. Zelfs Moederdag gooide roet in het eten. 

Daags na de wedstrijd gebruiken we om productie te verzamelen en is meestal geen productie dag voor de website.

Wat een inleiding he. 

 

BEKERFINALE AJAX - PEC ZWOLLE.

 

In de verwachting  zouden er 800 fans uit Amsterdam komen en 1500 fans uit Zwolle. Ajax kwam met 4 bussen en Pec met 4 tot 5 bussen.

Onze inschatting was dat deze getallen juist andersom moesten zijn.

Er waren in de voorverkoop 2400 tickets verkocht uiteindelijk. 

 

De wedstrijd werd door Fox Sport 1 live uitgezonden en kreeg op dat tijdstip een zeer rendabel aantal kijkers van 63.000.  Prachtig toch?

Onze doelstelling was dan ook om deze wedestrijd via een liveblok de huiskamer in te projecteren. Liever horen deze wedstrijden dan ook op het open kanaal maar ja. 

Wat er gebeurde dus in Rotterdam hebben we dus jullie qua info op de hoogte gehouden.

 

Over de wedstrijd zelf als nabeschouwing kan ik kwijt dat de finale niet echt een vermakelijk evenement was. Vaak is dat niet zo. Frappant dat de clubs elkaar zowat kopieerde. 

PEC had over de hele wedstrijd wel het betere van het spel. Mag ook eens gezegd worden.

Waar de clubs identiek in waren was:

Beide zowat 1ste kans een goal. 1-1.

Beide gelijk de 1ste wissel.

Beide de 1ste corner vlak achter elkaar.

Beide toch knullige kansen verprutsen.

Gelukkig kwam er in de extra tijd die verlossende goal. Het had een straf geweest om nog 2 keer 15 min te blijven zitten was menige reactie op de tribune.

Deze bekerwinst was wel de zwaarst bevochten finale. PEC had er eigenlijk meer recht op gehad maar Vanity Lewerissa deed wat ze moest doen dus in de extra tijd. Ook zij gaat niet voor niets een jaartje door bij Ajax.  

De scheidende coach Benno Nihom, als laatste bij de fotoserie, heeft het toch maar voor elkaar om met die begeerde prijs de club te verlaten. Ajax met hun geschiedenis hebben plicht elk jaar een prijs te pakken. PEC Zwolle maakte ze het wel erg moeilijk op de finale avond. Hulde daarvoor. PEC dat het ondergeschoten kind was altijd werpt zich op als stabiele middenmoter en menige topper heeft het al even moeilijk tegen hun.

Statistiek:

0-1 Maxime Bennink in de 6de min.

1-1 Linda Bakker in de 11de min.

2-1 Vanity Lewerissa  90+3 min.

Aantal toeschouwers: ruim 2800.

 

Wat info c.q. bijzonderheden:

 

Zelf gaf ik deze wedstrijd als amusementswaarde een 5 (spanning alleen redde het niet de voldoende te halen)

Pec Zwolle voetbalde met rouwbanden i.v.m. het overlijden van Bertus van der Weerd, clubicoon, manusje van alles, erelid. Vele vrijwilligersfuncties bekleedde hij.

Resultaten dit seizoen tegen elkaar:

07-09-2018 Ajax - Pec 3-1

23-11-2018 Pec - Ajax 3-1

 

Kampioen play-offs:

Pec - Ajax 0-4

Ajax - Pec 0-0

 

Hoe haalden beide teams de finale?

vv Bavel - Ajax 0-13

Ajax - Achilles'29 4-2

Ajax - Fc Twente 3-2(n.v.)

 

PEC stond voor de 1ste keer in de finale. 

Winst op ASV Wartburgia met 2-0(uit), Excelsor/B 1-0(thuis) en als laatste winst op ADO Den Haag 0-0(thuis) met daarna door het beter nemen van de strafschoppen.

 

We zouden het in de toekomst eens leuk vinden als er een amateurteam in de finale zou staan. vv Bavel kreeg gelijk Ajax op visite maar zoals je ziet 0-13 deden ze het 1ste kwartier toch aardig mee en daarna ging het hard. Teveel van het goede dus. Zeer druk was het zeker en goed voor de clubkas daar.

Dit wilde ik nog even kwijt over het hele bekergebeuren. 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 Foto's onder: Rene en Mario Kloet(Samen foto's  aankomst spelersbussen.) 

Record: Drukste week met vrouwenvoetbal?

Breda, 4 mei 2019.

 

Op dodenherdenking maken we dit artikel juist.  We staan stil bij het overlijden van onze dierbaren. Ik heb gekozen ook om deze keer geen foto's te plaatsen van de laatste speelronde. Deze website kleurt dan ook een beetje zwart.

Heugelijk kunnen  we wel melden dat Sc Heerenveen op de valreep door gaat. Helaas gaat dat voor Achilles'29 niet meer op.

VVF dankt dan ook al degene die de afgelopen periode daar zich sterk voor hadden gemaakt. We hopen dat alle speelsters een ander onderkomen mogen vinden en wensen ze succes daarmee.

Poeh wat een nieuws allemaal de afgelopen week. Een record? Ja uit alle hoeken is er nog nooit zoveel nieuws geweest.

Opgesomd: Sc Heerenveen nieuws, Vivianne Miedema met haar prijs, de Cl halve finales, kampioenschap Fc Twente, de laatste speelronde gisteren, WK nieuws. en zelfs daar tussendoor als ook mannenvoetbalfan het Ajax. 

In mindere mate de tussentijdse transfers of contractverlengingen, nieuwe toernooi berichten.

Waarom geen foto's? We weten dat beleidsbepalers in de eredivisie falen en op lager niveau ook. Ik wil een statement maken. Ook onze media faalt. Maak daarover even een statement dus. Livestreams zijn vaak niet te openen bijv.

Ook in onze wereld vallen er zeker nog verbeteringen plaats te vinden.

We werken allemaal keihard maar voor 100 procent kunnen we vrouwenvoetbal de huiskamer niet in krijgen.

Ook VVF heeft zelf moeite om juiste fotografen en/of verslaggevers te vinden. Waar ik nu over spreek is dus zeker een belangrijk onderwerp.

We kunnen het niet alleen.

Zou het zo zijn dat er meer spelers in het vrouwenvoetbal alleen staan? Sc Heerenveen heeft gelukkig gehoor gekregen.

Hou het oppervlakkig maar maak een signaal in deze wereld daarover dus. Wij vrouwenvoetbalmedia VVF grijpen de kans om juist met andere vrouwenvoetbalmedia's meer samen te werken.

 

Laatste speelronde:

Over de laatste speelronde valt enorm op dat Excelsior/B hun 2de achter elkaar gewonnen duel konden noteren. Verder leek het er op dat verder gaan van SC Heerenveen tijdens de wedstrijd pas binnen kwam. Ze stonden met 0-2 achter immers. Sc Heerenveen boog dat binnen no time om in een 3-4 winst bij vv  Alkmaar.  PSV krijgt nog een kater te verwerken. Ze deden hun plicht en wonnen met 2-3 van Zwolle terwijl het in Hengelo slechts 1-1 bleef. Het ALS ALS verhaal weer. We wensen PSV dan ook een super seizoen 2019/2020 en hopelijk dat ze dan vanaf hun bestaan eindelijk een prijs binnen kunnen halen. Lijkt erop dat de reden is dat ze achter liepen met de verbouw de Herdgang. 

De bekerfinale wacht nog en dan is het seizoen echt voorbij. 

Begint de oranjekoorts al???????

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Kampioenschap Fc Twente met een lach en een traan.

Breda, zondag 28 april 2019.

 

Locatie de Herdgang bezet door naar schatting ongeveer 1400 toeschouwers waarvan een leuke clubje fans uit Enschede aanwezig waren

Het leek wel of koningsdag een dag eerder viel in Eindhoven. Vele prinsessen stonden op het veld deze wedstrijd. Allemaal zouden ze gekroond moeten worden of minimaal die avond een lintje (in de orde van Oranje Nassau) moeten krijgen.  

Dat de eer naar 1 team uiteindelijk ging verraste vriend en vijand.

Het verloop kennen we allemaal maar die afgekeurde 3-2 voor PSV was voor het zoveelste jaar weer heen domper(bekeravontuur meegerekend.

Met die 2-2 stand hier en 1-1 stand in  Amsterdam leek het op de laatste speelronde pas beslist te gaan worden.

Als een engeltje uit een doosje kwam Jassina Blom de genadeklap geven. Op stoom en niet af te stoppen schoof ze de bal langs de keepster in de goal. En dat in de 90ste min. Wie verzint zo'n scenario?

Op de tribunes was er wat discussie of Fc Twente de titel had. Immers eindigden  Ajax met 31 en Fc Twente nu met 34 punten met nog 1 wedstrijd te gaan. Omdat Ajax eigenlijk moest starten met een half punt minder konden zij Fc Twente niet meer inhalen. Daar was niet iedereen van op de hoogte dus.

 

Over de wedstrijd zelf: De 1ste helft werd er goed gevoetbald. Vele kansen over en weer. De partij ging gelijk op. 0-1 door Renate Jansen in de 19de min. 

Sara Yoceil maakte de verdiende gelijkmaker 1-1 in de 27ste min. 

Zowel in Amsterdam als in Eindhoven stond in de rust deze tussenstand op het scorebord.

De boodschap zal in Eindhoven toen goed aangekomen zijn want de 2de helft gaf totaal een ander wedstrijdbeeld. 

Vele overtredingen vonden plaats. Sommige waren echt op het randje. Deze keer leek het of de scheids de weg kwijt raakte want kaarten bleven toch vaak in zijn broekzak zitten. Ook liet hij veel gaan of floot juist terwijl dat niet ten goede van het spel kwam.

Over die afgekeurde goal kunnen we helaas niet zeggen of die vlag terecht omhoog ging of niet. 

Het stadion ontploft wel want alles zou weer mogelijk zijn.

Wat hebben beide teams op het scherpst van de snede gevochten.  Elke meter kunstgras moest er aan geloven.

51ste min. Joelle Smits 1-2, Katja Snoeijs 2-2 in de 77ste min., Jassina Blom 2-3 in de 90ste min.

 

Zeer emotioneel eindigde deze dus. De PSV vrouwen dropen in tegenstelling tot wat normaal gebruikelijk is, snel de kleedkamer in. Een aantal hielden het niet droog.  Tranen van verdriet.

De vreugde tranen vloeiden van de verse kampioen met bakken vol.

De kunstgrasmat kon bijna al dat water niet meer verwerkt krijgen.

Bijzonderheid was dat er vele panna s werden uitgedeeld. Dat was wel grappig. 

Zo onstuimig als het weer is vaak waren alle aanwezigen ook deze avond. Dan een lach en dan een traan.

 

Het gerucht dat Sc Heerenveen gaat stoppen  hielt het publiek ook bezig!

 

 

Bij poule B vielen geen verrassingen overigens.

 

Kika van Es(Ex PSV) en Kirsten van de Ven waren in Amersfoort op koningsdag en ontmoette onze koning. Dit is even een weetje. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

Gigantische PAASSHOW in Den Haag.

Foto: Rene Kloet.

 

Breda, 22 april 2019.

 

Hiernaast ziet u de ADOfan die regelmatig bij de ADO vrouwen te vinden is.

Zo uitgedorst is toch prachtig. Even op de plaat vastleggen was dan ook geen probleem. Qua naam mocht ik zelf verzinnen. Geelgroene ooievaar maak ik er maar van, hoewel hij niet echt spillebeentjes heeft. Maar dat ter zijde.

Weten jullie een passendere naam? 

 

 

ADO tegen PSV stond op het programma.

Helaas door weinig publiek gade geslagen. Ook waren er zeer weinig fans uit Brabant te vinden.

Jammer voor deze oh zo mooie sport. 

Ook het vlaggenteam heeft er absoluut weer een spektakel van gemaakt. Zelf begaf ik me midden in tussen die groep met ooit mijn ADO vrouwensjaal aangeschafte sjaal.  Sorry PSV hehe. Volgende keer kom ik met jullie clubsjaal aan. 

 

Ik spreek over een paasshow maar de fans die er waren hebben van min. 1 tot min. 90 zeker op het puntje van hun stoel gezeten.

Deze wedstrijd verdiende ook absoluut geen winnaar. Aniek Nouwen maakte als eerste de 0-1. De eerste goal die ingelijst kon worden in de 13de min.

Romy Speelman maakte de 1ste gelijkmaker in de 34ste min. Ook weer een goal om in te lijsten.

Zowaar kwam de thuisclub nipt voor rust nog op voorsprong. 2-1 Nance van der Meer leek het kampioenskaarsje voor PSV uit te blazen.

Het zal ADO niet zijn om tijdens de rust even het publiek te trakteren met muziek van ELP met het nummer Lucky man dat goed hard door het stadion galmde. Prachtig.

De 2de helft nam naar gelang de wedstrijd volgde PSV steeds meer het initiatief. Wel wat het zo dat de ADO vrouwen definitief PSV van zich af konden schudden. 

Het laatste kwartier nadat in de 75ste min. Naomi Pattiwael de gelijkmaker tegen de touwen kreeg gingen de gasten op zoek naar die oh zo broodnodige overwinning. Door kunst en vliegwerk bleef ADO overeind. 2-2 bleef het. Billenknijpend ADO publiek met het vlaggenteam als sfeermakers slaagden er in om die ADO vrouwen over de streep te helpen. 

Alle ingrediënten waren op deze 2de paasmiddag aanwezig. 

Het spel dat enorm op en neer ging was een lust voor het publiek. Uitmuntende keepsters aan beide kanten zorgde ervoor dat de uitslag uiteindelijk in evenwicht bleef. De paaseieren waren eerlijk verdeeld.

 

PSV is door dit resultaat nog niet kansloos voor de titel. A.s. Vrijdag wacht Fc Twente thuis. Dan moet gebeuren. Na verlies tegen Ajax en nu een gelijkspel zal er vrijdag echt gewonnen moeten gaan worden. De Herdgang kan dan zeker weer uitverkocht zijn. ADO moet naar Ajax. Zij hebben daar nog een appeltje te schillen. Al met al kan het dus zo zijn dat er vrijdag een kampioen bekend gaat worden. 

 

Bij Fc Twente thuis tegen Pec Zwolle was de uitslag 3-1. Pec kwam daar op voorsprong door Babische Roof. In de 2de helft werd pas de score omgezet in het voordeel van Fc Twente. Jassina Blom scoorde in de 46ste min. de gelijkmaker en in de 55ste en 82ste min. was het Joelle Smits. Zij die zorgde dat Fc Twente niet punten zou morsen. Ook voor Fc Twente geldt dat het vizier dus op scherp moet staan. Aan die opdracht hebben ze goed voldaan.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet.

 

Ps. Ja dat zwaaien met een clubvlag is toch een hele opgave. Ik mocht er even aan proeven.

 

Foto's onder: Rene Kloet

Volle bak op de Herdgang kan PSV niet over de streep trekken.

Wat een leuke voetbalavond in Eindhoven. Bij aankomst op de Herdgang bleken er slechts nog 300 tickets te koop te zijn.

Maar liefst 1600 toeschouwers maakten de bak vol. Na renovatie had dat zeker het dubbele kunnen wezen. Toch kunnen we niet over een record spreken. In het verleden hebben de PSV vrouwen tegen Ajax de ruim 2000 toesch ver gepasseerd. Voorheen in het Fc Eindhovenstadion, een aantal jaren terug, sloeg de teller ook al flink door.

 

De wedstrijd op zich verdiende absoluut niet de stempel van schoonheidsprijs. In de eerste helft raakte Eshly Bakker de lat keihard.

Zij was het ook die de uiteindelijke enige goal maakte in de 18de min.  Heerlijk de bal op de wreef, in 1 keer en de bal op de goal mikken. Het net bleef uiteindelijk ook heel.  Voor de rest ging het gelijkwaardig op de partij in de 1ste helft.

Het laatste deel van de wedstrijd ging PSV op jacht, aangemoedigd door een grote groep PSV fans(zie foto boven), naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er niet helaas. Nee goals tellen hoewel PSV de betere was in de 2de helft.

Het fanatieke publiek kon die boost niet geven als steuntje in de rug voor een beter resultaat.

Knap dat na het laatste fluitsignaal de speelsters ook naar de fanatieke kant ging om ze te bedanken. De boodschap was wel aangekomen maar PSV kon deze avond helaas hun niet belonen. Ajax wam uiteindelijk nog met die 0-1 goed weg.

Door dit resultaat blijft het super spannend in de play offs. Maandag moet PSV naar Ado en winnen daar is een must. 

 

De andere wedstrijd in de kampioenspoule tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag verliep anders. PEC kon zelfs een 3-0 achterstand rechttrekken waar PSV het met 1-0 achterstand niet voor elkaar kreeg dus.

1ste helft was voor ADO:

16de min Chasity Grant 0-1, 36 min. Taylor Ziemer 0-2 en 37ste min de 0-3 van haar.

2de helft van voor PEC die zich knap terug vocht: Maxime Bennink 1-3 in de 49ste min. en daar na in de 68ste en 79ste min. de sterk in vorm zijnde Babisch Roof 2-3 en de 3-3.

 

Poule B zoals wij die noemen verliep heel anders.

Het Heerenveen walste over Achilles'29 heen. Maar liefst 12-0 werd het. Ja helaas is het bekend geworden ook dat ze volgden seizoen door geldgebrek gedwongen moeten stoppen met de eredivisie vrouwen. Namens VVF bedanken we ze alvast voor hun deelname. We hopen uiteraard dat de speelsters een nieuwe werkgever vinden.

Tiny Hoekstra maakte 5 van de 12 goals, Suzanne Admiraal 3 en Laura Strik, Kerstin Casparij, Wielle Douma, Fenna Kalma maakte het dozijn vol.

In Alkmaar viel de verrassing van deze speelronde. Excelsior/B won knap een uitwedstrijd daar met 0-2.  Sherallin Henriquez scoorde in de 9de min. De overwinning werd veilig gesteld nipt voor tijd in de 88ste min door Zoi van der Ven. 

We hebben opgevangen dat de Rotterdamse meiden echt feestend terug zijn gekeerd. Of de spelersbus gehavend achter gelaten is weten we niet maar het zou zomaar kunnen dat er voor de schoonmaak een extra ploeg ingezet gaat worden. 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet.

 

Overijsselse club Pec Zwolle wel, Fc Twente geen finale.

Breda, 13 april 2019.

 

4 leuke teams die in de halve finale stonden. Thuis lekker vooraf combineren wat uiteindelijk de leukste finale zou wezen. De koptekst zegt genoeg daarover. Een provinciaal onder onsje te Rotterdam had ook een mooi affiche kunnen zijn.

Uiteindelijk viel bij beide halve finales voor 2 teams het doek. De 2 andere teams nl Ajax en Pec Zwolle werden gered door de bel.  Zij mogen gaan uitmaken wie de begeerde beker mag gaan ontvangen. Voor Pec is deze finale de aller eerste keer. Als outsider hebben we zeker een zwak voor dat team. Jaren werken aan het vrouwenvoetbal in Zwolle levert eindelijk resultaat op. Hopelijk gaan er uit het Oosten van het land dan ook veel bussen de Rotterdamse kant op komen.

Ja dat Ajax wederom torenhoog favoriet zal ook zeker weer vele fans meebrengen. Zij staan al voor de zoveelste keer in de finale en kwamen altijd als winnaar uit de bus. 

Op 11 mei zal in een uitverkocht huis te Kralingen afgetrapt gaan worden. entreeprijzen en tijdstip volgt nog maar tickets bestellen vooraf als de verkoop start een noodzakelijk kwaad.

Niet langer daarna start ook ONS WK en zijn de kampioensprijzen ook al verdeeld?

Als fan is het een aanrader die dag vrij te nemen en vooraf eerst Rotterdam verkennen mocht je in het weekend werken. Maak er een dagje uit van. De Euromast nog nooit bezocht? Varen in de haven ooit gedaan? Rotterdam als wereldstad biedt meer dan alleen een bekerfinale vrouwen!!!!

 

Halve finales:

Jammer dat ze niet op livestream te volgen waren.

 

Ajax - Fc Twente 3-2

52' 0-1 Joëlle Smits
66' 0-2 Joëlle Smits
81' 1-2 Ellen Jansen
87' 2-2 Linda Bakker
114' 3-2 Linda Bakker

 

Pec Zwolle - Ado Den Haag 0-0

Na strafschoppen 4-2

 

FINALE Zaterdag 11 MEI 2019!!! Aanvang 20.00 uur

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

De Chili Con Carne smaakte opperbest.

Foto: Rene Kloet.

 

Breda, 10 april 2019.

 

 

Hier links fans van het eerste uur. Zij die zowat uit en thuis alle wedstrijden van onze leeuwinnen live volgen.

Voor hun is afstand geen probleem. Bij de Algarve cup te Portugal geweest, In Noorwegen ach. Menige fan zal hun zeker ook gaan tegen komen.

Die Hard dus. Op het moment dat ik hun sprak waren ze ook volop bezig Frankrijk te regelen. 

 

Nederland - Chili 7-0!!

 

Hebben we dat gedroomd?  Nee het is echt zo groot uitgevallen die eindstand.

Helaas in een half vol AZ stadion.

De kijkcijfers trokken gelukkig de belangstelling enigszins recht. 746.000 kijkers. Netjes toch?

Ja mede WK ganger Chili had het zeer moeilijk tegen onze leeuwinnen. Ons team had nog wat recht te zetten namelijk. GOALS!!!! 

7-0 om nog een keer te benadrukken maar liefst. 4 goals van Danielle van de Donk. Lieke, Viv en Shanice produceerde de rest.

Het is nog begin april maar wat staan de leeuwinnen toch vroeg op om hun kwaliteiten te laten zien. 

Sarina heeft een enorm luxe probleem. Verwacht dan ook vandaag dat ze met pijn in haar hart afscheid moet gaan nemen van een paar speelsters. De definitieve groep moet vandaag bekend gemaakt worden.

Persoonlijk mag ik zeggen dat Merel van Dongen hopelijk niet gaat afvallen. Zij miste ONS EK op een haar.

Dit team STAAT!!! Hun status als torenhoog favoriet klopt gewoon.

Met de wind in de rug(tja een mindere wedstrijd kan het zo over zijn, dat is toernooivoetbal) moet een plekje in Frankrijk bij de laatste 4 worden.

Op naar 1 juni en dat de gekozen selectie straks fit en blessurevrij kan gaan starten. Vele speelsters voetballen nog voor vele prijzen, in het buitenland of hier.

TOI TOI TOI

 

EEN MEISJESDROOM KOMT UIT!

 

Rene:  Het stadion was erg winderig.  Op onze parking duurde het erg lang eer we konden rijden. Ik sprak een koppel aan. De man zei: Dit is de eerste keer dat ik naar een voetbalwedstrijd geweest ben. De reden was dat zijn partner Chileense was. Ja en landgenoten zoeken elkaar dus op. Hij vertelde me dat ze het erg goed naar hun zin gehad hebben.  Dat zijn mooie momenten. 

Door de oranjemassa heen waren er overigens best veel Chilenen te spotten. 

 

UW VVF

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Rene Kloet 

 

Leeuwinnen geven het publiek een super Mexicaanse avond

 

 Foto: Rene Kloet.

 

Breda, 6-4-2019.

 

Ja beste fans, het was me een avondje wel zeg. Vooraf in de fanzone kregen we het oranjegevoel en speelde snel de oranjekoorts weer op. Gezichten werden weer geschminkt. Heb als hoofdfoto dan ook een gezin op de plaat vast gelegd die een hapje namen na die lange reis.  Mega druk was het dan ook bij alle stands. Zelfs bij de Mac aan de overkant stond een rij van ver buiten het gebouw.

Ja de fan voor VVF  echt weer in beeld gebracht.

Opmerkelijk was wel dat toen de spelersbus aankwam iedereen met een mobiel aan de slag ging. Toejuichen of een groots applaus voor onze heldinnen werd totaal vergeten.

 

We kennen allemaal nog wel het nummer van wijlen onze zangeres zonder naam? Mexico? Vroeger in een café als dat op stond ging iedereen uit zijn dak.

Dit was ook dezelfde ervaring in het stadion zeker. Ja die vergelijking wil ik wel even maken hoewel dit nummer niet voorbij kwam. Dat WK gevoel hadden we. Shakira This is Africa passeerde wel de revue.

Een sombrero werd wel gespot op de tribune. 

 

Lieke en Sherida kregen een bos bloemen i.v.m. de zoveelste interland.

Rafael van der Vaart sprak onze meiden bemoedigend toe en wensten ze succes via de grote schermen. 

De prachtige volksliederen klonken wederom. Zelf kreeg ik het moeilijk en bijna kon ik me tranen niet bedwingen. Oh zo vol dat stadion en wetende dat we iets moois voorgeschoteld zouden gaan krijgen.

Een evenement van ja welste ving aan.  ONS WK is begonnen. ONS ORANJEFEEST. 

 

De wedstrijd begon dan ook op een zeer hoog niveau. Zo kennen  we ons team. Voorheen zat de klad er een beetje in en moest er nog gepuzzeld worden. 

Dat Mexico een wat zwakker team was maakte voor niemand wat uit. Onze leeuwinnen konden zich laten zien waarom ze EK kampioen zijn. Alles liep als een trein. Ballen op de stropdas, vele kansen creëren in het toch weer veel verdedigende werk van onze tegenstander.

Als compliment mag ik zeker die meiden meegeven dat de balbehandeling top was. Dat tempo, die gedrevenheid.

Voor rust de verdiende 2-0 door Lieke en Vivianne. 2 goals weer om in te lijsten.

Daarna barstte het stadion uit zijn voegen. De wave, de houseband zorgde voor een superstemming.

Wat ben ik blij om er bij te mogen zijn.

In de 2de helft werd er wat gewisseld maar oh zo mooi dat het team niet inboet. Lineth, Jackie en Liza er o.a. bij.  De score verder uitbreiden? Ach het publiek vond het al oh zo goed. 

Even moest Anouk Dekker ingrijpen en trapte ze een bal van de lijn.  Een van de weinige kansen van Mexico.

Op naar dinsdag. Dan treffen we Chili in Alkmaar. Aanvang eerder dan vrijdagavond nl 18.30 uur.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

 

 

Foto's onder: Fanzone. Rene Kloet. 

VVF komt met schokkend nieuws in vrouwenvoetbal!

Even onze fans op de hoogte stellen:

Ja misbruik bestaat ook in het vrouwenvoetbal helaas. VVF heeft een zaak in behandeling om deze te mogen publiceren. VVF is dus gevraagd om er mee naar buiten te treden, maar omdat er in die zaak nieuwe ontwikkelingen zijn, heb ik nog geen groen licht gekregen om dit wereldwijd bekend te gaan maken. Het zware incident speelt zich niet in Nederland af overigens, maar dat maakt het absoluut niet minder belangrijk. Laat het even hierbij en er kan een keuze komen dat alles afgeblazen wordt.  Toch ga ik over enige tijd daar wat over zeggen. Onze wereld van vrouwenvoetbal moet ook in Nederland zo rein mogelijk blijven. Later meer.....

 

Inmiddels is er groen licht en i.v.m. privacy hebben we een andere namen gebruikt. Artikel nu under construction. We hebben netjes gewacht na die helaas Utrechtse aanslag om dit naar buiten te brengen. Helaas valt onlangs ook weer een nieuwe zedenzaak op ons bord. De Atletiek wereld staat op zijn kop. Laten we absoluut hopen dat onze wereld gevrijwaard blijft daarvoor.

 

Hieronder dan ook ik(Rene Kloet) en Marijke Satijo.

Marijke een topvrouw wereldwijd in vrouwenvoetbal kwam met haar verhaal naar mij toe. Wat dit artikel te weeg gaat brengen weten we uiteraard niet. We hopen dat dit artikel loos alarm zal zijn in onze vrouwenvoetbalwereld.  Marijke wist dat ik al zeer lang in vrouwenvoetbal rond loop. Door mijn passie als koploper in die wereld voel ik me geroepen om dit te doen.  Heb nu gekozen om eerst de hulpinstanties in te lichten voor we het verhaal gaan publiceren, omdat het misschien confronterend is en zij op de hoogte zijn. 

 

Benadruk alvast als er iets speelt dat je contact op neemt met Slachtofferhulp Nederland. Tel. 0900-0101 ook een GGZ instelling of een nog dichter staande vertrouwenspersoon als een huisarts raden we ten zeerste aan. Wacht geen 20 jaar.

Ten alle tijden als 1ste aanspreekpunt je ouders, stiefouders, je situatie in waar je aan het opgroeien bent. Een goede vriend of vriendin waar je ook een vertrouwenspersoon in vind, mocht het thuis niet bottere. Een mentor op school. Op het werk misschien.

Foto: Rene Kloet.

 

Rene en Marijke Satijo.

 

 

Goede dag VVFers,


Laten we rustig openen in ons vrouwenvoetbalwereldje.
Ja het is schokkend naarmate je verder gaat doorlezen.
Ik vraag vooraf als minderjarige dit artikel lezen ze bijgestaan worden door een vertrouwenspersoon.
We weten allemaal dat seksueel misbruik een enorm item is. Onlangs kwam R Kelly e.a. voorbij. Daarvoor de katholieke kerk met hun misstappen. 
Ook hebben in het verleden ex topsportsters na jaren hun mond open gedaan. Misbruik door hun begeleiding vond plaats. Misbruik maken van close bij een vrouwelijk topsportster terwijl je een andere opdracht had is en was NOT DONE. Justitie wuifde vaak incidenten weg. Zwemleraren gingen de fout in en ook op het schoolse andere front ging het vaak mis. Incest in die warme thuissituatie zeker ook een zwaar geval.
We  weten allemaal dat 9 van de 10 aangiftes de prullenbak in gingen. Je droeg een te kort rokje of je zal het er wel naar gemaakt hebben was soms een excuus je vrij te pleiten.
De strijd tussen man en vrouw is zo verstoord door de jaren heen. Een man als jager weet bij god niet meer of hij strafbaar of niet is om een partner te zoeken. Een simpel beentje wrijven in een kroeg kan al aanleiding geven voor de vrouw om te stappen naar de politie i.v.m. aanranding.
Waar gaat onze maatschappij heen?
In vrouwenvoetballand en dan nu even met name, zien we de top lachend door het leven gaan. Maar is dat wel zo?
Zijn er ook niet sommige vrouwen of meisjes die met seksueel ongevraagd gedrag te maken hebben gehad en een spoor door hun leven achterlaten? Beschadigd dus of getekend voor een verder leven?
Naar mijn weten in ons vrouwenvoetballand spelen ook op het grijze gebied vele incidenten af.
Met name stalking en te opdringerige fans. Vrouwen/meisjesvoetbal is toch ook een kweekvijver voor pedofielen vanaf het moment dat deze tak van sport populair werd?
VVF is er voor om juist die misstanden uit te bannen. VVF is er juist voor om die meiden hun sport te kunnen laten bedrijven. We genieten er zo van.
Gaarne zou ik willen vernemen wat er speelt in het vrouwenvoetbal van hoog tot laag niveau hier in Nederland.(uiteraard is dat de taak van de instanties om met cijfers mee naar buiten te komen op langer termijn)
Blijft die kleedkamer voor jullie echt privé? Gaat dat ene handje bij een massage niet iets te ver?
Wie ben ik om te veroordelen of te beoordelen? Maar besef dat onder de 18 zeker NOT DONE is en maak ik het mee zal ik gelijk melding maken en aangiftes doen sluit ik ook niet uit.

Langzaam werken we wel naar de grote zedenzaak waar het wel mis ging.  Ik wil dat absoluut als voorbeeld stellen hoever misbruik kan gaan.
Nee niet Nederland maar Suriname waar wetten op dat gebied minder uitgevoerd worden.
Thailand principe? Overheden draaien om en zijn vaak medeplichtig of met een geldbedrag kom er weer eens mee weg.
Voordat we naar die grote zedenzaak gaan wil ik onze wereld gaan vragen wat er speelt.
Kom niet na 20 jaar pas naar buiten wat er in je voetbalcarrière is gebeurd. Doe het nu.
Blijf niet heel je leven die ellende met je mee dragen die je leven gaan bepalen. Zoals ik al zei kwamen ex topsportsters na jaren er met hun verhaal mee naar buiten.
Stichting korrelatie en slachtofferhulp Nederland zijn er voor jullie om je leven weer op de rails te zetten.
Zijn we er klaar voor na deze inleiding gelezen te hebben?
Dan komt nu het zware incident en stel dat als voorbeeld voor onze vrouwenvoetbalwereld. Deze moet rein blijven en puur genieten met zowel ik als alle fans op en top kunnen genieten van vrouwenvoetbal. Nogmaals ik voel me geroepen om dit te doen.

 

BRIEF:
Het misbruikt van een Jeugdspeelster


In november 2018 is de sport verenging Super Rich Dignity (SRD) in gegaan in sportvereniging Robinhood. Dat is voor zowel de speelsters van SRD als voor mij de oprichter en trainer een geweldige mijlpaal. Na het behalen van het vrouwenvoetbal kampioenschap van de Surinaamse voetbalbond (SVB)
Echter wil ik het volgende onder u aandacht brengen.
Op 8 februari 2018 is er aangifte gedaan door de vader van een van de jeugdspeelster tegen de hoofdtrainer van SRD, de heer X. Op grond van verklaringen en bewijsmateriaal van de jeugdige speelster werd de heer X gearresteerd. In de eerste instantie dacht ik dat het niet waar kon zijn maar de volgende punten hebben mij overtuigt dat de heer X schuldig is aan kindermisbruik!
De seksuele getinte berichten naar het meisje toe.
In deze berichten is duidelijk te lezen dat X het meisje als zijn vrouw beschouwde. (Indien nodig kunt u de berichten van mij krijgen).
De gesprekken met trainer X zelf.
Hij heeft getracht mij om te kopen door mij allerlei dingen te beloven. Ik moest met een aanbod naar de familie gaan. Hij was bereid de familie in de eerste instantie via een van zijn advocaten SRD 2500 per maand te betalen daarna verhoogde hij het naar SRD 5000 om de zaak in te trekken. Verder beloofde hij voor het meisje te zorgen, zolang zij naar school zou gaan. Ook zou hij een huis voor haar bouwen. (Indien nodig ben ik bereid meer detail hierover te geven).
Zijn familie.
Ik confronteerde zijn broer met de berichten gestuurd naar het meisje. Zijn reactie was, Marijke, hij is mijn broer maar met deze bewijzen gaat hij moeten zitten. Niemand kan hem helpen. Het is inderdaad zijn FB-account.
Een kort bezoek aan zijn ouders.
Aanwezig; zijn broer Y en zijn dochter, de moeder van trainer X, een oudere broer en zijn stiefvader. Wat mij kwaad maakte, was het feit dat de situatie die speelde rond trainer X geen onbekende situatie was voor de familie.
Uit het gesprek blijkt, dat de familie op de hoogte is dat trainer X van jonge meisjes houdt. Voor mij was het kwartje gevallen, trainer X is een Pedofiel en de familie weet het.
Vooral toen de moeder mij vroeg om contact te maken met de ouders van het meisje. Zodat ze geld konden aanbieden. Want wat ze wilde, was dat ik moest meehelpen om haar schuldige zoon vrij te kopen.
Ook de dochter van trainer X belde uit Nederland om mij van alles en nog wat aan te bieden als ik bereid was om haar vader uit de gevangenis te houden. Maar ik had geen belangstelling voor hun aanbod.
Na ongeveer negen maanden vast te zitten, is hij sinds kort op voorlopige vrijheidstelling. Wat erg storend is van dit alles, alsof er niets aan de hand is loopt deze Pedofiel nu vrij rond. Doet gewoon mee met alles wat te maken heeft met voetbal en wordt omarmd door toppers binnen het voetbal gebeuren.
Hij is toegelaten tot het trainer/coach opleiding A door de heren A en B, en komt regelmatig op het speelveld waar de meisjes trainen.
Maar dit alles is hij instaat te doen omdat er nimmer een afkeuring is uit gesproken door de moederorganisatie nog door organisaties die te maken hebben met het algehele voetbal gebeuren in ons land.
Ik heb meerdere keren aan de bel getrokken. Niet alleen van de situatie van de voormalige trainer van SRD, maar ook het misbruik door andere trainers in vrouwenvoetbal tijdens een vergadering onder leiding van SVB met vertegenwoordigers van alle clubs in vrouwenvoetbal. Maar het lijkt alsof niemand de situatie ernstig neemt. Maar als moeder van een dochter zelf, kan ik nimmer toekijken en nietsdoen. Ik voel mij solidair met alle meisjes en vrouwen die eens zijn misbruikt. Ouders zijn bang om hun meisjes te laten voetballen. Voor eens moet dit uit de taboesfeer gehaald worden om zo de meisjes/vrouwen te beschermen.
Zolang dat niet gebeurt zal men mijn stem horen. Ik zal niet zwijgen. Ik betreur de hele gang van zaken zeer. Vandaar dat ik met pijn in het hart afstand neem. Het besluit om afstand te nemen heeft niet alleen te maken met de manier hoe is omgegaan met het misbruikte speelster maar, over de gehele organisatie betreft vrouwenvoetbal in Suriname; er is weinig of geen enkel respect.


Marijke Satijo
Hoofdtrainer vrouwenvoetbal Robinhood.

 

Tijd voor een pauze?

 

Nu volgen nog  reacties van Marijke.

 

"Mijn hart huilt tranen van bloed. Wat ik met Bloed Zweet en Tranen en met Liefde SRD had opgezet moet ik door 1 persoon die totaal geen gevoel heeft van een mens, dan zeg ik al genoeg wat en wie die persoon is loslaten. Met pijn in mijn hart moet ik loslaten. Ik ben solidair met misbruikte meisjes, vrouwen en ook geweld tegen ze. Ik ben zelf moeder en oma van een dochter en kleindochter. Ik kan niet toekijken en niks doen. Mijn stem zullen ze horen en de wereld zal het horen. Dames, deze beslissing neem ik om mezelf te beschermen, jullie en wie weet ook jullie dochters en kleindochters. Iemand moet opstaan en ik wil me hiervoor offeren voor jullie en de gemeenschap. Jullie hebben een goed onderkomen (Robinhood) en een Trainer(Eric)waar jullie kan rekenen op vertrouwen en liefde and all Positive Spirit. Zorgen jullie goed voor elkaar en heb elkander lief. Wat vandaag niet is kan morgen komen ongeacht wat. Houd daar rekening mee. Dingen gebeuren niet zomaar. We hebben een Geweldige tijd gehad met vallen en opstaan. Jullie moeten door en ik moet ook doorgaan. Heel erg vind ik dat onze wegen moeten scheiden. Geloof in jullie Kunnen, heb Hoop en ga ervoor. Met tranen in mijn ogen zeg ik, HEEL VEEL SUCCES IN ALLES WAT JULLIE DOEN. HEEL VEEL GELUK EN WIJSHEID. VOLG HET JUISTE PAD EN BEWANDEL HET MET LIEFDE. Positive Spirit, LOVE YOU ALLTrin

Ik was oprichter, voorzitter en trainer van SRD. Moeder van de meisjes"

Marijke

Haar rol:

"3 jaren bezig...in 3 jaren trainer coach C en B behaald in Suriname. Bezig met hoogste rang trainer coach A gestopt i.v.m. solidair met misbruikte meisjes. Pedo omarmd door SVB, SISO en Robinhood. Meegedaan 2 jaren Competitie Surinaams voetbal bond SVB en 2 de jaar Kampioen nu dus"

 

Bericht naar mij:
Dag Rene,

Zie bijlage. Ik heb het ook gestuurd naar SVB, onze moederorganisatie, Robinhood waar ik nu aangesloten ben met de dames als hoofdtrainer en ook nog andere organisaties die te maken hebben met vrouwenvoetbal.

Gisteren gesprek gehad met het bestuur van Robinhood waar de pedofiel vrij rondloopt waar de meisjes worden getraind. Ze vinden het een normale zaak en daar ik niet mee kan met hun gedachten ga ik ze bedanken met pijn in mijn hart.

Lieve groet van mij

 

NOODKREET MARIJKE:

"FB nieuws vrouwendag 8 maart 2019

“HELDINNEN” Internationaal dag van de Vrouw. Is het nog oké  om maar te zwijgen. Is het nog oké om maar te zwijgen over Meisjes die nog vrouw moeten worden, misbruikt, mishandeld, verkracht, bedreigt en vernedert zijn.
Doe er wat aan, Suriname. Ook op persoonlijk gebied. Solidariteit is namelijk extra belangrijk als het niet jezelf of je eigen kinderen betreft"

 

Mijn afsluiting:

Wat een drama.

Meestal moet je leren als vrouw of meisje verkeerde/foute tekenen zien te onderscheiden met de goede. 

Stalking o.a. kan het mee beginnen. 

Onlangs is ook heel het verhaal naar buiten gekomen over Anne Faber. In het extreemste geval kan zoiets met de dood eindigen. Wat een drama ook wat er zich daarna over afspeelde.

Nee zoals ik al zei zou ik gaarne een statement willen maken in onze vrouwenvoetbalwereld. Helaas moet ik deze zaak als voorbeeld stellen.

MARIJKE MAG IK JE MEDELEVEN DELEN EN WENS JE STERKTE EN KRACHT VOOR DE TOEKOMST!

 

 

ZONDER WOORDEN!!!

Rene Kloet

  

ps. Bij de redactie zal nooit en te nimmer iets binnenkomen. Privacy aan de hulpinstanties!

VVF, ondergetekende Rene Kloet staat er juridisch onpartijdig in. Wel is het zo dat deze brief als zeer betrouwbare bron gebruikt wordt. VVFer Rene Kloet is dus niet aansprakelijk voor deze zedenzaak. 

Dit artikel is tot stand gekomen in alle redelijkheid en billijkheid.

 

Excelsior/B en Sc Heerenveen vergeten de punten te delen.

Foto: Mario Kloet

 

Breda, 31 maart 2019.

 

Een leuke vrouwenvoetbalavond te Rotterdam.

Locatie: Van Donge en De Roo Stadion(voorheen Sportpark Woudestein).

 

Een gratis voor het publiek goed bezette hoofdtribune was daar ook zeker aandeel in om het geheel compleet te maken. 

Daar de horecagelegenheid voor een muziekavond uitbesteed was week de fan uit naar het nostalgisch supportershonk van Excelsior. Natuurlijk kwamen we daar een groot plakkaat tegen van Robin van Persie aan de muur.(Foto zie onder)

 

Na aankomst en vooraf dat standaard bakske koffie liepen we via de hoek van het stadion richting perstribune. Mario mijn neef en medebeheerder VVF liep deze avond mee. Ja live als goed actief lid raad ik het ten zeerste zo eens aan om in praktijk mee te maken wat er bij komt kijken allemaal om een wedstrijd de huiskamer in te krijgen.

Zijn reactie na afloop was dan ook "het valt niet mee om zonder professionele camera een goede foto te schieten. Klik je is de bal allang weer verder"

Ook het observeren van een wedstrijd moet je aangeleerd worden.

Dat vereist best wel enige ervaring. Ikzelf had overigens een wat mindere avond. Ik mistte in de 2de helft wat acties o.a. doordat de wedstrijd en ook op andere velden vele meldenswaardige fases kende tegelijk.

 

De uitslag van 0-4 was er 1 die een totaal ander beeld gaf over de wedstrijd.

Sc Heerenveen begon zeer sterk aan de wedstrijd. Zeer hoog niveau zagen we. Suzanne Admiraal viel ook enorm op met haar inzet en rushes. 

Toch knap dat het bij slechts 0-1 bleef in de 1ste helft. Een enkele counter kon de thuisclub daar tegen over zetten. Daarna voetbalde ze goed onder de Friesche druk uit en ging de wedstrijd gelijk op.

Jammer dat er 1 fase in de 2de helft was dat de goals plots snel vielen achter elkaar. Op naar de gelijkmaker werd er achterin wat vergeten de deur dicht te houden. En stond snel de 0-4 op het bord.

 

Opsommend:

Zowel Excelsior/B als Sc Heerenveen schoten op de lat.

Er waren 2 goals voor de thuisclub afgekeurd. Of het echt buitenspel was twijfelen vele over.

In het laatste kwartier vielen handenvolle kansen te noteren voor Excelsior/B. Nee die eretreffer was ze deze avond echt niet gegund. Had zelfs alle kansen verzilvert geweest dan hadden we een compleet andere onverwachte uitslag gekend. Een 3-6, 4-4 of een 5-4 had zomaar als einduitslag kunnen zijn. Veel voetbal in de 16 is voor het publiek zeer leuk om te zien. Wat frappant dat er niet zoveel corners in deze wedstrijd voor kwamen.

1 topactie van Isa Pothof. Zij tikte met een katachtige sprong de inzet van Laura Strik ov de lat. Een zeer gevaarlijke kopbal die met een boog nipt onder de lat kwam.

 

Vrouwenvoetbalsters na een nederlaag gewoon lachend handtekeningen uitdelen. Die handtekeningenkaarten werden massaal uitgereikt. 
Voor de fan ook een geslaagde avond geweest. 

Na wat bijpraten togen wij weer richting het Bredase waar we terug konden kijken op een top vrouwenvoetbalavond.

 

Ado Den Haag - Fc Twente 1-3:

 

Onze VVF huisfotograaf Arne van der Ben heeft een leuk stukje over deze wedstrijd geschreven.

"De focus ligt te erg op wat de topteams doen waardoor je je stuk kan bijten op Ado en Pec. Zo dacht je over de eerste helft Ado-Twente.

Maar de tweede helft doet Twente, wat het moet doen, en verzaakt Ajax te scoren.
Ajax heeft het nu in eigen hand, en is afhankelijk van PSV - Twente. Want mocht Twente daar winnen, dan... ligt de schaal ook klaar op 3 mei maar dan misschien wel voor de Twentenaren.
We gaan het zien.
Waar veel meer gescoord werd is toch wel de onderliggende poule"

 

Onderliggende poule ja ik noem dat gemakshalve maar poule B

 

vv Alkmaar - Achilles'29 5-2 voor de statistieken.

Ajax - Pec Zwolle met een verrassende brilstand 0-0. Onze berichten vanuit Amsterdam waren dat deze wedstrijd niet best was.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Foto's  onder supportershome en opkomst speelsters: Mario Kloet.

 

 

Kraker in Amsterdam mislukt volledig.

Breda, 23 maart 2019.

 

En wederom weer een leuke vrouwenvoetbalavond. In 1 week tijd 3 speelrondes. Werd dat niet teveel?

Wij kozen als hoofdwedstrijd Ajax - Fc Twente uit. Op papier voor het kampioenschap zou dit een kraker van ja welste moeten wezen. Een beetje bedrogen werden we wel. Het aantal

toeschouwers die er op af kwamen was volgens ajax begrippen ook ondermaats. 650 toeschouwers geschat. Meestal komen thuiswedstrijden vaak over de 1000 toeschouwers heen. De Ajaxvrouwen doen het vaak qua belangstelling beter dan de beloftes.

De wedstrijd startte met een belegering van Fc Twente op het Ajaxgoal. Tot echte kansen leidde dat niet.  Met een speldenprik kon Ajax af en toe wat dreiging vormen. Als team voetbalde Fc Twente vele malen beter en had dan ook het meeste balbezit. De 1ste helft kenmerkte zich door een Fc Twente die Ajax in de tang had. Een 0-1 had eigenlijk gemoeten. De Ajaxdoelvrouw Liza Kop had overigens toch een makkelijke 1ste helft.

Na de thee werd voor het aanwezige publiek de wedstrijd wat beter en dat resulteerde in een goede fase van de Ajaxvrouwen. Uit een vrije trap en uit een corner viel de 2-0 uiteindelijk. Vanity Lewerissa maakte de 1-0 en Marjolein van den Bighelaar de 2-0 in resp. 63ste en 69ste min.

Wetende dat er een handjevol leeuwinnen meededen was deze wedstrijd bestempeld als toch ondermaats. Dat zal Ajax een zorg wezen maar verwend werd het publiek echt niet. 

We hadden meer verwacht dus.

 

PSV had het thuis tegen PEC  Zwolle niet moeilijk. 3-1 was een mooie uitslag dan ook om lijstaanvoerder te zijn. Een schamel 1 punt los maakt de volgende ronde ook weer super spannend.

 

In poule B waren nu 2 gelijke spelen te noteren. Achilles'29 kon eindelijk weer 1 punt bijschrijven. Excelsior/B kwam er niet voorbij. Pas in de 50ste min. scoorde Eline Koster de geli9jkmaker. Daarvoor bleef het dus lang 1-0 knap voor de thuisclub. In de 10de min scoorde Myrthe van de Laan die verdiende 1-0. 

Sc Heerenveen had het ook knap lastig tegen het altijd vervelende vv Alkmaar.  1-1 werd het ook daar.

 

Als nabeschouwing kunnen we concluderen dat op alle velden een respectabele uitslag tot stand is gekomen. In 4 wedstrijden totaal 10 goals.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet.

 

Door de weekste speelronde maakt geen verschil.

Breda, 20 maart 2019.

 

Het Haagse vlaggenteam weer super actief bij de Haagse vrouwen. Met alle middelen proberen ze sfeer in het stadion te krijgen en dat lukt ze elke wedstrijd erg goed.

Dit werd dan ook beloond tegen rivaal Ajax met 1 punt. 2-2 werd het daar. Te bedenken dat ADO met 10 vrouwen na een 2-0 achterstand dit resultaat behaalde is een grote opsteker geweest. Voor het kampioenschap liggen ze er wel uit maar ADO verkoopt zijn huid duur dus. Taylor Ziemer maakte in het Haagse kwartiertje de gelijkmaker 2-2. Ja dat kwartiertje bestaat nog steeds. Bij de mannen laat ADO het vaak even afweten. 

Bijzonderheid: Sharon Kok zette haar sliding te laat in en moest met rood van het veld af.

 

Ook Fc Twente thuis tegen PSV deelden de punten op deze door de weekste dag. 1-1 was de eindstand daar. Bente Jansen hielt 1 punt thuis door in de 2de helft deze gelijkmaker te scoren.

Door dit resultaat doet ook Fc Twente volop mee voor de titel. Vrijdag wacht de loodzware wedstrijd uit naar Amsterdam. Zou zo kunnen zijn dat op die dag op de velden koppen gaan rollen. Deze dinsdag kunnen we even wegstrepen want elk team in de kampioenspoule kon dus 1 punt bijschrijven.

 

In poule B laten we het zo even noemen was het  Sc Heerenveen die goede zaken deed na een valse start. Ja Achilles'29 kwam luxe met 1-0 voor door Sophie Cobussen. Uiteindelijk werd het 2-6 daar. Een hattrick viel te noteren voor Tiny Hoekstra. Als leider in deze poule is zeker de terugreis richting Friesland een happening geweest.

 

Nu Excelsior/B thuis de returnwedstrijd tegen vv Alkmaar. In een redelijke druk bezocht stadion te Kralingen flikte Excelsior/B het opnieuw om een zwaar bevochten wedstrijd te beëindigen weer met een gelijkspel. 1-1 

Zoals we weten is dat Telstar de eredivisie komt versterken en weer een team waar dit soort clubs op zitten te wachten. Leuke onderonsjes maar we weten dat het verschil met de top wel wat groots zal wezen. Is dat erg? Bij de mannen kennen we dat in de eredivisie toch ook al zolang. Uitbreiding eredivisie en zoveel mogelijk teams daarin die aan elkaar gewaagd zijn. Achilles'29 draait een dramaseizoen. Zoals we weten zal dat heus wel goedkomen. PEC Zwolle zie hoe ze het nu doen. Dat was ook een club die bijna wekelijks verloor. 

 

Uw VVF

 

 

Rene Kloet.

 

Play-Offs super spannend inmiddels.

Breda, 17 maart 2019.

 

We nemen dit afgelopen weekend even door wat er gebeurde vrijdag op de velden.

Onstuimig weer maakte helaas nog de gang naar een live wedstrijd onstabiel.

Alvast staat voor a.s. dinsdag 19 maart de volgende play offs te wachten en als we de weersberichten mogen geloven is dat de dag dat de lente zijn entree gaat doen. 

 

Nu over naar wedstrijd 1 PSV - Ado Den Haag.

Psv had geen kind aan ADO Den Haag. In het deels vernieuwde stadion "de Herdgang" werd het uiteindelijk 5-0. 

Een uitslag als 3-2 of 2-3 had beter kunnen passen in die ontmoeting tegen elkaar op papier.

Hierbij maakte dus PSV zijn kampioensaspiraties weer waar en dat mag ook eens gezegd worden.

Verspreid over de wedstrijd scoorden: 

 
     
 
6' 1-0 Aline Zeler
33' 2-0 Katja Snoeijs
45+1' 3-0 Mauri van de Wetering
65' 4-0 Naomi Pattiwael
76' 5-0 Kayleigh van Dooren
 
     
     
     
   
     
     
     

Wedstrijd 2 Was Pec Zwolle tegen Fc Twente. Ook daar werd enorm veel verschil gemaakt. 1-5 uiteindelijk.  3 maal Renate Jansen zij waar we komende zomer zeker ook van gaan genieten op ONS WK. Ze blijft trefzeker. De treffer voor de eer kwam op naam van Maxime Bennink. 

 

Sc Heerenveen flikte het thuis om het publiek te vermaken. Mooie goals vielen er. Met een 6-0 tegen Achilles'29(hekkensluiter) stopte de productie verder. Ook hier viel een hattrick te noteren. Quinty Sabajo kreeg dat voor elkaar.  Ook zij kon de wedstrijdbal net als Renate mee naar huis nemen.

 

Als laatste bewaard het duel vv Alkmaar thuis tegen Excelsior/B. Dit was de enige wedstrijd in die speelronde die een verrassende uitslag kende. Een knappe 2-2 dus 1 punt haalde de Rotterdammers daar op. We weten dat voorheen zeer vaak Excelsior/B alsnog aan het kortste eind trok maar dit gewonnen puntje was een top opsteker om straks opnieuw thuis weer tegen vv Alkmaar een geslaagd seizoen te gaan boeken.

Meldenswaardig is wel dat de eindstand daar al voor rust bewerkstelligd werd en in de 2de helft beide goals leeg bleven.

Scoreverloop:

2' 0-1 Nidia Bos
13' 1-1 Eline Koster (e.d.)
32' 2-1 Anna Knol
40' 2-2 Sherallin Henriquez

 

Super spannend? Niet echt op de velden maar alleen in Alkaar dus. 

De kampioenspoule draaft wel door met de grootste kanshebbers AJAX, TWENTE en PSV.

Zie de ranglijst en uitsluiten van ADO kunnen we nog niet want een wederopstanding van ADO zou alles weer overhoop kunnen gaan gooien.

Sc Heerenveen in de Spek en Bonen competitie leidt de lijst met alleen vv Alkmaar op 2 ptn achterstand in de achtervolging

Voor de rest is het uitvoetballen geblazen en nu al richten richting nieuwe competitie.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

Algarvecup met een lach en een traan!

 Breda, 7 maart 2019.

 

Boven een leuke foto met superfan Peter Houwer van onze oranjeleeuwinnen met Sherida Spitse.

Hij die de leeuwinnen al van het eerste uur kent zetten we even in de schijnwerpers. Peter is iemand die als het werk het toelaat stad en land afreist om de leeuwinnen live aan de slag te zien. Geïnspireerd door Loes Geurts en geen onbekende van hem raakte hij besmet met het oranjeleeuwinnen virus. Soms heeft hij net als anderen wel eens een kritische noot maar dat mag toch? Op dit toernooi te Algarve was hij vaak in zijn super oranje outfit vaak in beeld. 

Top dat hij deze foto voor VVF verkoos. Spitse was bij wedstrijd 1 de jubilaris met haar zoveelste interland. Dat oranjehart van hem moet zeker gedeeld worden. Je zou je afvragen of hij ook niet onder een oranjeleeuwinnen dekbed slaapt. 

 

Nu naar het toernooi.

Na deze leuke inleiding, want fans moeten er uitgelicht worden voor VVF, geven we onze nabeschouwing.

Wedstrijd 1 tegen Spanje met een bijna voltallige groep(Anouk Dekker, Shanice vd Sanden en Stefanie van der Gragt ontbraken alleen) ging helaas verloren. Weinig kansen creëerden onze vrouwen en 2 maal een lek in de verdediging deed de uitslag in het nadeel van de leeuwinnen doen uitvallen. 2-0 voor Spanje. Het brazil van Europa worden ze genoemd. Tegen Polen daarna deden ze hun faam als runner up niet veel goeds. Zij verloren van Polen met maar liefst 3-0. Het Polen die onverwachts de finale tegen Noorwegen mocht gaan spelen. Noorwegen won uiteindelijk het toernooi.

 

Sarina Wiegman koos tegen de Polen in wedstrijd 2 voor de reserves. Uiteindelijk hebben ze het best goed gedaan. 0-1 verlies slechts, met in het achterhoofd dat de Spanjaarden met 3-0 dus verloren.

Ewa Pajor van Polen is een wereldspeelster in hun gelederen.

 

Wedstrijd 3 tegen China om plaats 11 en 12 was er eindelijk 1 waarbij we de leeuwinnen weer ouderwets herkenbaar zagen voetballen. Met bijna de sterkste opstelling traden ze op.

China toch wat weggezakt is toch een land waar je zomaar niet overheen wandelt. Wereldtop voorheen. Weer een goede test voor onze leeuwinnen hoe we als Europees kampioen een land aanpakken van een ander continent. 

Anouk Hoogendijk en Helene Hendriks(snel weer afgereisd naar Portugal) als commentatoren gaven de juiste analyse. 

Ik opende met een lach en een traan. Waarom?

De teambuilding is perfect geweest en de debutanten zijn ontgroent.

De hegemonie blijft top in de groep. 

Eerst die traan:

Als Europees kampioen minderwaardig dat we als 11de eindigden.

Maar de visie is om met al dat verschuif van speelsters dat je eerst moet leren verliezen om daarna te kunnen winnen. Dat geldt voor de jongere groep.

Die lach:

Ja John de bever zingt het nog steeds. JIJ KRIJGT DIE LACH NIET VAN MIJN GEZICHT!

Eindelijk hebben we tegen China weer onze leeuwinnen veel kansen zien maken. Geen geluk en soms de geweldige Chinese keepster in de weg, paal, lat  voorkwamen de uiteindelijke terechte winst in de reguliere speeltijd.  Die kans van Renate staat nipt voor tijd nog op me netvlies. Voorheen was dat toch een aardige handicap. Miedema en Martens hadden het minste geluk. 

Dat het tempo wat te laag was nog en sommige dingen niet liepen is in de vroege voorbereiding een punt om aan te gaan werken.

Er werd gelukkig niet ingegrepen bij Sari toen ze de pingel stopte want op TV was het te zien dat ze eerder bewoog dan er getrapt werd. 

Daar malen we niet om.

 

De volgende wedstrijd eindelijk op 5 april weer in een vol stadion. De meisjesdroom gaat verder!

Tegen Mexico in Arnhem. Moet weer een feest gaan worden.

Dit wordt ONS WK!

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

 

 

Ado Den Haag in de 2de helft de betere club.

Foto: Ton Kloet

 

Breda, 24 februari 2019.

 

Ton mijn neef heeft een persdag mee mogen maken. Sinds we een familiereünie hebben gehad maakte hij kennis met het live vrouwenvoetbal.

Inmiddels is hij ook vaak al te vinden bij onze leeuwinnen ook.

Mond op mond reclame werkt goed. Al zijn het vrienden, familie of kennissen die je met het virus kan besmetten.

Zo gingen we afgelopen vrijdag naar Ado Den Haag tegen Pec Zwolle. Onze dank is groot dat we in de gelegenheid zijn bij ADO samen kunnen werken.

 

Over de wedstrijd in speelronde 2 van de play offs  moet er weer een kanttekening komen. 

Helaas waren bij dit evenement zeer weinig mensen op af gekomen.  Dat verdienen die meiden niet.

Mag ik wel het Haagse vlaggenteam uiteraard bedanken.  Zij werken oh zo hard om die sfeer optimaal te houden. Klasse. Hou vol zou ik zeggen.

 

Ado en Pec waren echt aan elkaar gewaagd de 1ste helft. We zagen echt leuke aanvallen maar jammer dat de echte kansen veel uit bleven. Het vrouwenvoetbal veldspel haalde zeker een voldoende. Ook in de gelederen Victoria Pelova. Zij die mee is nu naar Portugal voor de Algarvecup.

Met de 1-1 ruststand gaf de wedstrijd dus een goed beeld en was zeer terecht.

In de 2de helft was het verschil te zien. De uiteindelijke uitslag van 4-1 was terecht.

Ado Den Haag heeft na het verlies in de 1ste speelronde zich goed hersteld.

 

Zoals jullie weten krijgt eerst de under dog onze aandacht. De klapper gelijktijdig in Amsterdam gaat ons nog even voorbij. 1-0 werd het daar.

Ook bij de klassieker had wat meer volk mogen komen. 

 

Excelsior/B won weer eens. vv Achilles hielt het wel spannend maar die magere 1-0 bleef overeind.

vv Alkmaar thuis tegen Sc Heerenveen deelden gezamenlijk de punten. 1-1.

Al met al als je de uitslagen ziet zijn deze zeer acceptabel. Geen monsterscores en om het kampioenschap is net als bij de mannen nu het enorm spannend geworden.

Fc Twente was vrij overigens.

 

Over iets minder dan 2 weken start speelronde 3. De een zit tussen door in de carnavalske sfeer, de ander gaat op vakantie maar vergeet dus onze leeuwinnen niet. Zij zullen er alles aan gaan doen die begeerde Cup alleen naar Nederland te gaan halen. A.s. woensdag tegen Spanje gaat een kraker worden. En voetballiefhebber wedstrijd is om 18.00 uur met daarna de kraker Feyenoord - Ajax mannen. Veel voetbalplezier met bord op schoot?

VVF wenst ze succes.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

Een aardig voetballend Pec Zwolle laat de achterdeur open staan.

Breda, 17 febr. 2019.

 

Hehe daar is de nabeschouwing dan. Net of we een maandagochtendkrant gaan lezen.

Omdat de fan voorop staat hebben we de hoofdfoto van de afgereisde Ajaxfans gebruikt.

Al die meegenomen vlaggen brengen echt veel sfeer in het stadion.

Frappant wel is dat naar schatting deze keer slechts 500 toeschouwers aanwezig waren. Het weer was prachtig en de week daarvoor kwamen er 4500 toeschouwers voor plaatsing deze kampioenspoule op af in zeer slechte omstadingheden. Wel via een grote actie weliswaar. 

Ook weten we dat wedstrijden tegen Ajax vaak groots bezocht worden maar in het Zwolse was dat buiten de afgereisde aardige groep niet merkbaar.

Staan die play-offs weer ter discussie? Moeten we daar mee door gaan? Immers is de afstand tussen Pec en de top immens groot en doen ze voor het kampioenschap voor spek en bonen mee.

 

Nu over na de wedstrijd. Ja we zagen een Pec Zwolle die goed voetbal op de mat presenteerde en Ajax had vanaf het begin al moeite om dit PEC van zich af te houden. Het was ook te wijten aan de thuisclub dat ze niet verdiend op voorsprong kwamen. PEC best of the rest ja maar met dien verstande dat ze dus de achterdeur open lieten. Die schare kansen van Ajax werden bijna voor de volle 100 procent verzilvert.

In de 2de helft ebde  het geloof van PEC voor resultaat langzaam weg. Het verschil werd te groot en Ajax speelde niet groots. 

Op ons facebook heeft u in een liveblok de wedstrijd kunnen volgen.

Maar al met al was het toch weer een avond waarbij heerlijk het balletje weer rolde.

Doelpuntenmaaksters:  0-1 19de min. Eshly Bakker, 0-2 29ste min. Eshly Bakker, 0-3 34ste min. Line Roddik Hansen, 0-4 86ste min. Ellen jansen.

 

De 2de wedstrijd in de kampioenspoule:

Fc Twente won van ADO Den Haag met 2-0 en daarmee is ADO net als PEC al afgevallen voor het kampioenschap. Ja na 1 wedstrijd gaat het dus nog maar om 3 teams. Willen we dat?

PSV was vrij overigens.

 

In de andere poule gaat het eigenlijk nergens over. Alleen de eer telt.

Achilles'29 tegen vv Alkmaar werd 2-6. 8 goals totaal en het enige wat hier over te vertellen is is dat Achilles'29 dus 2 treffers voor de eer scoort.

Sc Heerenveen deed ook wat het thuis moest doen. 3-0 winst tegen Excelsior/B was dan ook geen verrassing. 

Nee deze play offs schept weer discussie. 

A.s. vrijdag staat in Amsterdam de klapper op het programma Ajax-PSV. Laat ons zien waarom de KNVB voor deze opzet gekozen heeft.

Jackie Groenen was afgelopen zondag 17 febr. ook te gast in de studio bij VTBL. Daar kwamen de sterke competities in ons omringende landen aanbod.  Na het winnen van ONS EK zouden we als fans ook een sterkere competitie willen zien met evt. een andere opzet?

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Publieke belangstelling groots ondanks storm en regen op de laatste speelronde.

Breda, 10 februari 2019.

 

Beste fans het zit erop de reguliere competitie.

Wat hebben we genoten op alle velden toch?

Over de publieke belangstelling door weer en wind valt niets te klagen. Zijn jullie allemaal tevreden welke clubs de kampioenspoule gehaald hebben? Wel knap dat op de laatste speelronde voor de 2de keer Pec Zwolle zich bijvoegt. 

Vrijdag was het wel jammer dat weer het dappere Excelsior/B nipt voor het laatste fluitsignaal verloor.

Achilles'29 kon terug naar huis met een 4-0 nederlaag, wat nog acceptabel was.

Helaas bleef op de Toekomst het publiek weg. Onze laatste berichten zijn dat er slechts 350 toesch. geschat aanwezig waren. En dat voor een kraker op papier.

Vertienvoudigd straks in de play offs?

 

Ajax - PSV eindigde met een 2-0. De thuisclub kan daarom met een kleinere achterstand op de koploper aan de play offs beginnen. Als kampioen een super resultaat dus.

Goals waren er van Eshley Bakker en Ellen Jansen.

 

Fc Twente deed weer wat het moest doen en ik zou ze in de komende play offs best willen plaatsen als een gevaarlijke outsider. 4-0 door Sisca Folkertsma, Jassina Blom, Renate Jansen en als laatste een ongelukkige eigen goal van Amber Mutsaers.

 

Ja in de inleiding al een beetje gezegd waarom het leuk is dat PEC Zwolle in de kampioenspoule meedoet. VVF gun het hun zeker. Maar liefst 4500 toeschouwers kwamen op de beslissende match af. Babich Roof ex ADO maakte die winnende treffer. Ado Den Haag, die zich eerder al geplaatst hadden, heeft er zeker mede een wedstrijd van gemaakt. PEC kreeg het niet voor niets. Bij 1-0 bleef het dus en daar ging zeer laat pas het licht uit.

 

Als laatste Sc Heerenveen tegen Excelsior/B wat een uitslag kreeg van 1-0 was een pleister op de wonde. Het kwakkelende Heerenveen kwam te kort om die echte play offs kampioensgroep te halen.

Fenne Kalma maakte 2 min in de extra tijd de winnende treffer. Zeer zuur voor de Rotterdammers die 90 min een 0-0 stand verdedigd hebben. En dat na die wereldreis door weer en wind. Nee Rotterdam en Heerenveen ligt ook niet echt dicht bij elkaar. 

Zoals we weten in vrouwenvoetbal zal die lange terugreis in de spelersbus best nog wel gezellig geweest zijn. Heel herkenbaar in vrouwenvoetbal dat speelsters ondanks resultaat blijven lachen.

Aandacht voor de volgende keer in de play offs gaat ook zeker straks uit naar Pec Zwolle. 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet.

 

 

 

Eindelijk rolt het balletje weer na de winterstop!

Foto: vlnr.  Devi Venema, Ric Hard en Caroline Verlegh

 

Breda 2 febr. 2019.

 

Hehe eindelijk weer de 1ste nabeschouwing in 2019. Het balletje rolt dus weer. En hoe? Eindelijk zijn we ook blij dat deze speelronde geen monsterscores bracht.

Wel zijn de uitslagen enorm voorspelbaar geweest. Zelf had ik van Pec Zwolle iets meer verwacht. Uit bij PSV verloren ze met 4-0. 

Het dappere Excelsior/B hielt zeer lang stand in eigen stadion tegen vv Alkmaar. Geruchten gaan dat die wissels geen goed deden. Mireille Eilander scoorde in de 77ste min. en Beau Rijks haalde uiteindelijk in de 84ste min. de winst binnen door de 0-2 te maken. Wel een bijzonderheid is dat de wedstrijd is afgewikkeld in het stadion.  Een sponsor realiseerde voor de fans gratis entree. Dit maakte dat de hoofdtribune vol zat. Op de wedstrijddag zelf waren tickets te koop voor slechts 5 euro. 

Ado Den Haag had weinig moeite met Sc Heerenveen. Ook een rendabele uitslag stond na 90 min. op het scorebord. Van de drie 4 nullen was Sc Heerenveen die alleen die tegentreffer konden maken.  Fenne Kalma schreef die op haar naam erbij. 61ste min. gebeurde dat. 4-1 dus.

Als laatste Achilles'29 tegen Ajax. Ook daar dus 4 goals verschil. Vooraf zou je denken dat dubbele cijfers mogelijk waren maar deze uitslag is toch ook goed te slikken voor Achilles'29?

Onze fotoreportage ziet u hieronder, geproduceerd door Arne van der Ben.

Nou dit was even de nabeschouwing. Van de wedstrijden heeft u alles al voorbij zien komen op ons facebook.

Langzaam gaan we richting de lente. Het weer wordt even iets beter en a.s. vrijdag 8 febr. staat er een klapper op het programma. Ajax - PSV aanvang 19.30 uur. We hopen jullie uiteraard weer veel info te kunnen geven.

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

Genieten in Bavel staat voorop dan komt resultaat pas.

 Foto: Rene Kloet.

 

Breda,28 januari 2019.

 

Ja laten we met het logo van vv Bavel starten. Bij aankomst waren de koeienletters groots leesbaar ook.

Deze amateurclub onder de rook van Breda flikte het maar weer eens. Een top vrouwenvoetbalmiddag in Bavel(voorheen gemeente Nieuw-Ginneken).

Het grote Ajax uit Amsterdam kwam in de 1/8 finale op bezoek. Kampioen en bekerhouder ook.  Wat de uitslag met 0-13 doet vermoeden dat het prijsschieten was klopt niet.

Ajax was qua niveau een aantal maten te groot wel maar er viel van vv Bavel weinig tot niets aan te merken op hun spel. Zelfs fases van blunderen zagen we niet. Bij 1 of 2 cruciale foutjes bleef het.

De meeste goals van Ajax waren ook om in te lijsten. Perfecte voorzetten en steekpasses maakte het niveauverschil  uiteindelijk. 

Voordat de eerste Ajaxgoal viel ging zelfs de partij echt gelijkmatig op. De wat moeilijke kansjes van vv Bavel werden nipt niet verzilvert. Een treffer had iedereen ze gegund.

Vrouw van de wedstrijd aan Bavelse kant: Nou Ivanka Pulk doelvrouw viel echt op en verdiend zeker die nominatie. Schitterende reddingen maakte ze af en toe. 

Dit alles gadegeslagen door maar liefst 1200 toeschouwers. De meeste fans droegen ook die combisjaal die gretig aangeschaft werd vooraf. Leuk om in je collectie te hebben ter herinnering.

En ja het dorp liep op die koude regenachtige dag uit. Geen oom agent gezien. Een enkele supporter uit Amsterdam was er. De klassieker in Rotterdam was ook bezig.

De patatjes uit de in de haast geregelde extra frituur had het zeer druk. Ook binnen in de kantine vloeide het bier als nooit te voren op complex te de Roosberg.

Na de wedstrijd Had populaire Kika van Es het erg druk met het uitdelen van handtekeningen en selfies.

Dit was een dag om nooit meer te vergeten. 

Het bleef nog zeer lang druk in de Bavelse kantine.

VVF bedankt de organisatie en dat alles zo vlekkeloos is verlopen. DIT IS VROUWENVOETBAL IN HET KWADRAAD!

Ruikt dit naar meer vv Bavel vrouwen??? SUCCES VERDER!!!

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Ps. Helene Hendriks kom je de volgende keer wel het licht uitdoen?

 

Zowel in Breda als Eindhoven komt ADO goed weg.

Breda, 26 jan. 2019.

 

Haags kwartiertje? Ja en nee. Ado scoorde op de valreep wel qua resultaat.  In Breda konden de mannen een gelijke stand 1-1 nipt binnen slepen na 90 minuten. Daarentegen konden de vrouwen pas bij de strafschoppenserie hun bekeravontuur verlengen. 

met een 2-3 liep het gunstig af. In de reguliere speeltijd was de 3-3, ook een gelijkspel in een bekerwedstrijd was niet voldoende(na een 0-3 voorsprong zelfs) en moest er verlenging aan te pas komen waar niet in gescoord werd. Vroeger gingen ze trouwens na 90 min gelijk over op strafschoppen. 

Ja de eerste bekerkraker van dit weekend vond plaats. Een 3-0 voorsprong door Sharona Thieleman, Chacity Grant en Pia Rijsdijk viel niet vast te houden. De 3 tegentreffers onverwachts en in korte tijd voor het laatste fluitsignaal waren van Jeslynn Kuijpers, Katja Snoeijs en Nadia Coolen.

Ja uiteindelijk die strafschoppenserie zal wel rond het kwartier hebben afgespeeld waarbij de Haagse vrouwen alsnog aan het laatste eind trokken. PSV daardoor uitgeschakeld. 1 van de standaard finalisten een beetje door de jaren heen. Ajax moet morgen naar vv Bavel. Zou het daar ook zo maar kunnen dat we een verrassing gaan krijgen? Zowel bij de heren als de dames? Bekerwedstrijden blijven onvoorspelbaar. In de media wordt deze wedstrijd er uit gelicht. Nog nooit kwam vv Bavel zover in het bekeravontuur en dat ze de bekerfinalist gaan treffen c.q. kampioen Ajax wordt een kraker van de bovenste plank. Daar later meer over. Ajax heren en Ajax vrouwen op hetzelfde tijdstip aan de slag. Dat was gisteren met Ado ook dus. Planning was wat ongelukkig en de weersgesteldheid werkt ook niet echt mee. Je gunt een amateur zoals vv Bavel ook een perfecte voorbereiding toch? Hoe het gaat uitpakken tja laat ons verrassen. Een dorp loopt uit en genieten is wat ze moeten doen.

1/8ste finale bekeravontuur lichten we er even uit dus met volle aandacht straks vv Bavel - Ajax..

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

ADO - PSV de enige serieuze wedstrijd.

 Foto: Rene Kloet

 

Breda, 22 dec. 2018.

 

Wat een beroerde speelronde afgelopen vrijdag. Neen voor de winterstop willen de fans dit niet meemaken. We hopen dan ook dat de hoge heren/dames eens aan tafel gaan zitten om te gaan evalueren over komend seizoen.

Mijn liveblok op VVF facebook mislukte bijna. Had een telraam nodig om de tussenstanden te kunnen bijhouden.

 

Ja een kritische noot van onze kant mag wel eens een keer. Nu over naar die ene wedstrijd waar we als pers voltallig bij aanwezig waren. Gelukkig dus deze juiste wedstrijd als hoofdwedstrijd aangegrepen. ADO DEN HAAG - PSV.

Met uitslag 1-2 een voor het WEINIGE aanwezige publiek een zeer vermakelijke wedstrijd. Ook daar dus een kanttekening omdat de Bondscoach Sarina Wiegman na afloop sprak dat de wedstrijd uit haar ogen bekeken ook ondermaats was.

 

Als fan gebeurde er zeer veel op het veld. Die slordigheden en steeds dat balverlies over en weer maakte voor het publiek juist deze wedstrijd alsnog erg leuk. 1-2 dus maar het had gewoon ook 2-2 of 1-3 als uitslag mogen krijgen.

We zagen soms ook echt goede acties waarbij je je vingers van aflikt. Ook mooie counters over en weer waarbij er zeker meer goals hadden moeten vallen.

Scoreverloop!!!

25' 0-1 Naomi Pattiwael
65' 0-2 Jeslynn Kuijpers
78' 1-2 Pia Rijsdijk.

 

Ik heb gekozen boven dan ook als hoofdfoto Lineth Beerenstein na afloop van deze wedstrijd. Ik was er zelf persoonlijk bij toen ze hier bij ADO haar debuut maakte. Nu was ze dus even terug op het oude nest.

Onder vind u de foto's van Arne van der Ben.

 

Nou daar gaan we het drama kort bespreken.

vv Alkmaar - Sc Heerenveen 0-7. 4 goals van Tiny Hoekstra.

Fc Twente tegen Excelsior/Barendrecht 6-1. De enige wedstrijd waarbij de tegenstander voor de eer nog kon scoren. Sherallin Henriquez kreeg de goal op haar naam.

Als laatste het grootste drama Pec Zwolle thuis tegen Achilles'29. Maar liefst 10-0  stond er na 90 minuten op het scorebord. Rebecca Doejaaren maakte de grootste productie. 4 stuks namelijk.

Neen dit willen we toch niet al die grote uitslagen. Voetbal moet toch geen korfbal worden? Nu wordt steeds minder de eredivisie serieus genomen?

Het gevolg is dat talentvolle speelsters die tegen het oranje aanzitten hun kwaliteiten ook over de grens gaan meenemen en we dus weer een run naar het buitenland kunnen gaan verwachten. Hier leert geen enkele speelster van toch?

Uitbreiding eredivisie is dan ook van groots belang in de toekomst.

21 dec de kortste dag en begin van de winter. Geen goede combinatie met vrouwenvoetbal dit jaar.

Prettige feestdagen en op naar het WK jaar 2019!!!

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

90 min strijd te Rotterdam in de vrieskou.

Breda, 15 dec. 2018.

 

 

Ja onze trotste Rotterdamse vrouwen eens op de plaat als hoofdfoto. Zij streden ondanks de tussenstand en vrieskou 90 minuten lang.

Dit is echt een compliment waard. Tja dat Ajax speelde als vanouds ook. Mooie combinaties, acties enz.  Een echt voetballend antwoord had de thuisclub niet maar hun werklust viel op alle tribunes enorm op. Dan mag gezegd worden dat het thuispubliek zeker enorm genoten heeft. Na elke tegen treffer weer een ijskoude rilling krijgen. nee hoor. Ook bleef het publiek tot het laatste fluitsignaal zitten. Niemand bezocht voortijdig de kantine of maakte zich snel uit de voeten.

Eshly Bakker nam 3 goals op haar rekening en Ellen Jansen 2.  Lucy Akkermans maakte de 0-6 vol als goal nr 4.

Deze vrouwenvoetbal avond kan weer de boeken in als zeer geslaagd. In tegenstelling ook van mannenvoetbal kwamen de speelsters na afloop een praatje maken en gingen ze niet snel via de achterdeur naar huis.

Het enige wat ons wat zorgen baarde was de terugreis. Vele kwamen van ver en strooiwagen i.v.m. opkomende gladheid geeft zo'n reis toch een klein risico. Ook wij reden achter een strooiwagen naar huis.

 

Achilles'29 kreeg helaas weer de volle laag. Tegen de koploper PSV werd het maar liefst 1-9.  Na ruim een half uur stond het daar al 0-5.  Frappant wel dat de enige tegentreffer door een eigen  goal tot stand kwam.  Hadden de PSV vrouwen medelijden met hun tegenstander? Janou Levels redde de eer.

Later maakte ze het goed door alsnog voor PSV een treffer te maken. 

Maddy Williams maakte een hattrick.

 

Fc Twente ging naar Friesland. Heerenveen stond op het programma. In het laatste half uur namen zij pas afstand van Sc Heerenveen. De veel scorende Joëlle Smits nam beide goals voor haar rekening. 

Weer een speelsters waar we zeker in de toekomst wat van gaan horen. in de 60ste min en 90ste min wist ze het net te raken. 

 

vv Alkmaar verkocht zijn/haar huid erg duur. Mede titelkandidaat Ado Den Haag veroverde de 3 ptn in de 88ste min. pas. Allyssa Daal maakte de 2-3 voor de Hagenezen.

 

Dinsdag a.s. wacht de inhaalwedstrijd Heerenveen tegen Pec Zwolle.  Vrijdag de laatste speelronde dit jaar. Ajax is al klaar en zit in de winterstop.

Names VVF wensen we iedereen alvast prettige feestdagen en een gelukkig super vrouwenvoetbal jaar. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

Voorspelbare door de weekste speelronde.

Breda, 12 dec 2018.

 

 

Wie mee had gedaan aan de toto zal niet veel gewonnen hebben. Alle thuisclubs wonnen gisteren.

Een voorspelbare speelronde was het dus.

 

Laten we starten met Ado den Haag tegen Achilles'29. 6-0 werd het daar. Alweer een zwaar verlies voor Achilles'29. Opmerkelijk bij deze wedstrijd was dat al die goals eerlijk verdeeld werden. 

Naast PSV en Fc Twente zal op kort termijn voor Ado ook de kampioenspoule veilig gesteld gaan worden. Door de jaren heen horen zij er echt wel bij. Ook 1 keer kampioen geweest.

 

Ajax deed wat het moest doen. Niet verder afzakken na een slechte periode. Vorige speelronde wonnen ze nipt maar nu eindelijk eens wat afstand genomen van hun tegenstander Sc Heerenveen.

3-0 uiteindelijk maakt ze weer mede titelkandidaat. De klad zat er wat eerder in. 

Vanaf de 70ste min. namen ze pas afstand. Meldenswaardig is goal nr. 3 gescoord door Marthe Munsterman. Van haar hoorden we niet zo veel meer van.

Een bijzonderheid bij die wedstrijd was dat in de rust het licht uitviel en de 2de helft een aantal minuten later aanving.

 

Het wisselvallige Pec Zwolle deed weer wat ze moesten doen. 3-1 thuis tegen Excelsior/Barendrecht. Richard Mank trainer van Excelsior/B vond dat deze kansloze wedstrijd te wijten was aan het zeer drukke programma. 3 wedstrijden in een week met niet de minste tegenstanders. Excelsior/B is ook nog even een soort opleidingsclub en er wordt best veel gevraagd aan die meiden. Hij heeft een punt.

Met dit weer ook niet echt een reden in de kou op de tribune te gaan zitten en alleen de vaste bezoekers (DIE HARDS) vind je op de tribunes.

Babiche Roof maakte twee goals van de drie.

 

Als laatste wedstrijd passeert Fc Twente. Zij wonnen met 4-2 tegen vv Alkmaar. Even werd het spannend daar toen vv Alkmaar de 3-2 maakte met weer een goal door Simone Kets. 

Uiteindelijk hadden alle thuisclubs geen kind aan de bezoekende partij. Zie het reisschema door de week ook en de afstanden. Dan weten we dat in dit drukke programma en menige file de competitie beïnvloed wordt? 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

PSV vs EXCELSIOR in de dubbel.

Breda, 10 dec. 2018.

 

Ja zo openen we deze keer eens.

Zowel de mannen als de vrouwen kwamen bijna gelijktijdig tegen elkaar.

Zouden de spelersbussen elkaar onderweg gekruist hebben? Zou er getoeterd zijn?

I.v.m. de loting komt de kleine nabeschouwing op deze maandag. Niet blauw maar ORANJE!

Die euforie groeit en groeit maar. Die hype, zoals Daphne in studio voetbal zei zal ongekende vormen gaan aannemen. Die parades in Frankrijk zeer massaal gaan er komen.

Wat een topwereld. Het is wel zo dat het commentaar van Sarina en Vivianne wat genuanceerder is geworden om de druk even weg te halen.

Wij fans weten hoe er mee om te gaan. Wij weten dat elke wedstrijd je waant in de hemel.

Wij weten dat waar het schip gaat stranden onze heldinnen groots blijven. Wij als fans weten dat hopelijk ONS FEEST zolang mogelijk mag voortborduren. Wij weten dat er maar 1 winnaar kan zijn. 

Wij weten dat er op het veld een wereldteam staat die de opdracht kan gaan vervullen. Maar de geluksfactor en geen uitvallers vooraf. De wind in de rug met steun van die oranjezee gaan we erg ver komen. Ik deel in mijn achterhoofd de mening van Daphne. 

Laat de leeuwinnen aan roem niet ten onder gaan!! 

Laat iedereen in goede gezondheid dit WK beleven. Laat dit WK weer de boeken gaan van top toernooi. 

He dat is er uit.

 

Over na de afgelopen competitie. Ja de PSV mannen droogde Excelsior af met maar liefst 6-0. De vrouwen daarentegen deden op dezelfde avond het voor de helft beter. 0-3 pas na rust. Doelpunten van Jeslynn Kuijpers(0-1 49ste min), Rachel Cuschieri(0-2 78ste min) en de 0-3 uiteindelijk van Maddy Willaims(90ste min)  De vrouwen zijn niet weggespeeld. A.s. vrijdag wacht weer een thuiswedstrijd tegen Ajax.  Ze zijn gewaarschuwd. 

 

Waarom? Ajax laat weer op de valreep 2 punten liggen uit bij vv Alkmaar. 2-2 werd het daar. In de extra tijd verloren ze die. Anna Knol maakte die heerlijke gelijkmaker.

 

Fc Twente deed weer wat het moest doen. Momenteel is deze club de enige die het de komende periode PSV nog lastig kan gaan maken. 5-1 voor de thuisclub met maar liefst 4 goals van Joelle Smits.

Ado Den haag als mede titelkandidaat bestempeld ging dus daar zwaar onderuit.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

 

 

 

 

Ajax boekt een kruimeloverwinning op ADO Den Haag.

 

Foto boven: Berry een super fan van Ajaxvrouwen samen met Ellen Jansen.

 

Eindelijk weer lachende gezichten daar. De redactie besloot dan ook voor VVF deze top foto te tonen.

Kruimeloverwinning. Mag dit woord een keer in de Van Dale? Mooi gevonden he!

Slechts 1-0 werd het door Kika van Es in de 62ste minuut.

Eindelijk na die slechte serie dat er weer winst geboekt kan worden, want de onderste regionen kwamen al redelijk dicht bij. Dat is Ajax onwaardig. Daar horen ze niet.

Ajax is een club, een van de pijlers, die vrouwenvoetbal enorm serieus neemt. Zou nu onderhand die uitschakeling tegen Lyon achterwege zijn?? Daarna  ging echt alles mis. Nu lijkt het lek boven gelukkig en wat is er niet mooier dat op het eind zoveel mogelijk titelkandidaten uit de hoge hoed komen. Ado's verlies ach ja. Zij behoren zeker tot de kandidaten.  Met Fc Twente en PSV bij gevoegd weer Ajax gaan we volgend jaar een super slot krijgen voor het WK te Frankrijk.

Geniet ervan.  Ga eens live kijken! Ook de eredivisie snakt naar nog meer volk!

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

 

PSV OP RAMKOERS. AJAX WEER HARD ONDERUIT.

Breda, 2 dec 2018.

 

Links ziet u het vak van de trouwe fans van Ajax. Ook zij gaan door een moeilijke periode. Amsterdames genaamd!

Om met de deur in huis te vallen lukte het de kampioen niet om terug aansluiting in de top te krijgen.

 

Joëlle Smits maakt voor Fc Twente in de 41ste min de 0-1.  Pas in de 84ste min werd de stand gelijk getrokken 1-1 door Vanity Lewerissa. In de resterende minuten trol de uitclub Fc Twente alsnog aan het langste eind. Opnieuw Joëlle Smits besliste de wedstrijd.  En dat 1 minuut voor tijd moet in Amsterdam echt als een domper aangekomen zijn. De week daarvoor verloren ze ook al uit bij Pec Zwolle. A.s. maandag(morgen dus) wacht de thuiswedstrijd tegen Ado Den Haag. Een beetje know how terug winnen voor de komende winterstop zal een goede opsteker wezen. 

 

Achilles'29 had een heerlijk avondje. Overwinning nr 2 viel te noteren. Weliswaar slechts met 1-0 maar hoe lang is het  geleden dat ze zonder tegengoals 90 min vol hielden?  Een feestje(3de helft) zal daar zeker gevierd zijn. 

Sophia Cobussen maakte daar het verschil 10 minuten voor tijd.

 

Het verhaal over Pec Zwolle kennen we niet. Zo win je van Ajax en vervolgens ga je weer onderuit thuis tegen vv Alkmaar.  1-2 stond er na 90 min. op het scorebord.  Simone Kets maakte nipt na rust de winnende treffer en daar bleef het verder ook bij.

 

Als laatste komt nu de op ramkoers zijnde grootste  kampioenskandidaat aan bod. PSV sloopte weer een tegenstander met maar liefst 6-1.  Katja Snoeijs altijd zeer productief nam 2 treffers op haar rekening.

Nou fans. dikgedrukte namen achter onze leeuwinnen. Er loopt best wel wat rond voor de toekomst.  We verwachten ook dat er binnen 1 jaar weer een grote uitloop is van speelsters naar het buitenland.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Doordeweekse speelronde zonder sinterklaas cadeaus.

Breda, 28 nov. 2018.

 

Er stonden gisteren op de dinsdagavond 3 wedstrijden op het programma.

Naar aanleiding van de speelronde van afgelopen weekend zouden we verwachten dat er wederom verrassingen aan zaten te komen maar helaas. De sint was niet in de buurt.

Wel een bijzonderheid was dat de doelpuntenmaaksters door dezelfde speelsters grotendeels gemaakt werden. Uiteraard ook dat PSV door de winst bij vv Alkmaar hun koppositie verstevigde en af stevenen op de titel herfstkampioen.

 

VV Alkmaar tegen PSV kon dus tegen de Eindhovense meiden niets uitrichten. Leuk te melden is dat deze wedstrijd op een livestream te volgen was.

0-3 werd het daar met de eerste 2 goals van Katja Snoeijs.

 

Sc Heerenveen klom ook weer een plaatsje op de ranglijst. Zij haalde net niet de zevenklapper. 6-0 werd het op sportcomplex Skoatterwâld.

Uniek te melden dat er 2 hattricks te noteren waren.  Tiny Hoekstra(3maal) en Kerstin Casparij(3maal) maakte het halve dozijn vol.

 

Fc Twente deed het in Hengelo wat het moest doen. Afrekenen  met dat altijd lastige, mede provinciegenoot Pec Zwolle. Vaak hebben de Enschedese meiden zich vergist en hebben ze tegen dat Pec Zwolle punten verspeeld. Nu na 90 min. stond de verdiende 4-0 op het scorebord en wetende dat Pec Zwolle het afgelopen weekend Ajax van de mat speelde, mag dit zeker een prestatie genoemd worden.  Joëlle Smits nam 2 goals voor haar rekening. 

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Eredivisievrouwen onder invloed van Black Friday.

Breda, 24 nov. 2018.

 

Bij de wedstrijd PSV tegen Fc Twente leek het er al verdacht veel op. Je zou zo zeggen dat als je er niet bij geweest was die Meiden uit Enschede al rennende het veld op stormden om die koopjes en weggeef artikelen snel te kunnen bemachtigen. 

In de 1ste min was het voor hun al raak. Renate Jansen maakte de 0-1 en kon al snel bij de kassa af gaan rekenen. Maar pas na de 5de minuut was ze uit geshopt. 0-2 kwam ook op haar naam. Voor de rest liet zij de aanbiedingen voor anderen liggen. Haar Black Friday was al zeer geslaagd.

50 procent korting viel er te halen op de Herdgang.  na de 0-3 was het Aniek Nouwen die voor PSV nipt voor tijd de gelijkmaker via haar schoen binnen werkte.

Eindstand 3-3.

 

Onze hoofdwedstrijd(wedstrijd met eigen productie) was op deze vrijdag 23 nov. Ado thuis tegen Excelsior/B. Hiernaast ziet u dan ook een keer de statistieken. Door de winst van de thuisclub kunnen we ADO inmiddels als mede titelkandidaat gaan beschouwen. Netjes staan ze nu op plaats 2.  De uitslag van 2-0 kwam voor rust al tot stand.  Pia Rijsdijk maakte de 1-0 en Victoria Pelova maakte de 2-0 tegen de rust aan.  Noemenswaardig is dat daar het vlaggenteam  met nieuwe prachtige spandoeken aan kwam dragen.

 

Achilles'29 delfde thuis weer het onderspit maar gelukkig bleef de schade beperkt. 0-2 werd het daar.

Volgende week gaan we dieper in op Achilles'29. Ze spelen dan tegen Excelsior/B en ja dan zouden ze best wel gewaagd aan elkaar kunnen zijn.

 

Nu de grootste verrassing van deze echt leuke speelronde.  Pec Zwolle doet het maar weer eens. Knap een titelkandidaat wederom met lege handen naar huis sturen. 3-1 werd daar in het Zwolse stadion. Dat voor eigen publiek altijd zeer goede promotie.

Wat is er mis met Ajax gaan we ons afvragen, want ze zakken inmiddels weg uit de top terwijl we zouden denken dat de titel alleen tussen Ajax en PSV zou gaan.  Ado en Twente melden zich inmiddels. Ja na de winterstop lijkt dat alles weer opnieuw gaat starten. Dat is oh zo mooi van voetbal. Voorspellen of vooraf analyseren blijft een zeer moeilijke taak. Maakt alles wel super leuk.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

PSV neemt afstand van de rest door winst op concurrent AJAX met 1-0!

Foto: Nicolas Nys.

 

Breda, 17 nov 2018.

 

Na die heerlijke kwalificatie van onze leeuwinnen stond er gisteren weer een speelronde in de eredivisie op het programma.

Er wordt van die meiden nogal wat gevraagd. Sommige snakken nu al naar de winterstop.

Zo ook het Ajax waar een aantal leeuwinnen voetballen. Of het verlies uit bij PSV daaraan te wijten is weten we niet.

Wel is het zo dat na die complete verandering organisatorisch en in het team een club staat die momenteel als beste voor de titel ingeschat kan gaan worden.

 

Katja Snoeijs maakte in de 38ste min van de wedstrijd voor ruim 1300 toeschouwers de winnende treffer. 

Excelsior/B deed weer van zich spreken in hun 2de seizoen. Met een 0-2 achterstand tegen Sc Heerenveen haalden ze uiteindelijk op die koude avond in Barendrecht alsnog 1 punt binnen. 2-2 werd het daar.  Doelpuntenmaaksters voor de thuisclub: 

Jolina Amani in de 42ste min. en Sherallin Henriquez in de 72ste min.

Knap hoor terwijl de wedstrijd eigenlijk niet echt best was.

 

Achilles'29 kreeg weer een zwaar pak slaag van runner up Fc Twente.  Daar waren 2 hattricks te noteren. Van oranjeleeuwin Renate Jansen(zij heeft zeker nog veel energie over na die invalbeurt in Zwitserland) en Joelle Smits.

0-8 werd het daar maar liefst. Cijfers die we eigenlijk niet willen bij de eredivisie vrouwen.

Ja we snakken naar uitbreiding van de competitie want als enig zwakke schaap momenteel is het niet leuk steeds het onderspit met grote cijfers te moeten delven.

Wat niveauverschil mag er toch wel komen in 1 competitie?

Volgens verwachting zullen zeker de meeste teams in een paar jaar wat bij draaien en een goed voorbeeld is dus nu Excelsior/Barendrecht.

 

Als laatste sleepte het altijd tegen de top aan spelende Ado Den Haag op de valreep een overwinning eruit tegen het altijd lastige en onvoorspelbare Pec Zwolle. Het Haagse kwartiertje werkte daar goed.

3-2 met de winnende treffer van Maartje Looijen. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Foto onder: Nicolas Nys.

 

     

Evaluatie 1ste deel seizoen 2018/2019

Breda, 4 nov. 2018.

 

Hehe even wennen een artikel zonder eens foto s bij te plaatsen. 

Neen die evaluatie is niet clubgericht deze keer en haken er zeer onpartijdig op in.

We starten daarom ook vanaf de onderste plaats.

 

Achilles'29 verloor vandaag slechts met 3-0 bij Ajax in Amsterdam. Vooraf zou je verwachten dat die wedstrijd zeker richting de dubbele cijfers zouden gaan. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Ze zijn hekkensluiter maar pas geleden haalde ze hun eerste 3 ptn binnen. Voor het vervolg zal het voor Achilles'29 een zware dobber worden om de rest bij te houden. We wensen ze succes want een lozend team in competitie wil niemand.  Moeilijk altijd om een club in zwaar weer drijvende te houden.

 

Excelsior/Barendrecht zo ruimte zat om de gehele naam hier te plaatsen, heeft een goede start doorgemaakt in hun 2de seizoen. Het lijkt nu of de klad er in is gekomen maar niets is minder waar.

Deze club is zeker voetballend de moeite waard live te gaan zien. Meestal derven ze het onderspit nog maar ze maken in hun 2de seizoen al aardig wat clubs het vrouwen heel moeilijk. Die 6 ptn al binnengehaald hadden er al best meer kunnen zijn. 

Op Kralingen in Rotterdam komt al best veel gezellig publiek af. 

Uit bij vv Alkmaar ging helaas wel de balans de verkeerde kant op en werd het 3-0 voor de thuisclub.

We verwachten dan ook dat ze zeker nog punten aan hun reeks gaan toevoegen.

 

Pec Zwolle: Na hun eerste jaren van eredivisie ging het niet om het winnen. Neen als tegenstander is Pec gewoon een club waar je onverwachts je punten in zou moeten leveren. Fc Twente weet daar alles van. 

PSV de koploper haalde wel een 1-3 uitslag daar op maar Pec een club die steeds blijft verrassen. 

 

Sc Heerenveen is nu de meest kwakkelende club. Met hun 2 overwinningen en 2 gelijke spelen voegden ze vrijdag de derde nederlaag toe door thuis van Ado Den Haag met 0-3 te verliezen. Na even een opleving doorgemaakt te hebben gaan nu de resultaten alle kanten.

 

vv Alkmaar daarentegen lijkt uit te gaan groeien als echte subtopper. Zij zette het verrassende Excelsior/B met 3-0 aan de kant.

 

Fc Twente draait momenteel een van hun zwakte seizoenen. Ze waren altijd bovenin te vinden en gingen vaak met vele prijzen aan de haal. Het gat met koploper PSV bedraagt inmiddels 7 punten.

Wie had dat nu gedacht vooraf? 

 

Ado Den Haag vaak gesteund door een grote supportersschare n.l. het vlaggenteam bezet plaats 3 op de ranking. Dit team is zeker een genot om naar te kijken en menig speelster laat vaak leuke acties zien.  Of ze echt om het kampioenschap mee gaan draaien moet de toekomst uit gaan wijzen. Ook Ado laat soms nog een steekje vallen.

 

Ajax de nr. 2 zullen we zeker de komende jaren mee bovenin vinden. De prijzenkast met Bekers en schalen komt steeds voller. Ja Ajax een club waar echt veel kan verwacht je ook niet anders.

We hopen dat er gauw wat meer concurrentie gaat komen. 

Internationaal moet daar nog wel veel gaan gebeuren. Werk zat nog. Lyon maakte het verschil wel erg groot.

 

PSV DE KOPLOPER!! Wie had dat gedacht? Met de hete adem van de Amsterdammers in hun nek. 

En er is oh zoveel intern en extern gebeurd. Nieuwe staf, bijna een compleet nieuw team, ja maar ging het in het 1ste jaar van Ajax ook niet mis? Zij haalden ook de besten toen binnen en Fc Twente ging er met de schaal vandoor.

Als echte fan mogen we eens dit seizoen hopen dat het Eindhovense samen met de mannen op de platte kar kunnen? Gaan ze het volhouden? 

 

Eens een keer een andere kampioen? Naast AZ, Ajax, Fc Twente en Ado Den Haag een nieuwe kampioen???

PSV - Ajax staat binnenkort ook op het programma en dan zullen we een beetje gaan weten  na die eerste krachtmeting waar beide teams staan. 

Voor deze wedstrijd zijn slechts 2000 kaarten beschikbaar. 

 

Deze evaluatie komt juist tijdens onze leeuwinnen zich in Zeist verzamelen voor de play off finales. 

Gepast om even een kijkje op het 1ste deel seizoen door te nemen.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

Arbitrale afdwaling doet Excelsior/B de das om?

Breda, 27 okt. 2018.

 

Mogen we in het vrouwenvoetbal het arbitrale trio ook eens bekritiseren? Menige aanwezige bij die wedstrijd vonden dat. De thuisclub speelde enorm goed en kwam verdiend ook op 1-0 voorsprong.

Na de 1-1 in de 73ste minuut door Jassina Blom was het arbitrale trio van slag volgens alle aanwezige Rotterdamse fans.  Uit hun ogen bleek dat Fc Twente door het trio meer bevoordeeld werden.

Deze avond mocht er dus geen verrassing komen tegen de kampioenskandidaat door de jaren heen. 

Fc Twente kwam door deze winst weer dichter bij de koploper.  Plaats 3 nemen ze nu in.

Zouden de Rotterdamse meiden de uitwedstrijd straks daar het thuispubliek kunnen gaan verrassen? 

Moet er ook een VAR bij vrouwenvoetbal komen? Het 1000 tal publiek heeft toch genoten die avond en daar gaat het uiteindelijk om, met af en toe die stromende regen.

 

Achilles'29 deed  het eindelijk prima. Ze kwamen terug uit een bijna kansloze positie met een 0-2 achterstand en kwamen als winnaar uit de bus voor de eerste keer deze competitie met 3-2.  De winnende goal kwam van Sophie Cobussen in de extra tijd tegen subtopper Pec Zwolle.
Die hatelijke NUL is weg gelukkig.

Na voorheen steeds vaak met grote cijfers van het veld gestuurd te worden is dit voor de Groesbeekse vrouwen echt een opsteker en kunnen hun neuzen weer in de wind. 

Een bijkomstigheid was dat deze wedstrijd ruim 20 min te laat aanving.  (reden bij schrijven niet bekend)

 

vv Alkmaar haalde onverwachts knap 3 ptn uit Heerenveen.  Voor de rust leek er voor de thuisploeg niets aan de hand maar na de thee ging het gigantisch mis daar.  een verdiende voorsprong van 2-1 vloog binnen luttele tijd in de 2de helft om tot 2-5 vanaf de 61ste min. Het was Tiny Hoekstra die voor de scorebordjournalistiek de 3-5 nog een iets wat minder geflatteerde uitslag gaf.

Na de 0-0 van vorige week lijkt Heerenveen, die ook hogere ambities heeft, de weg even kwijt te zijn.

 

PSV tegen Ado staat op het programma van a.s. zondag i.v.m.  jong PSV die ook op de Herdgang zijn thuisbasis heeft.

Ajax is vrij en bereiden zich volop voor een 0-4 thuis om te draaien in Lyon de komende week. OF DROMEN WE? Wel de plaats volgend jaar waar de WK FINALE gespeeld wordt.  Geniet daar en wie weet...…..

 

Uw VVF 

 

Rene Kloet

 

Ajax pakt de draad weer op en wint met 5-0

Breda, 22 okt. 2018

 

Ja laten we maar eens mooi openen met de heldinnen uit Amsterdam. Vooraf een teamfoto van de basis elf.  Wat een drukke hectische week hebben ze achter de rug. Veel trainen en 3 wedstrijden in 1 week tijd zowat. Je zou zeggen dat dat vroeg of laat hun gaat opbreken, maar niets is minder waar. Na het debacle thuis tegen Lyon pakte ze gisteren weer de draad op tegen Excelsior/B en wonnen met maar liefst 5-0. Het Europese avontuur lijkt er op te zitten met 0-4 verlies.  Geen schande en over echt een afgang kunnen we gelukkig niet spreken. het team wat bijna jaarlijks winnaar is van de champions league.

 

De wedstrijd tegen het verrassende Excelsior/B was voor het thuispubliek weer oogstrelend. Marjolijn van den Bighelaar pikte 2 goals mee. Door dit resultaat hijgen ze in de nek van koploper PSV.  We wachten op die confrontatie tegen elkaar.

 

PSV deed hetzelfde. Ook zij wonnen thuis met 5-0 tegen het laatst geklasseerde Achilles'29.  Verantwoordelijk voor die goals waren Katja Snoeijs(2x), Aniek Nouwen(2x) en Jeslynn Kuijpers.

 

Ado Den Haag zette de achtervolging in na een paar misstapjes en won van het altijd wisselvallige vv Alkmaar(voorheen Telstar) met 4-1.

 

Opmerkelijk op de vrijdagavond was het treffen tussen sc Heerenveen en Fc Twente. Waarom? Brilstanden komen niet zoveel voor. 0-0 bleef het daar na 90 min. En dat als eindresultaat op het veld van de Enschedese vrouwen.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

PSV BLIJFT KOPLOPER NA PUNTENDELING AJAX MET HEERENVEEN.

Breda 14 okt 2018.

 

Wat een mooie actiefoto met die volle tribune op de achtergrond. Ja vrouwenvoetbal is HOT. Maar liefst 1800 toesch. kwamen op dit duel af. Heerenveen tegen Ajax. 

We weten dat overal waar Ajax komt het vele malen drukker dan normaal is. De uitslag uiteindelijk is zeer verdienstelijk ook uitgevallen. een mooie puntendeling 1-1 stond er nipt voor het einde van de wedstrijd op het scorebord. Beide teams uiteindelijk toch tevreden.  Tiny Hoekstra zorgde redelijk snel voor de 1-0 maar het was Ellen Jansen die de stand gelijk trok. 

Met deze uitslag bleef PSV koploper zonder te voetballen en kon Ajax aansluiting houden. Het blijf net als bij de mannen tussen die 2 teams spannend bovenin.

 

Achilles'29 thuis tegen Ado Den Haag viel wel erg groot uit qua uitslag. Een 1-9 is voor een wordende zondebrokje niet echt leuk. Na de 0-1 kwamen ze nog op gelijke hoogte door Myrthe van Laar maar daarna ging het erg snel.  Marisa Olislagers maakte 3 goals voor Ado den Haag en Pia Dijkstra maar liefst 4. Zouden ze allebei met een wedstrijd bal naar huis gegaan zijn?

 

In Barendrecht deze keer weer vocht Excelcior/B voor wat het waard was. Na een 0-2 achterstand kwamen ze uiteindelijk op gelijke hoogte 2-2.  Babisch Roof verpestte hun wederopstanding door voor het laatste fluitsignaal alsnog de winst naar het Zwolse mee te nemen. Haar 2de doelpunt die wedstrijd leverde 3 ptn op en daarmee doet Pec volop bovenin mee.  De verrassende start van de Rotterdamse vrouwen is even onderbroken. Einduitslag 2-3.

 

Na een matig begin van Fc Twente lijkt het erop dat ze ook de weg naar boven weer gevonden hebben. Ze veegde uit bij vv Alkmaar de vloer aan. Ze lieten zien waarom zij Fc Twente zijn. Vele titels binnen en altijd kampioenskandidaat dus. 0-5 werd het daar.

 

Komende week wacht de champions league voor Ajax thuis tegen Lyon met Shanice van de Sanden in hun team.  Ook daar waren de tickets zo uitverkocht.  We wensen Ajax veel succes.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

De Toekomst rouwt om het verlies van Koos Alberts.

Breda, 1 okt. 2018

 

Soms is wat je doet totaal niet van belang. Soms is het leven zo mooi, maar we weten dat er ooit voor iedereen een einde aan gaat komen. Weer worden we met zijn allen op de feiten gedrukt. Een icoon valt wederom weg. KOOS ALBERTS in de leeftijd van 71 jaar. Hij was een vaste bezoeker bij de Ajaxvrouwen. KOOS wat heb jij gevochten in je leven en hopelijk dat je nu je rust hebt gevonden.

RIP.

 

Ja zo willen we eigenlijk niet openen maar dit hoort helaas bij het leven.

De 2-0 winst van Ajax op vv Alkmaar is een schrale troost geweest.

Vandaag wacht voor de Amsterdammers de CL loting. Bij schrijven nog niet bekend wie ze gaan treffen maar naarmate ze verder komen gaat de website er zeker wat aandacht aan schenken.

 

Ado Den Haag stuntte tegen Fc Twente thuis door ze met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Zij boekten daardoor hun eerste seizoen overwinning.

 

Pec Zwolle leek een off day te hebben en ging kansloos tegen sc Heerenveen met 0-3 thuis onderuit. 

 

Ook het Excelsior/B redde het in de "TOPPER" uit bij PSV ook niet. Met 3-0 konden de Rotterdamse speelsters huiswaarts. De schade was enigszins beperkt gebleven. Zelfs het verlies van favoriet Fc Twente en bovenin als 1ste een wedstrijd minder zitten ze nog volop in de race voor een hoge klassering.  Thuis tegen Pec Zwolle op 12 okt kan ze weer die boost gaan geven. 

Wat een prachtige opening van het seizoen. 

i.v.m. de  interland Nederland - Denemarken op vrijdag 5 okt a.s. is er geen competitieronde. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Excelsior/B TROTSE LIJSTAANVOERSTER NA SUPERSTART.

 

Foto boven: Dennis Simonis.

Breda, 22 sept. 2018.

 

Wat een super begin met de eredivisie vrouwen. Kind van de rekening lijkt even Achilles'29 te zijn. Zij staan na ronde 3 puntloos onderaan.

Wie kandidaat voor de titel gaan  worden  had normaal gesproken al bekend geweest. Doordat iedereen van iedereen kan winnen moet ik jullie dat antwoord schuldig blijven. Het Twente en Ajax verspeelden al vele punten.

UNIEK WIE ER NU MET WEINIG KRACHT(2 wedstrijden nog) LIJSTAANVOERSTER IS. 

Het Excelsior/B maakt een droomstart in haar 2de seizoen.(Rotterdam ZUID lezen jullie mee) 

Ja en we mogen best wel gaan verwachten, als ze alles bij kunnen benen, het steeds drukker gaat worden bij hun thuiswedstrijden. ZIJ STAAN OP 1.

De verdienste van Richard Mank(Trainer) nieuw voor de groep. Of krijgt niet alleen de trainer alle lof? Gelukkig in het vrouwenvoetbal dat trainers niet of zelden de laan uitgestuurd worden door resultaten goed of slecht. In vrouwenvoetbal geldt nog steeds "WE DOEN HET MET ZIJN ALLEN"

 

We gaan nu naar de nabeschouwing. Wat gebeurde er op de velden?

Noodweer trok over het land. Gelukkig konden alle 4 de wedstrijden gewoon hun 90 minuten vol maken.

Excelsior/B nam grote afstand op sportpark de Bongert  te Barendrecht door Achilles'29 met 5-1 naar huis te sturen. Sherallin Henriquez maakte een hattrick.

 

PSV bracht uit bij Heerenveen ook veel schade aan. Maar liefst 0-5 werd het daar. PSV was die avond een maatje te groot voor de Friezen. Als resultaat delen ze plek 1 op de ranglijst maar met 3 wedstrijden gespeeld 6 ptn.

 

Twente - Ajax op papier de klapper. Zij deelden de punten 2-2.  Zeer frappant wat beide teams op de valreep meemaakte. Ajax maakte nipt voor tijd de gelijkmaker bij Ado en nu gebeurde het andersom. Alleen Jansen scoorden daar. Ellen 2 maal eerst voor Ajax en daarna was het tweemaal Renate voor Twente waar ze een punt mee veilig stelde.  

 

vv Alkmaar kon HET Pec Zwolle van zich af houden en dat is knap te noemen. 0-0 bleef het daar. Een brilstand die niet zo vaak in vrouwenvoetbal voor komt. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

Foto's onder: Dennis Simonis. 

 

Doelpuntenregen in speelronde 2.

Breda, 18 september 2018.

 

Wauw wat vielen er toch veel goals bij slechts 4 wedstrijden. Nog velen met mij zitten te balen dat die ene goal in Noorwegen niet viel. Hadden ze er niet 1 van die 23 goals cadeau kunnen doen? Al met al was het weer genieten met onze eredivisievrouwen.  Onze huisfotograaf Arne laat wederom schitterend zien hoe warm deze sport is. Bovenstaande foto echt weer 1 om in te lijsten. 

We komen nu weer met een nabeschouwing en zoals jullie weten is alles over de wedstrijd op ons FB al voorbij mogen komen.  Overigens waren de mannen dit weekend ook aardig op schot en vielen er ook enorm veel goals maar dat ter zijde. 

 

Achilles'29 tegen Sc Heerenveen met een uitslag van 2-6. Waar je deze uitslag in moet classificeren tja je kan er alle kanten mee uit. Voor een korfbaluitslag te weinig toch? Een monsterscore ook niet echt? Wel vielen een aantal goals enorm snel achter elkaar.  Dat gebeurd ook niet zo vaak en is opmerkelijk dus. 

Fenna Kalma had binnen 20 min haar hattrick al gemaakt. Als het goed is zou ze met de wedstrijdbal ook later thuis gekomen zijn.

 

Pec Zwolle liet weer zien een team te zijn die de competitie enorm veel kleur gaat geven. Thuis waren ze veel te sterk voor de altijd kampioenskandidaat Fc Twente. Weer een topprestatie van formaat. 4-2 werd het daar uiteindelijk. Bereikt door een betere tweede helft van de Zwolse vrouwen,

 

Ook in Eindhoven op de deels vernieuwde Hertgang al was het vaak raak.  PSV nam in de 2de helft afstand van vv Alkmaar na 1-0 slechts de rust in te gaan . 5-0 werd het daar.

De valse start een week eerder uit bij Fc Twente is rechtgezet. 

 

Nu ADO tegen Ajax. Deze wedstrijd was er echt een om je vingers bij af te likken. Met op de valreep samen de punten als nog moeten delen hadden beide teams achteraf vrede mee.

Gezellig druk was het ook daar. 

Victoria Pelova maakte voor Ado de 2-0 voorsprong  en nipt daarna maakte Marjolijn van den Bighelaar de aansluitingstreffer.

Linda Bakker verstoorde enorm het Haagse feestje door te scoren in de 91ste min. 

Ach een punt pakken van titelkandidaat Ajax is gelukkig ook een topprestatie na die valse start bij Excelsior/B. Daar teken je toch voor maar dat de gelijkmaker zo laat viel was wel even een smetje.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

1ste speelronde: Excelsior/B verrast vriend en vijand.

Foto: Rene Kloet.

 

Breda, 7 sept. 2018

 

Wat een super start voor die vrouwen in de wijk Kralingen te Rotterdam. En over de opkomst van toeschouwers voor de 1ste wedstrijd viel niets te klagen. Zouden ze aan de overkant van het water al stiekem kijken wat er bij de Excelsior/B vrouwen gebeurd? 

Nou deze avond gaat zeker de boeken in voor het vrouwenvoetbal te Rotterdam.

 

2-0 op het einde van de wedstrijd. Wie had dat gedacht tegen een tegenstander die meestal van formaat is.

Het eerste seizoen was winnen een groot probleem maar met wat aankopen stond er na 1 jaar een volwassen team op het veld die dit seizoen andere tegenstanders ook erg lastig kan gaan maken. Het  over en weer was niet je van het. Slechts 3 gele kaarten vielen er maar sommige overtredingen verdienden zeker ook een kaartje. Duw en trekwerk gebeurde er vaak. Het viel mee dat er geen zware blessures vielen. Nee dit was echt een fysiek duel en de Rotterdamse konden tegen het Haagse echt hun manneke uh vrouwke staan. 

Veel slordigheden wel en veel balverlies kenmerkte het duel. De 2de helft was een plaatje om naar kijken. Veel speelsters verschenen over en weer  1 op de keepsters. Bij de 2-0 bleef het. Na de wedstrijd bleef het zeer lang gezellig in de kantine. Ook ADOspeelsters schromen niet om deze gelegenheid te mijden. Vrouwenvoetbal is  immers 1 familie.

 

scoreverloop:

De 1ste goal viel door Jolina Amani. Zij verschalkte Barbara Lorsheyd, 1 van de top keepsters in de eredivisie.

De 2de goal in de 54ste min. van Nidia Bos viel uit een corner van Frederique Nieuwland. De perfecte assist kopte Nidia perfect in de uiterste hoek.

 

 

Een collectieve goede overwinning van de thuisclub. ADO was soms de weg echt kwijt en Arend Regeer hoofdtrainer paste en 3 dubbele wissel ook toe. Dat zie je zelden.

Hoofdtrainer Richard Mank met zijn team hebben de eerste topprestatie weggezet.  Winnen van ADO thuis in de 1ste speelronde ruikt naar meer. Naast de mannen bij Excelsior krijgen de vrouwen inmiddels ook hun waardering. Het 1ste jaar doorkomen blijft moeilijk maar Excelsior in het 2de jaar kunnen we stellen dat ze er in geslaagd zijn een volwassen team te zijn.  DIT RUIKT NAAR MEER?

SUCCES EXCELSIOR/B.

 

Overige uitslagen:

Ajax - Pec Zwolle 3-1

Fc Twente - PSV 1-0

vv Alkmaar - Achilles'29 3-1

 

Uw VVF 

 

Rene Kloet