Demonstratie wedstrijd op DE TOEKOMST

Breda, 29 mei 2018.

 

 

 

Mogen we deze wedstrijd als voorafje op de bekerfinale als demonstratiewedstrijd betitelen AJAX-PSV? 

 

Immers was de verwachtte drukte er niet. Slechts 600 bezoekers waren op de Toekomst aanwezig.  Nee het vrouwenvoetbal lijkt een beetje in een dip te zitten. Ook voor de komende bekerfinale a.s. zaterdag zijn nog volop kaarten te verkrijgen. Zelf betitelde ik voorheen  dat vrouwenvoetbal mooi weer voetbal is. Het tegendeel lijkt nu waar. De reden? Ach alleen maar gissen.

 

 

 

De middag was voor het wel aanwezige publiek weer een topper van de bovenste plank.

 

Beide teams met de rem er op en deels in een fantasieopstelling maakte de wedstrijd zoals deze moet zijn. Mooie combinaties, rijke kansen, mooie goals om in te lijsten of uit het boekje, deed als amusementswaarde toch een dikke 8 op leveren. 

 

Ook het scoreverloop zelfs maakte de wedstrijd super spannend. Daarom ook was een puntverdeling zeker op zijn plaats. 2-2 stond er na 90 min. op het scorebord.

 

4de min Kirsten Koopmans. 0-1
15de min.Antoinette Payne 1-1
59ste min. Soraya Verhoeve 2-1
75ste min Kristina Erman 2-2

 

 

 

Opmerkelijk die dag was dat er zoveel camera's aanwezig waren maar beelden later niet veel voorbij kwamen. We hadden een samenvatting verwacht bij de NOS(aangekondigd stond het ook niet). Zelfs teletekst 846 gaf alleen slechts de uitslag.

 

 

 

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende speelsters. Ook de huldiging vond plaats uiteraard. 

 

Er was zoveel jeugd met ouders ook aanwezig en zij scoorden alsmaar handtekeningen. Sommige vingen die Ajaxbal waar ze met trots later mee naar huis gingen. Ja Ajax denkt echt aan het publiek.

 

Het rookverbod heeft inmiddels wel zijn intrede gedaan maar niemand leek dat te deren. Tijdens de rust stonden maar enkelen buiten het complex. Zelfs voor een staande grote asbak was voor gezorgd.

 

Bij het verlaten van het complex hoorde ik zeer veel positieve reacties van moeders met hun kroost dat ze een geweldige middag hebben gehad. 

 

Nu snel me uit de voeten maken en ik terug richting BREDA.  Horde bussen kwamen al aanrijden voor de toppers in de JC Arena. Ik heb mijn toppers al gezien. Dank je en tot zaterdag. Laat de beste winnen.

 

 

 

Sc Heerenveen - FC Twente eindigde in een 3-4 uitslag.

 

 

 

Uw VVF

 

 

 

 

 

Rene Kloet

 

Richard Boecker ook een superfan verteld zijn beleving van het afgelopen seizoen.

Foto: stand ach had eindstand play - offs moeten wezen.

 

Breda, 28 mei 2018

 

Richard is een top actief teamlid van vrouwenvoetbalfans. 

Door heel het land kom je hem tegen.

Wat het zo speciaal maakt is dat hij een persoon is die echt zijn eigen leven leid..

Gothic of hippie of whatever. Hem maakt het niets uit hoe je hem ziet.

Hij haat die ongeregeldheden bij het voetbal.

We kennen hem als fan van Ierland, Ajax en Heerenveen.  Een enorme passie voor muziek heeft hij ook. Keltisch prachtig.

Dat maakt hem speciaal in ons vrouwenvoetbalwereldje.

 

Hier zijn stukje over het afgelopen seizoen:

 

"Eindstand play offs Eredivisie.
Man man man. Wat was het een pracht seizoen. Spannend tot het laatste fluitsignaal. Ajax vrouwen kampioen. Heerenveen en Zwolle samen de grote verassing van het seizoen. Een top seizoen neergezet!! Nu rest alleen de finale nog tussen Ajax en PSV. Dan is het gedaan en weer de zomerstop. Gaat iedereen op vakantie. Zullen dan alleen de transfairs spannend zijn wie er waar gaat spelen komend seizoen. Welke club of clubs gaan zich toevoegen aan de Eredivisie. Hier en daar geruchten in de wandelgangen maar nog niks concreets. Maar het houd het spannend voor komend seizoen! Er zijn nu al speelsters die getekend hebben bij hun nieuwe club. Met deze vooruitzichten kijk ik met spanning toe naar het nieuwe seizoen!"

 

Het oranjeverhaal is niet meegenomen maar ook daar kun je hem met alle toeters en bellen tegen komen.

een superfan van het eerste uur. Bij actieve teamleden op deze website ziet u zijn profielfoto.

 

Uw VVF 

 

Rene Kloet.

 

 

ADO "STEELT" 3 PTN BIJ INMIDDELS VOLWASSEN EXCELSIOR/B.

Breda, 27 mei 2018.

 

Ja deze meiden startte afgelopen vrijdag de zware thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Zoals beloofd was ons VVF team voltallig om nieuwkomer Excelsior/B in de schijnwerpers te zetten. Ieder nieuw team in de eredivisie vrouwen heeft het 1ste jaar in die competitie zeer zwaar. Wennen, aanpassen en natuurlijk wordt er van iedereen veel meer gevraagd. Meer trainen en ja kan dat lichaam het handelen ook fysiek en conditioneel. Zijn de juiste keuzes gemaakt? Ook weten we dat je een vrouwenteam financieel niet voor een euro een heel seizoen mee kan laten draaien. De uiteindelijke afgeronde 1ste jaars ervaring zal zeker binnenkort besproken gaan worden daar. Evalueren heet dat met een mooi woord.

 

Onze conclusie was dat die avond we een volwassen team zagen ballen. Na in de eerste periode vaak onderuit gegaan met monsterscores doen ze nu heerlijk mee op het hoogste plan.

Met dank aan staf en alles en iedereen die deze groep aan het voetballen heeft gekregen. 

 

De wedstrijd  zelf was voetballend niet echt hoogstaand. Er gebeurde te weinig voor de goals. De verdienste van de thuisclub? Ado had het over 90 min best lastig. Excelsior/B had vaak het beste van het spel en was het meest dreigende. De 1-0 van Ado viel eigenlijk ook tegen de verhouding in door Eline Koster met een kopbal.

Het publiek veerde op in de 73ste min. Sherallin Henriques tikt de verdiende 1-1 in. Daarvoor was het  o.a.Sheralinn Henriques die kans op kans mistte om echt afstand te nemen. Een aantal keer verscheen ze alleen voor de keepster Barbara Lorsheijd maar faalde steeds. Dus nu eindelijk een goal!

En ja als je ze zelf niet maakt, maar dan in de extra tijd je tegenstander, mag je wel zeggen dat de punten gestolen zijn. Een perfecte vrije trap wordt door Lauren Delleman tegen de touwen gekopt. 

Al met al een heerlijk avondje in Kralingen te Rotterdam. 

 

Bij de andere wedstrijd waar niets meer op het spel stond was de uitslag ook 1-2 en voor de statistieken Achilles'29 - vv Alkmaar 1-2 dus.

 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

AJAX KAMPIOEN IN HET HOL VAN DE LEEUW.

Breda, 23 mei 2018.

 

AJAX gefeliciteerd!

2 wedstrijden waren er afgelopen maandagmiddag 2de pinksterdag. 

Wij zijn fans, wij kiezen van  die topserie foto's het kampioensteam met op de achtergrond de fans die deze verre reis mee hebben gemaakt.

 

Wat een dag moeten de ajaxfans beleefd hebben. Ja in het hol van de leeuw.

Fc Twente is de club die het meeste kampioen is geworden in de geschiedenis. Niemand had  geld op Ajax gezet.  Uit naar Twente was dan ook een zware opgave. 

Beide titelkandidaten, waar voorheen Twente meestal dus aan het langste eind trok.

Het doem scenario zat er weer aan te komen dat Ajax weer ging struikelen. 

Ellen Jansen maakte in de 18de min 1-0.  Ajax moest nu 2 keer scoren om die schaal binnen te halen.

In een kolkend, zeer druk ACT'65 was de spanning om te snijden.

Iets voor rust maakte Marjolijn van den Bighelaar de 1-1. Dit gaf perspectief.

De voorsprong van 2 ptn bleef even.  Dit duel kon alle kanten uit. Fc Twente kwam zeker vaak in stelling wederom een voorsprong te nemen maar faalde. 

De vlag kon uit in de 53ste min. toen Desiree van Lunteren met een schitterende lob de Twentse goalie verschalkte. 

Na het kampioenschap vorig jaar is Ajax op weg.  de 2de landstitel binnen te halen.

En dat lukte ze ook na de 2-1 voorsprong. Ja winst en verlies ligt nog steeds zeer dicht bij elkaar.

 

In Eindhoven gebeurde bijna hetzelfde. PSV - Pec Zwolle had dezelfde uitslag. ook 1-2 en ook daar was de spanning te snijden, hoewel het veldvoetbal nogal te wensen over liet. Er moest een verdedigingsfout aan te pas komen om tussen die twee teams verschil te maken. Babich Roof verzilverde die via een strafschop.

Ajax en PSV gaan elkaar treffen op 2 juni in de bekerfinale te Spakenburg. Ajax is groot favoriet om de dubbel te halen wederom. 

Nog 1 maal zullen beide teams in een weer kolkend stadion het gras moeten opvreten om de laatste prijs van het seizoen binnen te slepen.  De generale staat gepland a.s. zondag 27 mei op de Toekomst. Zijn beide teams er dan ook al klaar voor???

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Nek aan Nek race om het kampioenschap nipt gehandhaafd.

Breda, 19 mei 2018.

 

Als jullie mij vragen hoe de wind waait kunnen jullie een antwoord krijgen. "Uit alle hoeken vaak".

Winderig was het zeker dus gisteravond. 

Ajax en FC Twente maakte het super spannend. Beide teams hadden moeite met hun tegenstanders.  Resp. Sc Heerenveen en Pec Zwolle.

Op de tribunes werd ook vaak het mobiel gehanteerd om de stand op het andere veld bij te houden.

In Amsterdam bleef het zeer lang 0-0 maar uiteindelijk maakte Kelly Zeeman de verlossende goal.

3-0 werd het daar op het altijd gezellige drukke complex de Toekomst.

Fc Twente daarentegen kwam in het Zwolse steeds op achterstand. Zij moesten hemel en aarde bewegen ook om de race om het kampioenschap niet te gaan verliezen.

In het laatste kwartier viel de voorsprong uiteindelijk. 3-5 werd het. 

A.s. maandag kan de beslissing vallen als Ajax daar gaat winnen beginnende met een voorsprong van 2 punten. Het thuisvoordeel van FC Twente kan gesteund door veel publiek de Amsterdammers zwaar dwars gaan liggen. Een top wedstrijd staat ons te wachten in Hengelo. LIVE TE VOLGEN OP STREAM.

 

Het vrije PSV dat a.s. maandag thuis tegen PEC Zwolle aantreed kan een grote rol gaan spelen over het wel of niet slagen van het seizoen van Ajax. PSV zou alle prijzen van Ajax af kunnen snoepen.

Heerlijk hé al die senario's.

Mocht Ajax het niet lukken die verdiende schaal momenteel a.s. maandag op te eisen dan treffen ze als laatste wedstrijd in de play offs PSV. Een top generale voor de bekerfinale te Spakenburg. We spreken in vrouwenvoetbal niet meer van voorafjes op het nog grotere werk wat te wachten staat. Nl kwalificatie van onze leeuwinnen. Ja het begint ook al te kriebelen. 

 

In poule B om plaats 6(die al ADO bemachtigt heeft)vielen ook veel goals.

Ado won van Achilles'29 met 2-1. 

vv Alkmaar was ook op schot. Laat in de wedstrijd maakte Excelsior/B pas de uitslag wat dragelijker. 5-2 werd het daar.  Die uitslag had zelfs vele malen hoger uit kunnen pakken.

Als opmerking: Een heerlijke vrouwenvoetbalavond op het scherpst van de snede. En steeds meer matchen zijn live te volgen op internet. Hulde voor de mensen die daar zich mee bezig houden. Ajax had maar liefst 1100 viewers op een vrijdagavond.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Ontknoping play - offs komt steeds dichterbij. Eerste prijsje is al vergeven.

Foto links: PSV vrouwen  Sara Yüceil juicht bij de openingsgoal 0-1.

 

Breda, 13 mei 2018

 

We geven eerst even wat aandacht aan poule B

 

Ado Den Haag verloor weliswaar uit bij vv Alkmaar gesteund door vele ADO fans, maar in poule B de strijd om plaats 6 zijn ze niet mee te achterhalen. 2-1 werd het daar. Ook hun 1ste nederlaag in de play offs. GEFELICITEERD!

 

Excelsior/B lukte het weer niet een overwinning te boeken. De teller blijft nog steken op 1 overwinning na het ontstaan van die vrouwenploeg.  Bij Achilles'29 werd het na een voorsprong alsnog 2-2. Niet verkeerd omdat bij het begin regelmatig een monsterscore op bord te lezen was. 7 klappers kwamen vaak voor. Een groot compliment gaat ook naar dit team die zich nu aardig aan het handhaven is en professioneel mee gaat draaien.  Zoals we weten heeft elke nieuwkomer aanpassingsproblemen en vaak blijkt in het eerste jaar dat het niveau toch te hoog is. 

Een nieuwtje is dat de trainer Sander Luiten ook zijn voetsporen heeft verdiend en gaat als beloning komend seizoen de vrouwen van PSV onder zijn hoede nemen. 

 

Ja wat gaan we verwachten van de bekerfinale? PSV struikelde weer. 5-2 maar liefst tegen mede kampioenkandidaat  Fc Twente terwijl de opening er veelbelovend uitzag en PSV redelijk snel al op

0-1 voor kwam.

 

Sc Heerenveen had ook een makkelijke avond. 3-0 tegen Pec Zwolle terwijl Pec Zwolle voorheen vriend en vijand verraste met hun topprestaties. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet 

 

PSV niet, Ajax wel geslaagd voor het proef- examen.

 Foto: Rene Kloet.

 

Breda, 8 mei 2018.

 

Overal volop feesten. Inmiddels dodenherdenking gehad en Bevrijdingsdag.  Het is nog lente maar wat treffen we het met het weer momenteel. De zomer is wel erg vroeg begonnen.

Bevrijdingsdag en een zomerse middag was niet echt een goede combinatie voor PSV. Dit Heerenveen die het in de halve finale Ajax ook zeer moeilijk maakte, kwam weer voor goed resultaat naar Eindhoven. En dat lukte die meiden uit het Noorden na een lange rit met de spelersbus. 

PSV was zowat de hele wedstrijd de weg kwijt.  De club was geen schim die dag van hun oorspronkelijke kwaliteiten. Alles ging mis wat er mis kon gaan.

Een 0-4 stond tot een kwartier voor tijd op het scorebord. Daarna pakte eindelijk PSV de draad op om die zware nederlaag wat dragelijker te maken. 2-4 werd het in Eindhoven uiteindelijk. 

Een slechte voorbereiding voor de komende bekerfinale op 12 juni a.s. 

 

Ajax deed het overigens vele malen beter. Zij strijden voor de dubbel en met in het achterhoofd dat Fc Twente vrij was konden de Amsterdammers het gat van 2 ptn uitbreiden naar 5 ptn.

Dat deden ze in Zwolle ook met gemak. 0-4 werd het daar. Geslaagd dit weekend met vlag en wimpel.

Dus concluderende is dat Ajax zowel voor de titel als voor de beker torenhoog favoriet is. 

 

In de andere poule haalde Excelsior/B weer verdiend 1 punt.  Tegen vv Alkmaar werd het 2-2.

Ado Den Haag nam afstand in de poule en solliciteert naar de beste van die poule door mede concurrent Achilles'29 in Groesbeek het veld af te sturen met 1-4.

Het verslag van Andrew Jacobs over die wedstrijd valt te lezen op onze VVF FB

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 Foto: Ajaxvrouwen.

 

Gaan we die lachende gezichten nog meer zien????

Ajax en PSV weer op herhaling in de bekerfinale!

Breda, 1 mei 2018.

 

Ja deze foto zoomen we groots uit. Ajax lukt het weer om de finale te halen. Wel in de extra tijd en met 10 vrouwen omdat Desiree van Lunteren rood kreeg in de wedstrijd.

Een ware cupfighter is zowel Ajax als PSV. Zij gaan elkaar voor de 3de keer achter elkaar weer treffen in de finale. 

Omdat volgens Eindhovense kant PSV in hun mening de eerdere finales de mist in gingen en Ajax door scheidsrechters, locaties en al bevoordeeld waren zijn ze in het Eindhovense niet echt gelukkig met wederom Ajax als tegenstander. 

Ze moeten daar maar denken dat 3 maal is scheepsrecht en gesteund door een grote schare supporters uit Brabant zijn ze totaal niet kansloos.

Ja met een vertrekkende trainer gunnen we PSV eindelijk eens de beker. Dit zal de eerste prijs worden in de nog steeds lege prijzenkast.

Er was wat onduidelijkheid over het tijdstip maar 19.00 uur in Spakenburg wordt er af getrapt bij de IJsselmeervogels.

Met een zomerse dag gaat dat een topdag worden en het centrum zal vol stromen met fans uit Amsterdam en Brabant. Met vrouwenvoetbal slaan fans handen in elkaar en zullen ze samen drankjes nuttigen in die mooie horecagelegenheden oa aan de haven. Een tripje is zeer de moeite waard daar aan het IJsselmeer.

Wie er gaat winnen: We maken met zijn allen een topdag en laten aan heel  Nederland zien hoe wij het doen.

Mijn nabeschouwing van PSV - CTO Eindhoven:

"Korte nabeschouwing: Bijna ging het weer mis. Na de 2-1 had het zomaar 2-2 kunnen worden. CTO speelde frank en vrij en als team zeker de 2de helft aardig goed en PSV had echt moeite met hun. Een onverwachts schot van afstand verraste de keepster CTO en 3-1 werd het. Tja CTO gaf veel tegenstand gelukkig. Het is ook een vijver waar PSV talenten uit haalt. Die kun je nie met een monsterscore naar huis sturen. Een aantal van die speelsters zijn al bijna rijp om de eredivisie in te gaan. Zag overigens niet de Lieke Martens Miedemas enz. Die lichting zit wat lager in de jeugd nog. Prachtig dat CTO na verlaten speelveld massaal aplaus kreeg. Amusementswaarde 6 Conclusie: Ze verrichten goed werk bij CTO Eindhoven. Dat Ajax voor de derde keer weer mede finalist is en het Eindhovense weer niet blij is zal ik nu even uit de gedachten halen. Ook zij hadden blessuretijd nodig om de finale te halen. We gaan ze pakken/slopen die Amsterdammers. 3 maal is scheepsrecht moet daar nu gedacht worden."

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Ajax en Fc Twente lopen nipt geen averij op.

Breda, 26 april 2018.

 

In de strijd om het kampioenschap was het afgelopen dinsdag weer geen stuivertje wisselen. Ajax solliciteert naar de favoriet.

Na beide overwinningen staat Ajax namelijk nog fier aan kop met 2 ptn voorsprong. Zij hebben alles nog in eigen hand.

 

Makkelijk ging het niet in Eindhoven. Op deze druk bezochte dinsdagavond was het weer ouderwets smullen geblazen.  PSV speelde 1 van de beste wedstrijden ook tot een half uur voor tijd. Zij hadden na de 2-1 zeker vele mogelijkheden groots afstand te nemen van de Amsterdammers maar helaas verzaakten ze het. Het leek wel of de stekker er uit getrokken werd want verdedigen kende ze plots niet meer. Ook keepster Cassie Miller was totaal de weg kwijt ondanks ze toch daarvoor als goalie erg goed bezig was.

Dit Ajax had opgerold kunnen worden. Het tegenover gestelde gebeurde dus. Ajax maakte daar totaal 6 goals en liet zien een toekomstige waardige kampioen weer te worden. Alleen moeten zij FC Twente nog af gaan  schudden en dan gaat voor de 2de keer de schaal naar Amsterdam.

Misschien komt er voor PSV een revanche in de bekerfinale. Weer een wedstrijd, nu bij IJsselmeervogels om naar uit te kijken.

Amusementswaarde 8. Mooie goals, spanning, alles wat een vrouwenvoetbalwedstrijd moet zijn met ook als bijzonderheid 2 ballen op de paal. En fair voetbal.

 

FC Twente volgt Ajax op de voet maar thuis tegen Heerenveen bleef het ook zeer lang 1-1. 

In de andere poule nam ADO afstand van de rest.  Het gat is nu 4 ptn met Achilles'29

Ado won met 3-1 van Excelsior/b en Achilles'29 kreeg een draai om hun oren. 4-2 verloren zij bij vv Alkmaar.

 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Play offs speelronde 4: Veel goals en overal spanning tot de laatste minuut.

Foto: Remco Houtepen.

 

Breda, 21 april 2018.

 

Om maar met de deur in huis te vallen starten we uiteraard met de klapper van deze speelronde. Ajax - Fc Twente. In een zinderende wedstrijd eindigde deze met een 3-2 uitslag voor de thuisclub. De extra tijd was daar voor nodig om die winnende treffer door Desiree van Lunteren te laten aan tekenen. 

Ajax passeert weer Fc Twente op de ranglijst en is weer koploper met 2 ptn voorsprong. 

A.s. Dinsdag is de trip naar PSV, maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. deze klassieker en altijd ook enorm druk bezocht, gaat weer een kraker van de bovenste plank worden.

Hulde aan AJAX TV die de wedstrijd goed in beeld bracht live.

 

Tja PSV stond met 1-3 voor bij Pec Zwolle maar ook daar gaven ze het op het laatst weg. 3-3 werd het daar en natuurlijk zal het zo wezen dat ze de komende wedstrijd het Ajax zeer moeilijk gaan maken, want ze hebben iets recht te zetten. Wordt dit voor het Eindhovense het nagerecht na het kampioenschap van de heren? Een kraker weer waar je je vingers van af likt. Kom op tijd en ivm verbouwing Herdgang vragen we jullie begrip voor de ongemakken te hebben. 

 

Om plaats 6 vielen beslissingen vrij snel. Excelsior/B kwam wel weer eens met 1-0 voor maar die goal werd afgekeurd. Daarna was het toch Achilles'29 die met de overwinning er van door ging. 0-2 uiteindelijk en weer geen resultaat terwijl we ze dat allemaal gunnen. 

Ado Den Haag koploper in die poule had weinig problemen met vv Alkmaar.  Een verschil van 4 goals zegt al genoeg. 4-0 werd het dus.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Enerverende voetbalweek.

Breda, 16 april 2018.

 

Na onze leeuwinnen in actie gezien te hebben draait die ohh zo mooie voetbalwereld stug door. Ja het is ook nu de periode waar de prijzen verdeeld worden.

Inmiddels zijn de PSV heren kampioen geworden en onze felicitatie gaat dus naar die warme club uit.

 

Het voorgerecht stond afgelopen vrijdag al op het programma. De vrouwen moesten voor de beker tegen CTO Amsterdam.

 

De uitslag van 1-0 kwam tot stand in de 78ste min pas door Vanity Lewerissa.  Een top save van Angela Christ maakte dat PSV nu de halve finale gaat spelen tegen stadsgenoot CTO Eindhoven.

Als analist viel me op dat deze CTO als team top was en het PSV enorm moeilijk maakte. Ook viel me op dat echte acties ala de Lieke Martens ea. uitbleven. Zij kregen zeker een applaus na de wedstrijd want ze hadden hun huid duur verkocht.

De andere partij is Heerenveen-Ajax geworden. Heerenveen won met 2-4 van Achilles'29 in Groesbeek en Ajax bekerd door om ook uit tegen ADO Den Haag te winnen met 0-2.

Jong Alkmaar verloor afgelopen zaterdag met 1-2 van CTO Eindhoven.

Bovenstaande foto overigens geschoten door Arne, die nog niet zo lang als fotograaf aan de slag is, gaat het hele land door. 

Wij zijn nog steeds op zoek naar jou die ook die prachtige foto kan schieten of een top verslagje kan maken.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Vrouwenvoetbal, geloof, hoop en liefde zijn een topcombinatie.

Foto: Peggy Donks.

Selfie met Rene Kloet.

 

Breda, 8 april 2018.

 

Als er een hemel zou bestaan is die twijfel volledig bekrachtigd afgelopen vrijdag.

Ik waande me met een super bezoekersrecord van 30.238 in de 7de hemel. 

Wat een prachtige dag is dat geweest en als 1 van de grootste fans in Nederland wil ik een beetje vertellen hoe ik zelf deze dag heb meegemaakt.

 

Zoals een aantal weten is dat ik qua planning behoorlijk strikt ben.

We vertrokken dan ook rond 13.00 uur vanaf het laatste opstappunt te Breda richting Eindhoven. En jawel uiteraard file onderweg.

 

14.15 uur Aankomst in Eindhoven. Parkeren vlakbij het stadion .

15.10 uur aangekomen bij Kafee Aloys te Stratumseind. Opmerkelijk dat heel de straat nog uitgestorven was en we wat terug liepen naar cafe Spijker.

We ploften daar neer op die overheerlijke s zomerse dag op het terras.

Hehe de voorbereiding is begonnen en we lieten onze drankjes goed smaken.

Naarmate de tijd vorderde schoven wat fans aan.

Dit gaf me juist de gelegenheid om mijn megafoon te gaan hanteren. Kon het niet laten om de wedstrijd op het terras groots aan te prijzen. Er waren nog steeds bezoekers die niet eens wisten dat er een voetbalwedstrijd was s avonds. 

17.30 uur Tijd om een hapje te doen en richting het stadion te gaan. Dat hapje werd in onderling overleg DE MAC te Eindhoven. En weer kon ik het niet laten in een volle zaak mijn megafoon te gebruiken en prijsde weer de komende wedstrijd groots aan. Na mijn "smakelijk eten iedereen" volgde er een applaus.  Daarna vervolgden we voldaan onze weg verder richting stadion in de oranjezee.

Weer kon ik het niet laten om de lopende meute toe te spreken en op gang brengen met ONZE ORANJE LIEDEREN. 

18.00 uur Fanzone: We ploffen neer op een bank in de fanzone. Dat oh zo warme publiek overal. Echt waar het doet ons ohh zoveel. Hart van Nederland pikt me weer op door mijn actie samen met een orkest. 

19.30 uur betraden we het stadion. Over de wedstrijd zelf hoef ik nu niet veel te zeggen. Wel was het zo dat ze me weer vonden in de 63ste min en mij weer vol op de camera zetten.

21.45 uur Eindelijk die bevrijding. Het stadion breek uit zijn voegen. Van Links naar recht en meer feestmuziek maakte de stemming ohh zo mooi. Heel het publiek deinsde heerlijk mee en ik zelf kon het niet laten de gracht in te springen en mee hossend deze overwinning van maar liefst 7-0 te vieren.

 

Nu komt het waarom vrouwenvoetbal ik het wereldje zo TOP vind.

Na samenkomst medereizigers gingen we op weg terug richting auto.

 

We kwamen aan bij de spelerbus van Noord Ierland.

Echt waar maar een grote oranjezee stond daar. Ik zag met anderen het verslagen team instappen.

EEN GROOTS APPLAUS BEGON SPONTAAN!

Hier kreeg ik het ohh zo kou van. uhh kippenvel. DIT IS WAT VROUWENVOETBAL IS. 

Alle ingrediënten waren die dag aanwezig. Het weer zat mee, oranje speelde werelds en een machtig publiek. 

Dank jullie allemaal 

 

Bij aankomst in Breda werd ik gebeld door een radiozender die om mijn analyse vroeg over de wedstrijd  live in de uitzending. 

 

Met zeer grote oranjegroetjes van Rene Kloet.

WE GAAN DOOR 

 

UW VVF!!!!!!!

 

Hieronder foto Gio Bouwens

vlnr Henk, Peggy, Marion, Rene

 

Play offs speelronde 3 vol verrassingen.

el Foto: Pec Zwolle Vrouwen.

 

Breda, 2 april 2018.

 

PEC ZWOLLE MAAKT HUN REPUTATIE WAAR!

 

Tja nog even een extra koptekst. Dat verdienen onze Pec Zwolle vrouwen zeker.

Zij die zich plaatsten voor de kampioenspoule en in principe het zwakkere eendje zouden zijn. Nee dit PEC een team waar de komende jaren zeker rekening mee gehouden moet gaan worden.

Op deze goede vrijdag presteerden zij het om 3 punten weg te halen bij Fc Twente. 1-3 werd het maar liefst tegen de misschien wel aanstaande kampioen weer. Fc Twente is er na het ontstaan van de eredivisievrouwen met de schaal ook het meest van door gegaan.

 

Ajax kon ook niet optimaal profiteren van de nederlaag van Fc Twente. Zij haalden slechts 1 puntje op in Heerenveen. 2-2 werd het op de valreep daar. 

 

Om plaats 6  staat Ado Den Haag nog aan de leiding maar die marge is niet groot met de rest. Nipt voor het eindsignaal stelde ze 1 punt veilig in Alkmaar. Een leuke doelpuntrijpe wedstrijd eindigde in een 3-3 uitslag.

Excelsior/B lukte het nipt weer niet om met een goed resultaat naar huis te gaan. 2-1 voor Achilles'29 werd het in Groesbeek na wel met 1-0 voor gestaan te hebben. Ja toch echt wel ga je zeker van die meiden houden. Je gunt ze snel die overwinning weer.

Komend weekend(vrijdag 6 april) ligt de play offs stil i.v.m. de kwalificatiewedstrijd Nederland - Noord Ierland. Deze wedstrijd is in het Philipsstadion te Eindhoven stijf uitverkocht. Daarna wacht op 10 april Ierland uit. 

 

Uw VVF 

 

Rene Kloet

Kampioenspoule gaat definitief tussen Ajax en Fc Twente.

Foto: PSV vrouwen.

 

Breda, 26 maart 2018.

 

Wat we al wel verwacht hadden voor aanvang van de kampioenspoule is nu werkelijkheid geworden.  Kampioen van de eredivisie vrouwen gaat nu alleen nog maar tussen Ajax en Fc Twente.

Voor de KNVB wel makkelijk alles straks in te plannen en ze hebben slechts 1 replica nodig van de kampioensschaal.

 

PSV thuis tegen Fc Twente was afgelopen vrijdag wel een wedstrijd om van te smullen. De 1ste helft leek binnen een half uur de wedstrijd al gespeeld. 0-3 stond er al snel op het scorebord.

De 2de helft kreeg de wedstrijd meer het karakter van een bekerwedstrijd. Mooie reddingen, veel zenuwachtige foutjes, al dat kenmerkende spel maakte de 2de helft voor het publiek ook echt leuk, Jeslynn Kuijpers bracht de achterstand terug naar 2-3. Omdat beide teams achterin open deur gaven was het Joelle Smits die de gelukkigste was en de droom van PSV in duigen kopte. 2-4 in de 79ste min.

Het sprookje was over. Nu is het zaak voor PSV zich volledig op het bekeravontuur te richten en voor de rest al de voorbereiding te gaan starten voor het volgende seizoen.

 

Ook op het andere veld lukte het niet bij de 2 koplopers bij te blijven. Het verrassende PEC Zwolle moest ver in de  blessuretijd toe zien dat Sc Heerenveen op gelijke hoogte kwam.  Voor beide teams was dus een gelijkspel onvoldoende aansluiting te houden. 2-2 werd het daar.

 

In de poule om plaats 6 waren er geen verrassingen te melden. Excelsior/B verloor thuis van ADO Den Haag. 0-3 werd het daar.

Een bijzonderheid is dat het vlaggenteam van ADO mee afgereisd was en zij een prachtige sfeer maakte.

Achilles'29 won met 2-1 van vv Alkmaar in Groesbeek.

Door deze uitslagen staat ADO Den Haag aan kop.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

Ook playoffs hard geraakt door de weersomstandigheden.

Foto: Excelsior/B

 

Breda, 18 maart 2018.

 

EXCELSIOR/B HAALT FORS UIT OP DE EXTREME KOUDE NA WINTERAVOND.

 

0-5 werd het maar liefst. En dat resultaat gaat dan ook de geschiedenisboeken in.  Het was het eerste goede resultaat vanaf het bestaan van de vrouwen. Dit top resultaat kwam tot stand door? 

’30 0-1 Jolina Amani

’34 0-2 Sherallin Henriques
’44 0-3 Kim Hendriks
’69 0-4 Nidia Bos
’90 0-5 Kim Hendriks

 

Gefeliciteerd dames.

 

Ajax had op de toekomst niet erg veel moeite met Pec Zwolle. Pec liet verdedigend wat steekjes 

vallen en daar profiteerde de thuisclub van. Opmerkelijk was die mooie goal van Marjolein vd Bighelaar. Ze raakte eerst de lat en in de rebound sloeg ze toe. Het PEC was overigens aanvallend met o.a. Esmee de Graaf leuk om naar te kijken. Abby Holmes maakte de eretreffer 3-1.

 

Als laatste wedstrijd ADO DEN HAAG tegen Achilles'29 eindigde in een 2-2 uitslag. Opmerkelijk dat na een 1-1 tussenstand beide clubs binnen 1 min. het publiek nog 2 goals gaf. Marthe van Erk maakte als laatste doelpuntenmaakster de 2-2 einduitslag.

 

Voor vandaag stond Sc Heerenveen tegen PSV op het programma maar het veld is van dien slechte conditie dat deze op een andere datum moet worden gespeeld.

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

Wonderen bestaan in vrouwenvoetbal. Uniek slot in laatste speelronde 18.

Foto: PSV vrouwen huisfotograaf Photo-Prestige.

 

Breda, 26 februari 2018

 

Laten we het eerste wonder even belichten.

Het altijd in de onderste regionen vertoevende PEC Zwolle heeft in haar bestaan een unieke prestatie weggezet. Uit winnen voorheen bij PSV  om daarna het klusje thuis te klaren is ze gelukt. Oh wat spannend was het daar want de gasten Achilles'29 kwamen daar zelfs eerst op voorsprong. Het VVF FB heeft alles voorbij laten komen. 3-1 werd het daar in Zwolle uiteindelijk. Voor het publiek was het die avond ook een keer gratis entree in het stadion. Mooie aktie.

 

Het bijna zo goed als kansloze PSV rekten hun schouders en wonnen in het hol van de leeuw te Amsterdam tegen AJAX met 0-3. De hoofdrol was voor Jeslynn Kuijpers die 2 goals op haar rekening nam.  Voor resultaat in het verleden in Amsterdam moeten we in de geschiedenis zeer ver terug ook.

Ook was PSV afhankelijk van andere wedstrijden of ze wel of niet de kampioenspoule zouden gaan halen. Met de hakken over de sloot dus. Deert niemand. Ajax - PSV en andersom blijft in het vrouwenvoetbal DE klassieker. Zeer druk bezocht over en weer en PSV mag niet ontbreken voor de strijd om de titel.

 

Ado Den Haag pakte netjes de winst op vv  Alkmaar(2-1). Helaas zijn zij slachtoffer geworden van de overige resultaten. 

 

Excelsior/B kon weer niet hun 1ste puntje opschrijven. Polonaise bleef weer uit. Sc Heerenveen stelde daar de kampioenspoule veilig door met 0-3 te winnen. Wel is het zo dat na het begin van de competitie Excelsior/B niet meer weggespeeld wordt. Zij wachten misschien tot we er live bij zijn voor hun eerste winst??? Succes de komende wedstrijden want iedereen gunt het ze.

 

Het scoreverloop verliep zo dat steeds andere teams er goed voorstonden. Een schakelprogramma had zeker op zijn plaats geweest. Super spannend was het.  Wie weet in de toekomst. 

Inmiddels zijn onze leeuwinnen in Portugal dus de voorbereiding play offs schuiven we wat op. Dit komt goed uit want deze koude winterweer is het toch heerlijk de leeuwinnen op de buis te zien?

Er is weer een prijs te pakken in Algarve.  Ook de leeuwinnen wensen we succes.

 

UW VVF

 

Rene Kloet

 

 

 

PEC Zwolle na knappe winst bij PSV met 1 been in de kampioenspoule.

Foto: Kin Wah YIM

 

Breda, 18 februari 2018.

 

Uniek voor de Zwolle vrouwen wat er in Eindhoven afgelopen vrijdag gebeurde. 

Jaren hebben zij onderaan vertoefd maar sinds hun oprichting zijn ze nu zover gekomen dat er met Pec Zwolle echt rekening gehouden moet gaan worden. De eretreffer van PSV viel pas ook in de extra tijd. Er kwam wel wat geluk bij kijken want PSV kreeg vele mogelijkheden om minimaal de stand recht te trekken. Een bal werd nog van de lijn gehaald zelfs.

1-2 werd het dus. De wedstrijd bood voor het publiek overigens niet zo veel. Pec kwam naar Eindhoven om de schade zoveel mogelijk te beperken. Bij PSV na een vrij weekend was de hele flow er uit na een goede periode. Dat deed hun dus niet goed. Een aantal speelsters doken in de wedstrijd ook voor de Pec goalie Stephanie Bukovec uit maar faalden.  Ook hulde aan PSV goalie Angela Christ. Meldenswaardig is dat ze die 2 tegentreffers niet voor haar rekening mag nemen en in de wedstrijd zelfs een geweldige safe maakte. De laatste 20 a 25 min kwam dus pas het duel echt op gang.  Het goede verdedigen van PEC en de goed uitgevoerde counters maakte PEC de overwinnaar.

Voor PEC wacht Achilles'29 om het karwei af te maken. Voor PSV moet er komende laatste speelronde een wonder gebeuren in Amsterdam en dan zijn ze nog afhankelijk van andere teams mochten ze daar een goed resultaat boeken. Ajax heeft overigens een vrije wedstrijd en terug koploper worden kan niet meer ondanks dat Fc Twente in competitieverband al uitgespeeld is. 

 

Ajax won knap bij Sc Heerenveen 1-3.

Fc Twente deed weer wat het moest doen. Een 2-0 winst tegen ADO maakte ze winnaar van de competitie. Door dit resultaat zal ook ADO de laatste speelronde alle zeilen moeten bijzetten om de kampioenspoule nog te gaan halen. Ook dat zou verrassend zijn als ADO er niet bij zou zitten. vv Alkmaar(voorheen Telstar) komt op bezoek en staan er op de ranglijst wat beter voor.

Heerlijk hé die ontknoping a.s. vrijdag.  Zoals de voorspellingen zijn gaat het wel een koude avond worden weer maar voor sommige clubs een warme. Snert of warme chocomel gaat veel goed doen.

Als laatste nu vv Alkmaar tegen Excelsior.  4-0 noteren we. Geen monsterscore gelukkig. 

Excelsior ontvangt Sc Heerenveen. Zij die ook nog niet zeker zijn om bij de 1ste 5 te eindigen. De laatste speelronde krijgt Excelsior/B nog de kans hun eerste puntje binnen te halen. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Kin Wah YIM

 

 

Terugblik speelronde 16 op vrijdag 9 febr. j.l.

Breda, 15 febr. 2018

 

Na de fantastische feestdagen zijn we eindelijk weer op aard beland en gaan we ons weer verder richten op de competitie. Dus een terugblik van nipt voor de carnaval zijn we u nog verschuldigd.

Hier boven het veld van Ajax. Je vraagt je af of hier wel op gespeeld kon worden. Merel van Dongen ondervond dat aan den lijve. Zij viel zeer snel na aanvang uit. 

Op de toekomst was er zoals gewoonlijk weer veel volk op afgekomen en zij zagen Ajax met 2-0 van Excelsior/B winnen. 

Het afgelopen weekend kwam sc Heerenveen er als grote winnaar uit. Zij versloegen op vreemd terrein mede concurrent om de kampioenspoule Pec Zwolle met 1-2 en belanden zo op plaats 3 van de ranglijst.

ADO Den Haag deelden de punten in het altijd vaak kille stadion. 2-2 werd het tegen Achilles'29  en niet onverdiend voor de gasten.

Lijstaanvoerder Fc Twente maakte in Alkmaar gehakt van de plaatselijke club vv Alkmaar. 2-5 werd het maar liefst en op papier al enige tijd de meest favoriete club voor de titel. Maar nog vele wedstrijden te gaan. Play offs gaat dat ook weer een loterij worden?? Nog enkele speelronden te gaan en dan zullen we het weten.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Interview Ajaxvrouwen voetbalfan Berry Arends.

Breda, 7 februari 2018.

 

Foto links: Berry Arends aanwezig bij zijn favoriete vrouwenvoetbalteam Ajax met camera in de aanslag.

 

Het heeft even geduurd maar daar is zijn verhaal en zijn beleving. Berry een vaste grote fan van de Ajaxvrouwen en geen onbekende in dat wereldje daar op de Toekomst. Dit gaf me aanleiding hem er uit te pikken voor een interview voor VVF.  Zoals jullie weten komt er om de zoveel tijd iem die er boven uit springt als fan in de schijnwerpers bij ons. 

 

Stel je eens voor wie je bent?

Berry: "Hallo ik ben Berry Arends 35 jaar oud en ben supporter van het Ajax vrouwenteam vanaf het begin. Ik ben bij alle thuiswedstrijden"

 

Waar blink je in uit met het fan zijn in het vrouwenvoetbalwereldje?

Berry: "Ik ben een fan die graag op de foto ga en na afloop de handtekening vraag en natuurlijk even praat met ze over de wedstrijd. Tja ben natuurlijk een man maar het spel is ook zeker aantrekkelijk. Mede doordat Ajax eerst geen vrouwenelftal wilde vond ik het leuk om toen de competitie van ze te gaan volgen."

 

Kun je het verschil vertellen over fan zijn bij de mannen en bij de vrouwen? 

Berry: "Bij de vrouwen is het gemoedelijker dan bij de mannen. Daar is alles besloten en achter de schermen"

 

Ben je in andere sporten ook actief bezig? 

Berry: "Ja ik doe ook aan paardrijden"

 

Hoe heb je ONS EK beleefd overigens? 

Berry:"Het EK heb ik de eerste wedstrijden zelf beleefd in het stadion helaas de finale niet. Het was een fantastisch EK."

 

Ajax doet nog niet heel lang mee met vrouwenvoetbal maar mijn vraag naar je is of daar bij Ajax ook een vrouwencultuur bestaat? Kun je er iets meer over vertellen?

Berry:"Het vrouwencultuur bij Ajax is mede door Marleen Molenaar meer gaan spelen. Helaas vind ik nog niet genoeg er mag wel wat meer support vanuit Ajax komen."

 

De kampioenshuldiging ging mis afgelopen zomer. Hoe vind jij dat ze het beter zouden kunnen doen? 

Berry: "Ze hadden een eventuele huldiging beter moeten voorbereiden. Bij de mannen komt alles meteen uit de kast maar helaas bij de vrouwen nog niet terwijl ze  het wel verdienden."

 

Ben je tevreden met het vrouwenvoetbal op dit moment? Krijgen ze genoeg aandacht? Of wat kan er beter? 

Berry: "Ja maar ze krijgen nog niet genoeg de aandacht. Zo vind ik dat ze op tv te weinig uitzenden of eigenlijk niet. Wel met het EK maar niet bij de competitie terwijl dat ook spannend is."

 

Oranje na het slippertje thuis tegen Ierland, zie jij dat ze ONS WK gaan halen? 

Berry: "Het zal moeilijk worden maar ikzie het toch positief in dat ze het gaan halen."

 

Heb je nog iets toe te voegen wat de revue niet heeft gepasseerd? We weten dat je ook persoonlijk vaak uitwedstrijden meemaakt en misschien kun je daar ook over vertellen met jullie fanclubje “Amsterdames” 

Berry: "De Amsterdames is een supportersclubje wat ook van het begin af aanwezig is. Samen brengen we de sfeer tijdens de wedstrijden. 

Amsterdames is ontstaan uit een groepje supporters van het eerste begin. Ik zelf ben niet echt lid van hun maar kan wel via hun b.v. kaartjes bestellen. 

Helaas ben ik afhankelijk van iemand waarmee ik kan meerijden maar ook de uitwedstrijden zijn reuze interessant en spannend ook daar heerst een leuke en goede sfeer met de dames van het elftal.

ik vind trouwens de huidige competitie met de play-offs niet leuk. Voorheen was het veel spannender ieder elftal had zo zijn kansen en nu is het beperkt tot de eerste 5 terwijl we pas halverwege zijn."

 

 

Moet een Beneliga evt. terugkeren? Daar was ooit sprake van bij gebrek aan  belangstelling nieuwe BVO's.

Berry: "Nee gewoon in Nederland voetballen vanaf augustus tot mei een hele competitie zonder de kampioens poule"

 

Dus ook verzamelaar zoals de foto onder laat zien en je eerder al aangaf handtekeningen te scoren?

Berry: " ja zeker heb ik waardevolle spullen van Ajax. Eerst van de Ajax 1 en nu natuurlijk van de dames. Zowel van Ajax als van Ajax vrouwen heb ik foto';s met handtekening. Zo sta ik op de foto met Clarence Seedorf in de tijd dat hij bij Ajax zat. Ook heb ik de keepershandschoenen van Kenneth Vermeer (nog ssteeds een goede keeper). Ballen met handtekening ontbreken ook niet."

 

VVF dankt Berry Arends voor dit interview en wenst hem  nog veel voetbalplezier  toe.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Ado Den Haag - Sc Heerenveen top foto's Ann Mor

Fc Twente en Ajax als 1ste na speelronde 15 in de kampioenspoule.

Breda, 5 februari 2018.

 

Met nog 3 speelrondes te gaan hebben Ajax en Fc Twente al hun strijd voor de komende titel veilig gesteld.

 

Fc Twente won thuis van PSV met 2-1 en erg gemakkelijk ging het dus niet. 

Ook Ajax had het afgelopen weekend moeilijk. Zij morste weer 2 punten nu bij Pec Zwolle.

Sc Heerenveen won knap bij Ado Den Haag met 1-3 en vv Alkmaar maakte korte meppen met Achilles'29. 3-0 werd het daar. 

 

Voor het thuispubliek waren 2 wedstrijden van de 4 live te volgen. Opmerkelijk was dat er best aardig wat publiek op de 4 wedstrijden af kwamen.(zie foto onder).

Deze resultaten maken de competitie nog spannender wie naast de bovenste 2 mee de kampioenspoule ingaan.

Nipt voor carnaval is de volgende speelronde. 9 febr. a.s. gaat misschien een team al met 1 been de best of the rest worden. PSV nu derde zal een ronde moeten wachten want zij zijn dan vrij.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Vrouwenvoetbalnederland op het nippertje gered.

Breda, 4 februari 2018.

 

Dat de wereld zo veranderlijk is ondervonden we deze week zeer dichtbij.

Niets is blijvends helaas en we hebben in ons leven slechts 1 zekerheidje.

De deadline 1 februari j.l. zou uiteindelijk definitief de stekker uit vrouwenvoetbalnederland gaan.

Gelukkig zijn de heren Johan Meijboom(ex teamlid nu) en RenThepass(hij deed zeer goed werk voor VVF als gelegenheid) er ingesprongen. Ze vonden in hun hart dat ze vrouwenvoetbalnederland niet ten gronde mochten laten gaan. 

De klik tussen hen ook is zo enorm, dat ze samen vrouwenvoetbalnederland gelukkig verder gaan runnen. Oude gegevens, archief, zowel de laatste nieuwtjes enz. gaan gelukkig nu niet meer verloren.

Als de site op had gehouden te bestaan had dit een enorm verlies voor het vrouwenvoetbal betekend.

Naast vrouwenvoetbalnederland en vrouwenvoetbalfans moet ik zeker als speler vrouwenvoetbalnieuws noemen. De 3 media's koplopers in het vrouwenvoetbal.

Voor de fans veranderd er niets gelukkig.  Contacten met de media's blijven uiteraard. 

Wij van VVF wensen beide heren enorm succes. 

 

Uw VVF 

 

De redactie,

 

Rene Kloet en cons.

 

Dinsdag 30 januari, inhaalwedstrijden trekken competitie weer gelijk.

Breda, 1 februari 2018.

 

Er stonden deze avond 2 inhaalwedstrijden op het programma. Door o.a. mist werden ze in dec. afgelast.

 

vv Alkmaar tegen PSV, zoals u ziet deze foto naast, het elkaar voor de wedstrijd oppeppen lukte deels. vv Alkmaar sleepte er 1 punt uit terwijl eigenlijk in de 2de helft zeker recht op meer was. Uitslag 1-1.

 

Ado Den Haag haalde met vallen en opstaan 3 punten weg uit Zwolle. 0-1 stond er na 90 minuten op het scorebord.

Door deze resultaten is de competitie enorm spannend achter Ajax en Twente voor de strijd om de kampioenspoule play offs. Opvallend wel is dat deze 2 wedstrijden redelijk bezocht werden op een gewone winterse door de weekse dinsdag.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Enorme honger naar de bal na de winterstop.

Foto: Kin Wah Yim.

 

Breda, 28 januari 2018.

 

Afgelopen vrijdag de 26ste was het eindelijk weer zover. De eredivisie vrouwen gaan hun beslissende fase in.  Vele speelsters, misschien een grammetje aangekomen ook door de feestdagen, konden hun kunsten weer laten zien op de velden. Goed voetbal weer was het zeker. Het publiek had het er wat meer moeite mee en op sommige complexen werden nog dekens uitgedeeld om de benen warm te houden.

 

Om te beginnen met Excelsior/B die tegen Pec Zwolle weer eens op een voorsprong kwamen.  De uitslag pakte helaas voor de thuisclub weer te hoog uit. Een 1-5 verlies stond daar na 90 min. op het scorebord.

 

Ajax deed thuis wat het moest doen. Gewoon weer zakelijk winnen. Een 3-0 uitslag zou je dan ook zo voorspeld kunnen hebben tegen normaliter het altijd lastige vv Alkmaar. Ajax volgt hierdoor dan ook koploper Fc Twente op de voet. 

 

Achilles'29 kreeg koploper Fc Twente op bezoek. Daar bleef een 7 klapper uit. 0-6 voor de gasten bleef het daar, die bijzonderheid dat de meeste goals pas in de 2de helft vielen.

 

Als laatste PSV - ADO Den Haag. Via het liveblok hebben we u op de hoogte gehouden wat dat zich afspeelde.  Die 3-0 uitslag was ook zeer verdiend daar. Zeer noemenswaardig is dat de derde goal op naam kwam van invalster Lucie Akkerman. Zij die terug aan het keren is van een blessure.

Amusementswaarde een dikke 7 en zoals het ook op andere velden er aan toe ging was het overal weer heerlijk vertoeven. Vele goals en mooie akties maakte bij alle wedstrijden in deze speelronde na de jaarwisseling weer een happy voetbalfeest. Onze leeuwinnen lieten dat even na in La Manga. Hoezo honger..... tot de volgende speelronde.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Kin Wah Yim 

Fan zijn is ook topsport!!!!

Foto: Ann Mor.

 

Breda, 29 dec. 2017.

 

ONS EK 2017 gaat de geschiedenisboeken in over een paar dagen.

Wat een prachtig jaar hebben we samen beleefd. 2017 kan niet kapot en ik roep dit jaar uit als 1 van de mooiste in mijn leven. Ik als koploper in het vrouwenvoetbal voel me geroepen het fan gebeuren in mij eens in tekst proberen uit te leggen.

Ja topsport bedrijf ik ook. Ik hoop dat velen zich herkennen in dit artikel. 

Van oudsher ben ik Nac supporter. Het mannenwereldje die in het verleden nogal voor mij best veel problemen veroorzaakte. Jaren geleden waren ook de rellen me niet onbekend. Hooligan geweest nee echt niet. Wel een Die Hard. Daarna stapte ik van liever lee over op vrouwenvoetbal. Ik vond me heil daarin.  Hoefde nooit meer om te kijken en oom agent kwam ik zelden meer tegen.

Ik merkte dat die wereld zo warm was. Zo sociaal. Je telde mee.  Ook privé heb ik behoorlijk klappen gehad en vroeger als ik eerlijk ben reageerde ik het bij de mannenwedstrijden af. 

 

Nu doe ik me ding en hoef ik mijn frustraties niet meer kwijt te kunnen.  Dit wereldje heeft me geaccepteerd in hoe ik ben en hoe ik er in sta. Ben ze daar enorm dankbaar voor.

Die koploper, die promotor, die man die vrouwenvoetbal al zeer lang probeerde mee te laten accepteren in de maatschappij. Hij die zag jarenlang de misstanden. Hij die zag dat er iets moois stond te gebeuren. Ik hoop nog jarenlang hier mee door te gaan.

 

TOPSPORT!

Kennen jullie dat.... Niet eten voor een wedstrijd! Zenuwachtig... wachten thuis tot je ze op kwamen halen? Hele week al naar die wedstrijd toe leven?? Zelfs vroeger waren me schoolresultaten van invloed. Zo erg speelde voetbal een rol in mijn leven.

Wat zou ik aan doen als attributen!! Sjaal om, wedstrijdshirt? Toeter mee? In mijn puberjaren zat ik de hele week snippers te maken. Tassen vol voor de oude Spionkop in de Beatrixstraat te Breda.

 

Ja topsport want vaak gingen we te voet naar het stadion zonder gegeten te hebben en de drankjes onderweg gingen er ook wel in.

 

ONS EK.

Dat gebeuren beleefde ik opnieuw. Zenuwen, wat moet ik aan, wat moet ik meenemen?

Over dat paarse shirt was mijn keuze makkelijk. In Doetinchem tussen die oranjezee liet ik me wel netjes zien met colbert. Puur het feit dat ik ook anders me kan presenteren.

Een aantal parades meegelopen al hossend, springend zingend en op het eind van de avond geen stem meer over hebben. 

Het absolute hoogtepunt als fan beleefde ik in Utrecht met de huldiging.

Vlak na afloop op het terrein zocht ik een plaatsje waar ik effe rust kon nemen. De radio zag me zitten en kwam op me af.  Verward gaf ik de verslaggever antwoord.

Europees kampioen! Ik had de tijd nodig als superfan dit te beseffen. Ik was er bij! Ik zag die oranjezee! Wat overkomt me in godsnaam. Wat prachtig. Oh oh wat gun ik alles en iedereen het.

Ik verkondig al zo lang dat het jaren gaat duren eer een eigen toernooi in ons land weer gewonnen gaat worden. Ik ga dat niet meer meemaken.

Voetbal is een sport die heel mijn leven bijna regeert. Niks mis toch?

 

Bij het verlaten van het evenementenpark kwam ik aan op een verkeersplein die ik half verward diagonaal in de drukte wilde oversteken. 

Helene Hendriks(verslaggeefster FOX) zag me en riep me. Hee Rene het zebrapad is hier hoor.

Ja ik was echt van het padje. 

Met haar liepen we verder naar onze auto's. Het duurde lang eer ik mijn mobiel daarna richting Breda begon te rijden. 

Tja FAN zijn is echt topsport hoor.  

DANK JE LEEUWINNEN VOOR ONS FANTASTISCH ONS EK JAAR 2017!!!

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

  

 

 

 Foto's onder Ann Mor

 

Excelsior/B komt steeds dichter bij resultaat.

Breda, 28 dec. 2017.

 

Foto: Rick Rube.

 

Inmiddels zitten we hier in de feestdgn en wat is er niet leuker rond deze periode wat artikelen voorbij zien komen. 

Speelronde 13 hebben we daarom ook even bewaard voor jullie. 

Ter afsluiting langzaam aan van 2017. 

We hebben afgelopen vrijdag 22 dec. j.l. de wedstrijd Excelsior/B - Ado Den Haag voor jullie er uitgelicht. Alles kwam via VVF facebook voorbij. Excelsior/B willen we zeker op de voet volgen omdat we proberen te plannen ook daar live aanwezig te zijn als ze hun eerste puntje binnen gaan halen. Afspraak dan ook is om na die wedstrijd de polonaise in de kantine te gaan lopen. 

Lang zag het er naar uit dat het die avond zou gaan geschieden want een 2-2 zat echt in de lucht. Helaas werd het 1-3 en moeten we onze actie uitstellen. Het aan het volwassen worden Excelsior/B schort het nog aan het feit dat ze nog in die 90 min teveel kansen weggeven. Zo doende blijft men leren daar en we staan er niet versteld van dat in 2018 Excelsior/B de leider in de competitie kan gaan bepalen. Monsterscores tegen komen niet meer voor.

Onder ziet u foto's van  een kleine selectie incl. wat fans van deze wedstrijd gemaakt door Johan Meijboom en Rick Rube.

Testwedstrijd 3 was dit, VVF Live en het aantal luisteraars was al opmerkelijk veel.

 

Heerenveen redde het niet thuis tegen Fc Twente. Zij verloren met 1-2. Hier door werd Fc Twente weer koploper en passeerden ze het vrije Ajax op de ranglijst.

Pec Zwolle - vv Alkmaar 2-1 uitslag en leuk weer voor de thuisclub.

PSV  struikelde weer eens en verloor met 1-2. 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

Ajax geeft in de feestmaand cadeautjes weg.

Breda, 18 dec 2017.

 

Speelronde 12 was er 1 om van te smullen. Op alle velden werd het publiek verrast.

Laten we starten met de koploper Ajax.

Afgelopen dinsdag de 12de dec. schonken ze een puntje aan mede titelkandidaat Fc Twente. Het restant n.l. de hele 2de helft werd afgewerkt en in die 45 minuten maakte Fc Twente verdiend de gelijk maker 1-1.

 

Vrijdag 15 dec. j.l. presteerde Ajax het weer om een cadeau weg te geven. Na een 0-2 voorsprong in Den Haag geloofden ze het wel en bracht het Haagse kwartiertje  weer eens succes voor de thuisclub.

2-2 stond er op het scorebord na afloop. Zeer terecht ook. Over de hele wedstrijd gezien ging het echt wel gelijk op.  Ado schoot 2 keer op de paal in de 1ste helft en Ajax had de winnende ook op de pantoffel maar de lat in blessuretijd voorkwam de winnende goal. In de rebound schoot Linda Bakker nog hoog over. De wedstrijd was echt het aankijken waard. We zijn benieuwd als ze elkaar weer treffen, hoe de afloop zal zijn.

 

Vv Alkmaar tegen PSV kreeg ook een verrassing te verwerken. Nipt 5 min bezig viel een witte deken over het veld. De mist werd zo dik dat er een verdere doorgang van deze wedstrijd onmogelijk was. De spelersbus van PSV heeft gelukkig daarna het Eindhovense zonder problemen kunnen bereiken.

 

Achilles'29 tegen Sc Heerenveen verraste ook. Deze wedstrijd was overigens op de zondag i.v.m. de samenvatting voor de NOS. Wat rommelgoals maakte de 3-2 voor de thuisclub maar daar viel de 3-3 erg laat in de 88ste minuut. Ja Achilles'29 is een leuke club die het 2de seizoen aardig mee balt.  Opmerkelijk dat bij die wedstrijd een toptalent mee deed en ze 2 goals op haar naam kon maken, spits Fenna Kalma voor Sc Heerenveen een nieuwe Miedema???? Zij is daar ook begonnen overigens.

 

En als laatste Excelsior/B, die uit naar Fc Twente afreisde. Dit duel kenmerkt zich uniek dat voor het eerst in haar bestaan van de gasten, de voorsprong op het scorebord kwam. Sharona Versluis maakte deze. Helaas voor de gasten bleek Fc Twente ook nog een maatje te groot 5-1. 

A.s. vrijdag wacht een volgende poging het eerste punt binnen te halen. ADO komt op visite en wel in het stadion.; We verwachten dat ze gebrand zijn voor een goed resultaat om hun 1ste puntje binnen te halen. 

Net zoals Achilles'29 en eerdere nieuwkomers wacht uiteindelijk de volgende competitie en is het nu zaak volop ervaring op te doen en de groep met wat aanpassingen op het hoogste niveau verder te laten acteren.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Rene Kloet en Johan Mijboom

 

Koning winter ontregelt speelronde 11.

Foto: Rick Rube.

 

Breda, 11 december 2017.

 

Het was te verwachten, want de voorspellingen waren niet veel goeds. Zelfs Ajax - Fc Twente werd in de 46ste min. definitief gestaakt bij een 1-0 voorsprong.

Van de 4 wedstrijden haalde slechts 2 wedstrijden de 90 min. 

We kunnen afvragen met dit winterweer of we niet alle wedstrijden hadden kunnen schrappen.

 

Alleen PSV kwam in een ondergesneeuwd veld het beste er van af. Zij wonnen met maar liefst 1-4. Na die lange dip eindelijk weer een beetje aanzien in het Eindhovense. Plek 3 op de ranking. 

 

Boven ziet u de foto in het winterse weer. Wedstrijd in Barendrecht Excelsior/B - Achilles'29. Lang bleef het daar 0-0 maar weer moest de thuisclub de punten aan hun tegenstander achter laten. 0-2 werd het daar. Jammer voor de thuisclub want we gunnen absoluut hun het eerste puntje.

 

Pec Zwolle - Ado Den Haag ging ook snel uit het programma op 10 dec. j.l. 

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Rick Rube 

 

Geslaagde speelronde 10 voor de DIE HARDS.

Breda, 4 december 2017.

 

Op een echte winterse avond, terwijl het nog herfst is, kreeg het publiek wel waar voor hun geld op alle velden.

Ook ik nam de moeite  om af te reizen naar Eindhoven en met redelijke risico terug omdat de mist aardig dik begon te worden.

Menige deken hanteerde het publiek in die strenge kou. Tijdens de rust bij PSV - Excelsior/B warmde ik mijn handen op aan een theelichtje in de kantine.

Zie overigens een foto( onder) dat de meeste speelsters met handschoenen voetbalde.

Ja een koude voetbalavond echt geschikt voor de vaste toeschouwers kregen best aardig voetbal voorgeschoteld.

 

Achilles'29 tegen Ajax eindigde in een 0-3 uitslag. Gelukkig geen monsterscore maar met deze winst blijft Ajax wel lijstaanvoerder.

 

Fc Twente ontving thuis het altijd lastige Pec Zwolle. Een provinciale derby die soms alle kanten uit kan. Lang bleef het dan daar ook 1-1 maar uiteindelijk won Fc Twente met 2-1 en zitten zei Ajax op de hielen. In de wetenschap dat a.s. vrijdag te Amsterdam Ajax - Fc TWENTE op het programma staat een klapper. 

 

In Eindhoven mochten we een zeer leuke wedstrijd zien. Na de 0-7 in Rotterdam stonden deze 2 teams weer tegen over elkaar en Excelsior/B maakte er al een aardige wedstrijd van. Zelfs een paar kansjes op de gelijkmaker konden verzilvert worden. Uiteindelijk werd het daar 2-0.

vv Alkmaar hielt niets over aan het thuisduel. 2-3 werd het en Sc Heerenveen maakte door de winst daar op de ranglijst een grote stap omhoog.  Leuke bijkomstigeheid is dat deze wedstrijd live op VVF FB te volgen was via Internetradio livestream.

 

FANFOTO 'S NED - IERLAND

 

Foto's onder Rene Kloet.

 

Foto 1: Fans van Oranje ontmoet bij de Mac en kwam ze weer tegen in de wijk bij het stadion. Tijdens interview bleek dat ze ook lid van VVF waren.  In het midden Tessa Ruijten.

 

Foto 2: De oranjefanbus en fans mochten de bus van binnen bekijken.

 

Foto 3:Prachtig in die donkerte die zwaailichten aan zien komen en als je goed kijkt zie je de spelersbus de parking op rijden.

 

Foto 4: Links Rene Thepass en met Ierse vlag Ric. Was voor Ric een moeilijke avond als hij voor beide teams is.  Beide overigens actief teamlid VVF.

 

Ramkoers oranjeleeuwinnen even onderbroken.

Foto: Ann Mor

 

Breda 30 november 2017.

 

Terugkijkend op klasse kwalificatiewedstrijden tegen resp. Slowakije en Ierland mogen wij als fans enorm tevreden zijn. Wat media af en toe schrijven hebben wij absoluut geen boodschap aan.

 

Nu volgt onze mening van de echte fan.

 

Vrijdag 24 november j.l. was de uitwedstrijd tegen  het laag geklasseerde Slowakije. Met een 0-5 winst deden onze vrouwen aan het aantal goals zichzelf iets te kort. In een ambiance met 342 toesch. en met die kou en regen had deze wedstrijd beter op papier afgedaan kunnen worden. 

Dat ze met 80 a 90 procent  balbezit het netje te weinig konden raken was een voorteken op wat afgelopen dinsdag zou kunnen gaan gebeuren. 

Noorwegen won daar met 0-6 en onze 0-5 daar deden de vrouwen dus zichzelf iets te kort. 

Heugelijk is wel dat Miedema 2 keer het netje kon raken.

 

Op naar de dinsdag. Poeh wat een verhaal nu. Ondergetekende kwam al zeer vroeg in Nijmegen aan. Na een hapje bij de Mek(Mac) gegeten te hebben(tja ook daar kwamen al fans binnen) begaf ik me richting stadion. Eetkramen hadden het al druk en wachtende fans al voor de hekken zeer vroeg op de avond.

De oranjefanbus kwam aanrijden inmiddels. Fans mochten de bus van binnen zien. 

Naarmate het later werd begon de feeststemming aardig op gang te komen. Mede door de muziek vanaf de bus. Snollebollekes enz. passeerden onze gehoorgang.

 

Voor het stadion rond de klok van half 7 was het zover. Vele zwaailichten kwamen de parking oprijden. De spelersbus volgde onder groots applaus. Ik zelf startte luidkeels met zingen WIJ ZIJN KAMPIOEN! Even nog duidelijk maken dat WIJ eigenlijk voor niemand iets te vrezen hebben.

 

Met de opkomst van de speelsters na dat ik op tijd mijn plek had opgezocht werden zij ontvangen met vele rookmachines en juichend publiek.

Niet veel later klonk ook ons oude vertrouwde volkslied waar we nog steeds kippenvel van krijgen.

Oh wat heerlijk weer om er live bij te kunnen zijn.

2 keer ballen van de doellijn gered en 1 bal op de paal(Miedema) mocht helaas de tussenstand voor rust niet kunnen veranderen. 0-0.

Ik begon te vrezen van het zal toch niet? In de rust John de Bever live die het volle stadion nog een keer groots in de stemming brengt.

Kan toch niet mis gaan dachten we allemaal? 

Niets is minder waar zoals vele in de 2de helft live meemaakten. Een onthouden strafschop door een duidelijke handsbal was na de wedstrijd uiteindelijk de discussie. Voetballend lukte het niet om een goal te maken en dan moet je het hebben van scheidsrechter beslissingen. 

Verdorie weer een team net als vrijdag die echt in de weg staat. Oranje moet daar echt mee om leren gaan. Uiteindelijk 1 punt overgehouden aan de 90 min belegering voor de goal van Ierland. 

Er is absoluut geen man over boord en we hebben een wijze les dat alles niet vanzelfsprekend is. 

We leiden in de groep netjes met 7 ptn.

Nee als echte fan kunnen we terugkijken op een geslaagde avond en snoeren we bij deze alle critici. 

Ik was zowat de enige die effe vloekend het stadion verliet en voor de rest zag ik allemaal blijde gezichten. Wat is vrouwenvoetbal leuk!

Dat het eens een keer niet lukte nemen we met een korrel zout!! 

 

UW VVF en tot GAUW

 

RENE KLOET

 

Onder: Kaasvrouw mooie outfit zeer vaak aanwezig! en blik op tribune. Foto's Ann Mor  

 

 

2500 fans op de Herdgang! Staat u er bij? foto s Johan Meijboom.

PSV - AJAX slechts 1 helft een echte klassieker.

Foto: Johan Meijboom

 

Breda 22 nov. 2017.

 

Hier naast ziet u het winnende team Ajax die uiteindelijk als grote winnaar uit de bus kwam. 1-2 werd het daar en staan nu 3 punten los op Fc Twente. 

De 1ste helft kwam verrassend PSV op voorsprong na een goed uitgespeelde counter.

 

In de 2de helft ging na de 1-2 PSV nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Vanity Lewerissa  was de enige die de stand nog gelijk kon trekken en faalde met inschieten in de korte hoek. Liza Kop hielt die bal knap tegen. 

Veel oponthoud o.a. maakte de 2de helft wat minder leuk. 

 

Heerenveen won thuis van Excelsior/B met 2-0. Een uitslag waar de Rotterdammers weer mee thuis konden komen. 

Achilles'29 tegen Pec Zwolle deelden de punten. 1-1 werd het daar.

vv Alkmaar won thuis tegen ADO Den Haag in een doelpuntrijke wedstrijd. 4-3 werd het daar. Wel een bijzonderheid is dat er vele fans weer afgereisd waren naar Almaar en zij een schitterende dag gehad hebben.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

PSV verliest weer, Ajax wint en loopt verder uit!

Foto: Ann Mor

 

Breda, 13 nov. 2017.

 

Voor een potentiele mede titelkandidaat een zware klap, maar het seizoen is nog lang en Aniek Nouwen pikte haar goal weer mee.

Door dit verlies is de achterstand op de koplopen immens geworden, maar de klapper op de 19de wacht. De klassieker in het vrouwenvoetbal om de ranglijst iets meer aanzien te geven voor PSV wacht. Ajax die bovenaan staat met 1 wedstrijd minder dan Fc Twente komt op bezoek. Zeker dat Fc Twente deze wedstrijd gaat volgen. Overigens weten we wel dat de play-offs wachten na de competitie dus alles kan nog uiteraard maar PSV dreigt de kampioenspoule mis te lopen en  ze zullen in een komende volgepakte Herdgang er alles aan doen om de volle winst thuis te houden. Zeker een bezoekje waard dus!! Wij VVFmedia zijn goed vertegenwoordigd. KOMT U OOK???

 

Ado Den Haag verloor nipt van Fc Twente met 0-1.

Excelsior/B kreeg op het voetbalcomplex te Barendrecht weer teveel doelpunten om hun oren. 1-4 werd het daar.

PSV kreeg geen schijn van kans in Zwolle.  3-1 werd het daar en door de winst passeerden Pec Zwolle ook PSV op de ranglijst.  Maxime Bennink maakte een schitterende goal overigens.

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

Foto's onder: Ann Mor

 

Vrouwenvoetbal en media "EEN MOOI HUWELIJK"

Foto: Johan Meijboom

 

Breda, 6 nov.  2017.

 

Over media aandacht hoeven de vrouwen niet te klagen. Dat in verhouding met de heren buiten de eredivisie om.

 

De NOS zendt tegenwoordig samenvattingen uit en behandelen de nu serieuze vrouwen competitie zeer professioneel. Daarnaast zijn sommige wedstrijden via livestream te volgen en wij als VVF proberen jullie via een liveblok ook op de hoogte te stellen wat er gebeurd op de velden.

Op bovenstaande foto zie u verslaggever Rene Thepass die mooie radioverslagen maakt.  O.a JAMM FM zendt dit uit.

Verder op de achtergrond ziet u RUR TV. Zij hebben een prachtige samenvatting met interviews gemaakt over de hele avond. Een prachtige presentatie voor het vrouwenvoetbal.  Tja ONS EK heeft wat teweeg gebracht. De hype gaat verder. 

Meldenswaardig is zeker dat al die speelsters totaal geen mediatraining hebben gehad en verslaggevers gewoon goed te woord staan!!

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

Weer een zeer geslaagde vrouwenvoetbalavond bij Excelsior/B te Rotterdam!

Foto: Johan Meijboom.

 

Breda, 6 nov. 2017.

 

Dat mag je wel stellen met zoveel publiek dat er op af kwam.  De sfeer was zoals gezegd optimaal. Lang bleef het ook spannend want verdedigen kon Excelsior/B perfect. De Ajaxcoach Benno Nihom moest in de 2de helft zelfs zijn ervaren speelsters inbrengen om uiteindelijk met de volle winst naar huis terug te keren.

Inesse Kaagman zorgde voor de 0-1 en Marjolijn van den Bighelaar maakte de 0-2. 

 

Ook Fc Twente had zeker moeite met vv Alkmaar en kwam nipt voor tijd op 2-1 door Renate Jansen. Ook zij als wissel en terugkerend van een blessure moest er aan te pas komen de volle winst thuis te bewerkstelligen. Opvallend bij deze wedstrijd was de eerste treffer die wederom een schoonheidsprijs verdiend. Sherida Spitse schoot weer eens een prachtige vrije trap in de goal.

 

PSV was de grote verliezer samen met Ado Den Haag.  Ado  struikelde bij Achilles '29 in de voorlaatste minuut door een goal van Beau Rijks. Door het vrij zijn van PSV konden Ajax en Fc Twente dus uitlopen op de Eindhovenaren en staan ze samen fier aan kop met 14 ptn maar wel met dien verstande dat Fc Twente 1 wedstrijd meer heeft gespeeld.

 

Bij Heerenveen thuis tegen Pec Zwolle was de eindstand in de 1ste helft al bepaald. Voor rust was het 2-1 en daar bleef het tot het laatste fluitsignaal bij.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

VVF interviewt teamlid Jill Jutte

Foto boven: Kin Wah Yim

 

Interview met teamlid Jill Jutte. (DOOR RENE KLOET)

 

Jill een meisje van jongst af aan kwam ik ze tegen met de line up. In haar ADO tenue in het Kyocerastadion te Den Haag. Een meisje die passie heeft voor vrouwenvoetbal.

Ooit heeft ze wat gedaan voor ADO TV in haar jeugdjaren.  Enige tijd geleden haalde ze voor anderen vrouwenvoetbal de huiskamer binnen om bij oma de leeuwinnen via een livecam te kunnen volgen. Als het zelfs kan reist ze met de supporters mee per bus naar een uitwedstrijd van ADO. ook de leeuwinnen probeert ze zoveel mogelijk naar toe te gaan.

We zien haar dan ook als grote koploper in het vrouwenvoetbal en stelde daarom wat basisvragen aan haar.  Ze is in het wereldje absoluut geen onbekende.

Momenteel is ze voor VVF erg actief vlogs te maken.

Ga zo door.........Jill!!!

 

1. Stel je eens voor wie je bent?

ik ben Jill 20 jaar kom uit Den Haag en ik kom al 10 jaar bij ado vrouwen wedstrijden en 7 jaar bij de oranjeleeuwinnen

2. Je springt er tussenuit bij ADO als superfan. Wat is je rol uiteindelijk daar?

Wij hebben een groep genaamd 'vlaggenteam'en die regelen de sfeer voor de wedstrijd van de ado vrouwen zoals spandoeken ophangen, shooters afschieten, vlaggen e.t.c

3. Ook voor VVF jij als teamlid, valt dat goed te combineren?

Dat valt wel goed te combineren probeer altijd wel wat te plaatsen op de wedstrijd dagen.

 4. Je hebt vrouwenvoetbal van het begin af aan ook meegemaakt. Eerst in je jeugdjaren als line up! Kun je aangeven hoe en wat jij van de ontwikkeling vind?

Er zijn zeker veel stappen gezet in het Nederland vrouwen voetbal vroeger was het nog onbekend werd er weining aan gedaan maar nu zie je steeds meer aandacht voor het vrouwenvoetbal en dat heeft ook heel erg te maken gehad met het EK in ons eigen land in 2017

 5. Ook jij hebt van zeer dichtbij ONS EK meegemaakt? wil je jou beleving in de periode kort samenvatten?

Ik heb echt een top zomervakantie gehad het was echt zo gaaf om dit allemaal meegemaakt te hebben (Ek) en we hebben het gewoon binnen gesleept er zijn heel veel mooie dingen gebeurd in de zomer.

6. Wat verwacht je trouwens van ADO in de competitie dit seizoen?

Ze staan er nu goed voor met zo'n jong team en wat ze al neer gezet hebben maar we willen natuurlijk in de bovenste 3 blijven mee draaien.

 7. Vooruit nog een verwachting: Wat verwacht je van onze leeuwinnen? Halen ze de kwalificatie en hoever verwacht je dat ze gaan komen op het WK te Frankrijk 2019?

Met wat we van de zomer hebben mee gemaakt hoop ik natuurlijk dat ze weer zo ver komen we hebben de eerste kwalificatie wedstrijd al binnen ze hebben een goeie ploeg staan dus dat moet zeker goed komen.

 8. Zou het kunnen dat we je gaan tegenkomen bij evt. kwalificatie te Frankrijk?

ik zou natuurlijk heel graag naar Frankrijk  willen, lijkt mij echt tof maar heb mijn rijbewijs niet dus dat gaat denk ik wel moeilijk worden maar wie weet wat er nog gaat komen

 9. Hoe vind je dat vrouwenvoetbalfans het doet als media? Zowel website als facebook?

 ik vind wel dat er veel de zelfde dingen worden geplaatst maar het loopt heel goed.

(reactie: Soms zijn dubbele posten belangrijk van verschillende media als het breaking news betreft! Verder bedankt voor je hint en we houden het in de gaten) 

10. Wil je nog iets kwijt wat de revue niet gepasseerd is?

 

zou nog wel kwijt willen dat de eredivisie vrouwen ook iets meer in beeld mogen komen met de wedstrijden op tv iets meer reclame mogen maken.

 

VVF dankt Jill voor haar interview en wensen haar succes in vrouwenvoetballand!!

 

PSV verliest koppositie bij Ado Den Haag!

Breda, 31 okt. 2017

 

Foto's: Johan Meijboom.

 

We dwalen weer even terug over de afgelopen competitieronde. 

Noemenswaardig is wel dat 7 klapper 3 deze competitie viel. Twente stuurde in deze speelronde 6 Achilles'29 met 7-0 naar huis.

 

 

Pec Zwolle won met 2-0 thuis tegen nieuwkomer Excelsior/B.  een uitslag waar de Rotterdammers wel mee thuis konden komen. Elke wedstrijd is nog een leerschool op het hoogste niveau.  Uiteraard hopen we dat ze over niet al te lange tijd hun 1ste puntje gaan pakken, want die hatelijke NUL wil niemand lang houden. 

Komende vrijdag wacht nieuwe koploper Ajax thuis en die wedstrijd gaat erom het doel zoveel mogelijk schoon te houden. Zeker een aanrader op Woudenstein om daar naar toe te gaan. 

 

Ajax won dus van vv Alkmaar uit met 0-2 en had niet echt een heel moeilijke avond.

PSV waande zich de hemel te rijk in Den Haag. De in grootste vorm verkerende Aniek Nouwen maakte vroeg in de wedstrijd de 0-1. Outsider ADO wist met goed voetbal uiteindelijk de winst binnen te halen en het werd daar 2-1.  

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Hype vrouwenvoetbal gaat gewoon door!

Foto: Ann Mor

 

Breda, 26 oktober 2017.

 

Hadden we anders verwacht dan????

Inmiddels is dus de 1ste kwalificatie wedstrijd gespeeld en nipt in de extra tijd kwam alsnog die onverwachte verlossende goal van Vivianne Miedema.

 

Nee deze avond werd echt de soep heet opgediend. De wedstrijd op zich was trouwens een kopie van de groepsfase uit ONS EK deze zomer.

Alle begin en met dien verstande dat iedereen weer op nul begon was duidelijk merkbaar.

De Noorse waren ook stug zoals altijd en hadden ook wat recht te zetten. Met die 1-0 uitslag als Europees kampioen werd er nog een after party gevierd.

 

Lieke Martens en Sarina Wiegman beide uitgeroepen tot speelster en resp.  bondcoach van de wereld door de FIFA een zeer aangename verrassing.

Op 25 okt. j.l. zijn de leeuwinnen op bezoek geweest bij onze koning en koningin met Rutte uiteraard en hebben de onderscheiding mogen ontvangen in RIDDER TOT DE ORDE VAN ORANJE NASSAU! Het ontbreken van Mandy van den Berg viel wel op.  ONS EK zei Rutte. Refererende aan  haar uitspraak.

Zal wel goed komen.

 

Vooraf de wedstrijd in Groningen was uiteraard massaal de parade weer gelopen vanaf de fanzone.  De oranjebus reed zoals gebruikelijk weer voorop.

Voor velen is dit weer een top voetbal dagje geweest en hopelijk mogen er vele van gaan volgen.

Op 28 nov. a.s. staat de volgende thuiswedstrijd op programma en deze keer te Nijmegen tegen Ierland. 24 nov uit naar Slowakije.

 

De eerste stap richting ONS WK te Frankrijk is gezet.

 

Prijs na prijs valt er nog. Sportploeg en sportvrouw van het jaar maar we vermoeden dat sportvrouw van het jaar zwaardere concurrentie zal hebben dan sportploeg van het jaar. Dat plakkaat kunnen ze niet missen toch??

 

Uw VVF

 

Rene Kloet.

 

Vandaag 19 okt 2017 start de route naar ONS WK 2019 te FRANKRIJK!

Breda 19 oktober 2017,

 

Vanavond staat de uitwedstrijd tegen Oostenrijk op het programma als voorbereiding tegen de Noren a.s. dinsdag te Groningen.

Oostenrijk een land dat met hun nationale vrouwenteam op plaats 20 staat momenteel van de wereld FIFAranking. Als outsider op ONS EK haalde ze knap de halve finale en vlogen er uit door de strafschoppenserie minder te nemen dan onze uiteindelijke finalist Denemarken.

Inmiddels weten we dat Veronica de rechten van de leeuwinnen heeft gekocht maar het is nog te vroeg dag dat deze live uitgezonden gaat worden. ONSORANJE laat deze vanavond op livestream zien. Hopelijk a.s. dinsdag dat wederom half Nederland aan de buis gekluisterd zit.

We zijn  benieuwd of onze leeuwinnen de euforie gaan doorzetten met een iets wat gewijzigd team.

De Noren met de oranjeleeuwinnen zijn torenhoog favoriet in de poule met Ierland, Noord Ierland en Slowakije als outsiders.

We wensen de leeuwinnen succes! We kunnen niet wachten dat het spel weer gaat beginnen!

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet.

 

Oostenrijk - Nederland 0-2

doelpunten Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema

Eredivisie super spannend na speelronde 5!

Foto: Ann Mor

 

 

Breda, 16 okt. 2017

 

Buiten de toppers mogen we afgelopen weekend zeker voor het kampioenschap vv Alkmaar mee gaan rekenen. In dit heerlijke nazomerse weekend kunnen we spreken van een zeer geslaagde speelronde.

 

 

PSV TERECHT WEER KOPLOPER!

 

Na wat puntjes morsen tegen de kleinere teams heeft PSV met kunst en vliegwerk 3 ptn in huis gehouden. Het publiek stond vanaf 10 min voor tijd op de banken. Ohh zo spannend was het slot en weer een topaffiche voor vrouwenvoetbal.

Aniek Nouwen maakte in die wedstrijd uiteindelijk de winnende goal.

 

Het vv Alkmaar presteerde het ook om een winnende treffer te produceren bij het volwassen Achilles'29. 0-1 werd het daar door een snel doelpunt  in de 4de minuut van Ingrid Schuiten. Aansluiting bij de top hebben ze daar mee gerealiseerd.

 

Het kwakkelende Heerenveen struikelde thuis over ADO Den Haag en de treffer in blessuretijd voor de eer kwam van Fenne Kalma. Het werd daar 1-3.  Foto's zeggen overigens wel genoeg dat speelsters niet de kleedkamer in vluchten maar gewoon lachend handtekeningen uitdelen en met fans op de foto gaan. In vrouwenvoetbal zoals we weten altijd ondanks resultaat een prachtige gebeurtenis.

 

De wedstrijd Ajax-Pec Zwolle  afgelopen zondag in verband met CL verplichtingen eindigde in een 5-2 eindstand.  Pas in het laatste half uur kon Ajax met goals uitlopen. Daarvoor lukte het PEC Zwolle om goed bij te blijven, In het warme zonnetje op de Toekomst was het goed vertoeven. Het vele publiek kreeg een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Ajax herstelde zich prima na uitschakeling in de Champions League. Het maken van goals ging hun dus goed af.

 

Komend weekend is er geen speelronde want de interlands a.s. donderdag vriendschappelijk tegen Oostenrijk uit en dinsdag voor het eggie tegen  Noorwegen in een uitverkocht Groningenstadion wachten.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Foto onder: Ann Mor.

Met 1-3 verliezen en toch met grote club fans een selfie maken.  Prachtig toch???

 

Ajax in Europa een ervaring rijker!

Foto: Johan Meijboom

 

 

Breda, 12 okt. 2017

 

Laten we het van de positieve kant houden. Ook Fc Twente lukte het niet in hun eerste Europees avontuur de eerste triomf te behalen.

 

 

 

Onze leeuwinnen hebben inmiddels aangesloten bij de wereldtop maar op clubniveau wordt dit nog een ander verhaal. Over 2 wedstrijden  in de 1ste ronde was Brescia uit Italië net iets te sterk.

Het maken van goals blijft nog steeds een item waar Ajax de komende periode aan zal moeten werken. Het gemis van Marjolijn vd Bighelaar is door haar rode kaart in de thuiswedstrijd wel een aderlating ook geweest.

 

Thuis met 10 vrouwen 1-0 winst was een topprestatie. Uit waar de gelijkmaker op de schoen lag viel de balans de andere kant uit en werd het daar 2-0.

Harde leerschool voor de Ajaxvrouwen gesteund door toch een aantal afgereisde fans.

Die redelijk goede uitgangspositie voorheen zonder tegendoelpunt mocht niet baten.

Laten we eerst maar de Arena of de Kuip vol krijgen door de leeuwinnen. Het clubniveau staat Europees nog in de wachtkamer maar we weten dat zeker die trip menig speelster niet meer zal vergeten en dat ruikt naar meer toch???

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Beide Foto's thuiswedstrijd Ajax - Brescia Johan Meijboom

 

Foto onder:  Linda Bakker scoort de 1ste Ajaxgoal in de Champions League.

 

Nabeschouwing speelronde 4

Foto: Ann Mor.

 

Breda, 2 okt. 2017.

 

En we blikken weer even terug op de afgelopen speelronde en deze keer nr 4 alweer.

Zie foto wedstrijdbeeld Fc Twente - sc Heerenveen. Het weer was overal belabberd.

 

 

Vrijdag 29 sept 2017 gaat de boeken in met een herfstavond. Echte opvallende verrassende uitslagen zijn er niet te melden.

 

Achilles'29 snoepte ook 1 punt af van eigenlijk mede kampioenskandidaat PSV. Het 2de jaar in de eredivisie van Achilles gaat ze goed af. 1-1 bleef het daar. PSV - Fc Twente een klapper op 13 okt. Dan weet heel Eindhoven of ze vooraf gestelde doelen gaan bereiken. Nl meedoen met het kampioenschap!!

 

Ado Den Haag deed wat het moest doen. Dat was gewoon winnen thuis tegen nieuwkomer Excelsior/Barendrecht. De gasten werden niet weggespeeld en konden met een 3-1 verlies leven.

 

vv Alkmaar had het daarentegen moeilijker. een 2de 7klapper kregen nu vv Alkmaar aan hun broek. Middenmoter PEC Zwolle nu deelde deze klap ook eens uit. In het verleden was het PEC die vaak vele doelpunten om hun oren kregen. Topprestatie van Pec Zwolle dus. Uitslag 1-7

 

Twente - sc Heerenveen begon een uur later. Het arbitrale kwartet was niet ingepland en er moest hals overkop een compleet arbitraal clubje geregeld worden. De gasten gingen met 1 punt naar huis. 1-1.

 

Zoals de stand laat zien is dat het vrije Ajax eigenlijk als winnaar uit deze ronde komt maar wel met de vermelding dat Ado Den Haag wel aansluit in de bovenste regionen.

Ajax bereid zich momenteel voor op de CL wedstrijd tegen Brescia op woensdag 4 okt om 19.30uur. Deze wedstrijd is live op TV te volgen op ZIGGO SPORT.  We wensen Ajax succes!

 

Uw VVF,

 

Rene Kloet

 

 

Interview met rasechte PSVfan TOETER JAN!

Breda, 26 sept. 2017

 

Rene Kloet sprak Toeter Jan en was benieuwd naar zijn verhaal.

 

vraag 1: Stel je eens voor wie je bent? 

Ik ben Jan van de Pas, ik ben 34 jaar en geboren in Haaren en ongehuwd 

 

vraag 2: Wanneer ben je begonnen met jezelf toeter Jan te noemen en kun je nog herinneren bij welke wedstrijd je als 1ste aan de slag ging? 

 

Ik ben bij Nemelaer begonnen met toeteren, hier begon ik mee als hobby en dit is een uit de hand gelopen hobby. In het seizoen van 2010 ben ik mezelftoeterjan gaan noemen. Zodoende is het fenomeen Toeterjan ontstaan.  Wanneer ik als 1ste wedstrijd aan de gang ging als toeterjan dat weet ik niet meer 

 

vraag 3: Over de toeter zelf, heb je die zomaar uitgekozen met dat geluid of heb je die keuze op de toeter bewust gemaakt? 

 

De toeter heeft met vroeger te maken, met de snorkels (kinderprogramma), carnaval, sportwedstrijden en vrachtwagens. De deuntjes van carnaval doen me ook aan het toeteren herinneren. Bij sportwedstrijden hoorde je vroeger ook het toeteren. Het geluid van mijn toeter heb ik aan deze deuntjes afgestemd. In 2004 had ikbijcarnavalmijn toeter op mijn fietspomp en van mensen kreeg ik geld om het professioneler te maken. In de loop der tijd is mijn toeter zoals deze nu is ontstaan 

 

vraag 4: We zien je regelmatig bij vrouwenvoetbal maar zeker ook doe je veel mannenwedstrijden aan. Heb je het toetergeluid bewust hetzelfde gelaten? Ik zou zeggen  van vrouwen mogen toch een hogere toon hebben 

 

Ik kies er bewust voor om het geluid hetzelfde te houden, gezien ik het niet kan aanpassen. 

 

vraag 5: Het toeteren bij een mannen of vrouwenwedstrijd merk je daar verschil in op het veld? 

Ik merk geen verschil, bij beide wedstrijden sta ik met net zoveel enthousiasme te toeteren 

 

vraag 6: Hoe ver wil je gaan in het toeterwereldje? Je bent dus al in oost Brabant een aardige bekendheid en de merchandising die je uitbesteed hebt loopt ook wel toch? Wat is dus je hoogst haalbare doel daarin? 

 

Ik zou graag in heel Nederland bekend worden en de waardering van de fans daar doe ik het voor. Betreft de merchandising wil ikdit zeker uitbreiden, van oordopjes tot bierviltjes ect.. Nog genoeg ideeën om mezelf te promoten 

 

vraag 7: Ook jij ziet al langere tijd vrouwenvoetbalwedstrijden. Wat vind je van het wereldje nu? Om het anders te zeggen: Na de Hype van ONS EK wordt o.a. je keuze moeilijker om bij een mannen of vrouwen wedstrijd te toeteren? 

 

Wat de vrouwen hebben behaald met het EK vindt ik erg knap. Het wereldje van de vrouwenvoetbal is wel anders, het is meer ontspannen en er zijn minder regels voor mij. De keuze om te toeteren bij de mannen of vrouwen heeft meer te maken met waar de wedstrijd is, de afstand en tijd. Ik moet het toch afstemmen op mijn agenda en het kost me ook geld, ik moet er toch naar toe rijden. En de waardering die ik krijg van de teams en de fans daar doe ik het voor 

 

vraag 8: Wat voor reacties krijg je vaak? En heb je vele fans?  

Ja ik heb vele fans, ze willen graag op de foto. De kinderen willen graag ook even de toeter uitproberen. Het voelt toch dat ik een soort 'held' ben voor de kleine kinderen. Tevens een handtekening uitdelen hoort er natuurlijk ook bij 

 

vraag 9: Toeter het er wel toe of toeter het er niet toe?  

Toeter doet het er wel voor, natuurlijk 

 

vraag 10: wil je nog wat kwijt? 

P.S. kleine bijdrage kan je over maken naar IBAN; .... (grapje 

Reactie interviewer Rene: Doen we gebruikelijk bij de bar afrekenen.

 

We danken Toeter Jan voor zijn toeterverhaal en hopen dat hij nog lang mag blijven toeteren ten gunste van de voetballerij want dit is zeker sfeer verhogend! Succes verder.

 

De volgende super vrouwenvoetbalfan voor een interview is teamlid en superfan van ADO Jill Jutte. Ook haar verhaal gaat top worden.

Speelronde 3 en Fc Twente nu even koploper?

Foto Johan Meijboom.

 

Breda, 25 sept. 2017.

 

Wat een enerverend voetbalweekend. Zowel bij de mannen als de vrouwen gebeurde er zeer verrassende dingen.

 

Het zonnetje scheen over heel Nederland en de terrassen zaten overvol overal. Of dat op de tribunes ook merkbaar was moet ik jullie even onthouden. De speelronde daarvoor deed het slechte weer roet in het eten gooien en was het overal zeer matig gevuld.

 

De nabeschouwing van ONZE VVF! Wat hebben we te melden????

Laten we starten met wedstrijd Ajax - Ado Den Haag met uitslag 0-0. Dit is al een verrassing te noemen. Hoewel Ajax nog steeds problemen heeft met het maken van doelpunten. Knap van Ado om daar bij de kampioen 1 punt mee naar huis te  nemen. Ado een team dat steeds mee bovenin draait, ondanks de vele wisselingen in het elftal. Hulde daarvoor.

 

In de laatste 10 min. was het op de andere velden zeer druk met de doelpunten.

We zagen Excelsior/Barendrecht tegen Fc Twente verliezen met 0-6 terwijl de kleine achterstand pas groot werd voor het eindsignaal. 2 doelpunten vielen zelfs in dezelfde min.  nl 90ste min.

 

Daarentegen lukte het PSV weer niet om afstand te namen thuis van hun tegenstander. Een muur opgetrokken voor de goal van vv Alkmaar deed PSV slechts 1 puntje over houden uit dit duel. Wel is het zo dat beide keepsters een absolute hoofdrol in het eindresultaat hadden.

Het bleef daar uiteindelijk 1-1 na die lange voorsprong van vv Alkmaar.

Dat PSV het stafje over moest dragen aan Fc Twente als koploper kwam dus uiteindelijk door het feit dat goals maken uit 100 procent kansen nog niet echt werkt. Het publiek heeft wel enorm genoten van deze wedstrijd met volop spanning.

 

Als laatste sc Heerenveen. Achilles'29 kwam op bezoek. Ook daar vielen weer de goals zeer laat in de wedstrijd. Een 3-0 uitslag stond na afloop op het scorebord.

 

Een prachtige speelronde hebben we gehad. Puntverlies van Ajax. De grijze middenmoot voorheen die anders uit de startblokken is gekomen . Ja er gaan zeker verrassingen komen nog. Uitkijkend naar de klappers wie er uiteindelijk gaat boven drijven heeft Fc Twente als morele winnaar de eerste stap gezet!

 

 

 

Rene Kloet.

 

 

PSV KRIJGT TE WEINIG MAAR TERECHT TROTSE KOPLOPER!

Breda, 11 sept 2017.

 

Foto: Ann Mor.

 

Wat de 1ste speelronde tegen Excelsior/Barendrecht wel lukte ging afgelopen vrijdag niet volgens het boekje.

Het oppermachtige PSV kon het stugge Heerenveen niet de definitieve genadeklap geven. Zelfs een goed keepende Heerenveengoalie en de lat voorkwamen de verdiende winst voor PSV.  Over een kleine 2 weken mag de thuisclub vv Alkmaar ontvangen en kunnen ze laten zien dat ze zeker zoals gepland voor het kampioenschap mee gaan doen. Door het gelijke spel van Twente tegen Ajax en het beste doelsaldo momenteel nu genieten de meiden van hun koppositie ondanks dat de eigenlijke verdienende winnende treffer uitbleef.  Voetballende is PSV in ieder geval zeer goed begonnen. 1 meldenswaardige opmerking...... Laura Strik van sc Heerenveen heeft zich behoorlijk in de kijker gevoetbald. Angela Christ stond niet bij PSV onder de lat aangezien ze daags daarna in het huwelijk trad! Gefeliciteerd namens VVF Angela!

 

Twente - Ajax 1-1 met 2 rode kaarten altijd een duel op het heetst van de snede. De punten werden gedeeld dus. Kika van Es maakte hands in het strafschopgebied. Stefanie van der Gragt pakte haar 2de gele kaart en kon voor het fluitsignaal wat eerder naar de kleedkamers.

 

Ado Den Haag kon de winst thuis ook niet binnen halen. Pec Zwolle zeer vaak verrassend bezig haalde daar ook 1 punt weg.

 

Achilles'29 - Excelsior/Barendrecht 4-2 Nou welkom in de eredivisie vrouwen Excelsior/Barendrecht! Weer met beide voeten op de grond. Na compleet weggespeeld te zijn bij het debuut konden zij frank en vrij tegen een tegenstander laten zien waarom zij eredivisie waardig zijn.

De 1ste goal oorspronkelijk op naam van Zoi van der Ven kwam uiteindelijk in latere instantie op naam van Solange de Smit. Zij veranderde de bal van richting zodat deze in de goal belandde.

We kijken uit naar de terugwedstrijd te Rotterdam/Barendrecht!

 

Door het slechte weer afgelopen vrijdag was de opkomst bij de wedstrijden niet optimaal.

Vrouwenvoetbal blijft een goed weer evenement. Dus KNVB maak de winterstop wat langer!!

 

UW VVF,

 

Rene Kloet

 

 

Foto's Ann Mor (onder)

 

 

 

Speelronde 1

Breda, 5 sept. 2017.

 

Eindelijk is de vrouwen eredivisie van start gegaan. In deze 1ste speelronde, waarbij ADO Den Haag vrij was, kwamen weinig verrassingen voor. vv Alkmaar(voorheen Telstar) haalde 3 ptn uit Heerenveen. 0-2 bleef het daar.

 

Nieuwkomer Excelsior/Barendrecht kreeg de 1ste 7klapper te verwerken terwijl ze zeker 90 min. strijdt leverde tegen het oppermachtige PSV. Een goal voor de eer zat er net niet in. 0-7 bleef het uiteindelijk daar op goed gevuld Woudestein!

 

De eerste wedstrijd van het seizoen ook voor Pec Zwolle verliep niet naar wens. Wereldgoals van Fc Twente maakte die avond het grote verschil. Ook daar kon de thuisploeg geen treffer maken dus en eindigde de stand op 0-3.

 

Konden de Ajaxvrouwen nu al wachten wat er eerder gebeurde op de andere velden?

Achilles'29 kwam op deze zonnige zondag op visite. Ivm de seizoensopening daags vooraf waren zij in Amsterdam gebleven.

Zij maakten het Ajax knap lastig en het duurde lang eer er op de Toekomst gejuicht kon worden. Bij 2-0 redelijk laat in de wedstrijd bleef de teller steken.

 

Over publieke belangstelling bij alle wedstrijden viel absoluut niet te klagen. Heeft ONS EK meer volk naar de wedstrijden doen komen?? Feit is wel dat na Ajax de oranjemannen in de Arena tegen Bulgarije aan de beurt waren en dat was op de Toekomst wel te merken. Ook nieuwkomer Excelsior/Barendrecht deed het met ruim 1000 toesch. zeer goed.

Leuke bijkomstigheid was dat arbiter dhr. R.Luinge in Amsterdam floot(zie foto).

De stand en uitslagen zijn verder te vinden onder het blok bovenin Eredivisie!

 

Rene Kloet 

 

Foto's Johan Meijboom 

Opening seizoen 2017/2018 vlog gemaakt door Jill Jutte op 2 sept 2017.

Breda, 14 aug 2017.

 

Om deze trofee ging ONS EK!

Ten toon gesteld vorig jaar op de Nationale Sportbeurs te Gorinchem.

Laat nu net deze trofee in ons land blijven. Onze leeuwinnen hebben deze met wat kunst en vliegwerk in ons land kunnen houden(groepsfase). Daarna begon het team werelds te draaien en met een topfinale, die je zelden ziet, waren ze de terechte winnaar.

We verwachten dat deze EK trofee zeker op de volgende editie te Gorinchem ten toon gesteld gaat worden.

 

VVF BEDANKT ALLE ORGANISATIES VOOR HUN INZET!!

Autoriteiten: gemeentes, politie(beveiliging), EHBO.

De organisatoren van het toernooi!!!!!!

De artiesten die op het laatste moment met super oranjenrs kwamen.

HET PUBLIEK!!!!!!!!!

De horeca in de speelsteden!!

De organisatie achter de oranjeparade en uiteraard organisatie FANZONES!!!

De vrijwilligers die hun steentje bijdroegen!

Alle media die dit grootse toernooi in beeld heeft gebracht!

 

Als afsluiting: ONZE LEEUWINNEN die ONS EK echt van ONS heeft gehouden!

Technische staf en andere betrokkenen bij de leeuwinnen danken we voor jullie inzet om de meiden naar het hoogste te brengen!

Iem vergeten nog..............................!!! Dank je SARINA EN FOPPE!!!

 

TOT ZIENS OP ONS WK 2019!!

 

UW VVF!!!!!!!

 

Rene Kloet

 

 

IVM ONS EK HEEFT DE REDACTIE BESLOTEN DE WEBSITE VVF NIET ACTIEF TE LATEN. ONZE MENING IS DAT ER AL ZOVEEL NIEUWS OVER ONS EK MASSAAL VERSPREID WORD VIA ZOVELE MEDIA.

UITERAARD PROBEREN WE OP FACEBOOK U ZOVEEL MOGELIJK ER BIJ BETROKKEN TE HOUDEN.

WE GAAN ONS RICHTEN OP KOMEND SEIZOEN MET DEZE WEBSITE DUS!!!

WEL MOGELIJK IS DAT NA AFLOOP VAN HET TOERNOOI HIER EEN TOTALE SAMENVATTING GAAT KOMEN VAN DE MOOISTE MOMENTEN!

 

BLIJF ONS VOLGEN!

 

VVF VOOR U,

 

DE REDACTIE,

 

Rene Kloet

 

Geslaagde uitzwaai dag te Rotterdam!

Rotterdam, 8 juli 2017

 

We kunnen nu absoluut niet meer wachten waren de geluiden die over het Kasteel dwarrelden.

Het echte werk komt er aan, iedereen is er klaar voor.

Zondag 16 juli eindelijk die lang verwachtte aftrap tegen de Noren.

Gaat het een Scandinavisch gevecht worden? Immers zou het zo kunnen zijn dat na Denemarken en Noorwegen de leeuwinnen weleens tegen Zweden aan kunnen lopen!

Een heerlijk voorproefje kreeg het publiek al voorgeschoteld.

De wedstrijd verliep grotendeels maar 1 kant op en dat was namelijk richting de goal van Wales. Met 5 topgoals werd het publiek absoluut verwend(samenvatting op VVF FB).  

ONS EK KLEURT ORANJE

WIJ HOUDEN VAN ORANJE!

 

Rene Kloet

 

Foto's Rene Kloet

Toelichting: Meisjeselftal voor de KNVBbus komen uit Krabbendijke(Zeeland)

 

wEURO 2017 GAAT EURO 2000 benaderen??

Breda 28 juni 2017.

 

Zou zomaar kunnen. De oranjekoorts slaat toe in de doelgroep.

De eerste straten zijn al inmiddels oranje gekleurd.

Wat voor onmogelijk werd gehouden is wel gebeurd. De groepswedstrijden van onze leeuwinnen zijn al weken dik UITVERKOCHT! Wie had dit ooit kunnen bedenken???

In de zaterdageditie van afgelopen zaterdag 24 juni j.l. stelde BNDESTEM onze leeuwinnen aan u voor in een extra bijlage. Paniniplaatjes vliegen over de toonbank.

Niet veel later verschenen Mandy van de Berg en Vivianne Miedema overigens in de schijnwerpers bij RTL 4 late Night. Het zal zeker hier niet bij blijven.

 

Mijn mooie initiatief over een oranjeleeuwinnenmars kan in principe de kast in(zie vvf FB) want bij de openingswedstrijd op 16 juli dus zijn er grotere organisaties bij betrokken geraakt i.v.m. de enorme belangstelling. De Neude te Utrecht gaat oranje kleuren en het programma overdag zal de media snel bereiken. Aldaar zijn voor de mensen die geen kaarten konden bemachtigen grote schermen aanwezig om de wedstrijd te kunnen volgen. In elke speelstad die onze leeuwinnen aandoen wordt die mogelijkheid geschapen. Prachtig toch?

 

Het enige waar we bang voor zijn is het feit van wat er in de wereld gebeurd en dat dit eindelijke toptoernooi in ons land niet overschaduwd gaat worden.

Ennnnnnnnnn uiteraard het product moet verkocht worden!!

 

Rene Kloet

 

 

 

 

 

 

 

Excelsior/Barendrecht haalt weer een toptalent binnen. Solange de Smit

Interview Solange de Smit van KAA Gent Ladies naar Excelsior Barendrecht! 

 

Rotterdam, vrijdag 9 juni 2017.

 

Nieuwkomer Excelsior/Barendrecht is volop bezig een elftal te formeren en onze keuze is gevallen op Solange de Smit om haar ook wat vragen te stellen.

Johan  Meijboom is voor VVF ter plaatse geweest om alles vast te leggen.

 
Vraag 1:  Stel je eens voor wie je bent :  

Mijn naam is zoals genoemd Solange de Smit, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Goes een plaatsje in Zeeland.  

 

Vraag 2: Vertel eens wat over je voetballoopbaan en ook je rol in een elftal. 
Als 9 jarige ben ik bij vv Goes begonnen met voetballen tussen de jongens waar ik al gauw door de KNVB selecties werd gescout en mee heb gespeeld tot district Zuid 015, op mijn 17e ben ik door Oostkapelle gescout dat destijds het hoogste vrouwenteam van Zeeland was. Daarna de stap naar RCL gemaakt waar ik in de topklasse mooie tegenstanders zoals Jong Twente, Jong ADO Den Haag etc tegen kwam. Ik speel graag op de nummer 10 positie waarbij ik meestal de taak heb de voorste linie te sturen en coachen. Buiten het veld schijn ik volgens mijn ex teamgenoten altijd voor een goede sfeer te zorgen in het team. Met Sharona Tieleman ( ADO Den Haag en Sylvana Tieleman ( KAA Gent ladies) of terwijl S3 zoals we bij de Young Stars Football Academy bekend staan, ondernemen wij regelmatig activiteiten zoals girls Day. Hier geven wij clinics aan meisjes om zo het vrouwenvoetbal in Zeeland op de kaart te zetten. Met Beach Soccer Zeeland debuteren wij dit zomer tot nu toe succesvol in de eredivisie.  

 

Vraag 3: Wat inspireert jou om naar Excelsior te verkassen? 
In eerste instantie het vertrouwen en zekerheid dat ik heb om óók daadwerkelijk voor het eerste elftal uit te mogen komen. De competitie die interessante tegenstanders biedt maar uiteindelijk het feit dat ik mijn maatschappelijke carrière wat beter kan gaan combineren.   

 

Vraag 4: Die stap uiteindelijk lijkt me dat je alles uit je carrière wil halen? Klopt inderdaad. 
Wat is uiteindelijk je doel? Mijn doel is om samen met het team en uiteraard de staf te gaan werken aan een eredivisie waardige team en voor mij zelf om te blijven ontwikkelen, zowel binnen als buiten het veld.  

 

Vraag 5: Wat verwacht je van de Nederlandse competitie? 
Heb je zelf de Beneliga meegemaakt actief of als toeschouwer? Ik speelde destijds in de Nederlandse topklasse, dus als toeschouwer de BeNe league gevolgd. Ik verwacht en hoop vooral dat de Nederlandse competitie de stijgende lijn vasthoudt en ik hoop Excelsior Barendrecht door andere BVO' s wordt opgevolgd om óók met vrouwen te starten.  

 

Vraag 6: Ga je op en neer reizen? Hoe zit dat praktisch? Aangezien wij vier keer per week gaan trainen plus een wedstrijd, ga ik niet op en neer reizen maar dichterbij de accommodatie wonen.  

 

Vraag 7: Excelsior is bezig een team samen te stellen en we weten dat nieuwkomers het 1ste jaar het enorm moeilijk hebben. Hoe ga je daar eventueel me om? Ik ben me er van bewust dat het hard werken gaat zijn om beetje aansluiting te kunnen vinden met de rest. Alle neuzen staan de zelfde kanten op en ontwikkelen staat bovenaan, dus ook bij mij.  

 

Vraag 8: Het vrouwenvoetbal zit aardig in beeld te komen en de groei is enorm. Volle stadions inmiddels. Speelt dat parten bij je voor een groot publiek voetballen? Ja echt tof om te zien hoe het vrouwenvoetbal in de lift zit, daarom mogen alle vrouwenvoetballiefhebber vind ik al enorm trots zijn op dit team die deze uitdaging aan wilt gaan.  

 

Vraag 9: Mag ik je vragen je eigen mening over vrouwenvoetbal hoe jij dit ziet in de macho mannenwereld. Bij mannen draait het grotendeels om geld. In de lagere klassen, 3e, 2e etc. Ken ik er een aantal die een overstap maken omdat ze een tientje meer krijgen, belachelijk vind ik dat. Bij de meeste vrouwen speelt geld vaak geen rol en doen ze het vooral omdat het hun passie is en ze aanleg en talent hebben, vaak nog gecombineerd met werken of studie. Daar kan je alleen maar respect voor hebben.  

 

Vraag 10: Heb je nog iets toe te voegen wat nu de revue niet gepasseerd is? Voor de gene die nog steeds denken dat vrouwen niet kunnen voetballen, volg het EK vrouwen in 2017 in Nederland en je zal versteld staan.  

VVF bedankt Solange en wenst haar succes bij haar nieuwe werkgever Excelsior/Barendrecht.

 

Foto's Johan Meijboom

Tekst Johan Meijboom en Rene Kloet 

Oranjeleeuwinnen komen net te kort voor de wereldtop maar zijn bijna klaar voor ONS EK!

Nederland - Japan 0-1 door dat ene doelpunt van buiten de 16. Onhoudbaar in de kruising. Dat zijn net de momenten waar je niet bestand tegen bent en ook niet op valt te trainen. Voor de rest tegen Japan niets dan hulde hoe onze leeuwinnen redelijk makkelijk stand hielden. Het veldspel was oh zo verzorgd. Lange ballen kwamen vaak aan. Combinaties, akties alles ging goed totdat het doelgebied in zicht kwam. Zodra ook Miedema voorin de bal ontving stonden er gelijk 3 japanners om haar heen en er moest een wonder gebeuren mocht zij zich als ervaren spits er uit voetballen.

Toch hoopte het publiek op die welverdiende 1-1. Een strafschop werd niet gegeven en bij een topaanval mistte Lieke Martens nipt de goal.

Wel merkbaar was dat deze wedstrijd een lading had van ai ai hopelijk komen we er allemaal ongeschonden uit want nu geblesseerd afhaken wil niemand. Dus de echte felle duels bleven grotendeels uit.

A.s. dinsdag wacht Oostenrijk in Doetinchem. Een caliber waar ze wel meer binnen de 16 zullen gaan verschijnen.  De doelpuntenmachine gaat hopelijk dan wel aan.

 

Rene Kloet

9 juni 2017

Breda voor het eerst in de geschiedenis een vrouwenvoetbalstad.

In de aanloop naar ONS EK toch een aardig begin. Breda als speelstad is er klaar voor.

Nu alleen nog de echte bredase fans binnen halen. Wat verdwaald Nac publiek deed nieuwsgierig het stadion aan.

Opmerkelijk was de afwezigheid van ambassadeur Pierre van Hooijdonk. Zijn bezoek aan de Kuip had voorrang. Wij als fans betreuren dat!!

Wel was het zo dat vele meisjes op de fiets op de wedstrijd af kwamen. Zelf uiteraard vaak ook spelend in de jeugd bij de regionale amateurverenigingen. De echte doelgroep liet klapperend de hele wedstrijd van zich horen op begeleiding van een heerlijk trommelbandje. Hoe houden ze het vol vraag je je af!!!

Meldenswaardig is wel dat de wedstrijd op een doordeweekse ongunstige tijd viel en 40 km verder op de mannen een belangrijke wedstrijd moesten voetballen. Toch ging de teller naar 6500 toesch waar vroeger we de 1000 niet eens zouden halen.

Druk bij de horeca en wel effe wennen geen alcohol. Sinas en cola was niet aan te slepen. Ook de frituur draaide top.

Vrouwenvoetbal en BREDA? Gaat dat een huwelijk worden?

 

Rene Kloet

 

9 juni 2017

 

Foto links: Een  complete groep uit Zeeuws Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto, Rene Kloet

 

Hierboven  en hier onder ziet U echte fans die van heinde en ver Breda aandeden.

Het gezinnetje onder na een lange reis uit Regio Arnhem eten even gauw patat. De oranjeleeuwinnen is en blijft ook een super uitje en dat het team verloren had boeit slechts weinigen.  De avond in Breda was erg geslaagd.

Foto s onder enkele fans.

 

 

AFSCHEID ANOUK EN DAPHNE MET EEN LACH EN EEN TRAAN!!

Bedankt Anouk Hoogendijk en Daphne Koster.

We hebben van jullie genoten op de velden.

 

Namens alle superfans!!!

 

 

Daphne veel succes met je media en je kleine.

 

Anouk veel succes in je maatschappelijke carrière.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto s Johan Meijboom

 

TOPJAAR AJAX AFGESLOTEN MET BEHALEN VAN DE DUBBEL.

Den Haag, vrijdag 2 juni.

 

Voor maar liefst 3000 toeschouwers behaalde Ajax hun laatste prijs. Die oh zo mooie beker voor de 2de keer naar Amsterdam in het nog altijd korte bestaan van de Ajaxvrouwen.

 

Gesteund door een aardig vol meegereisde uitvak lukte het Ajax om in de 2de helft door Desiree van Lunteren aanspraak op te maken. De eerste helft waren de teams echt gelijkwaardig. PSV maakte het de kampioen erg lastig en zelfs een bal op de lat(het engeltje op de lat) voorkwam een achterstand.

 

De wedstrijd op zich was er 1 van niet echt hoogstaand voetbal maar de spanning maakte het de toeschouwers zeer de moeite waard. Mede door het warme weer en ach die zenuwen bij beide teams was zeker voelbaar op de tribunes.

 

De goal van Desiree was er 1 om in te lijsten en valt in de categorie Arjan Robben in spiegelbeeld. Naar binnen trekken en diagonaal inschieten in de verre hoek vanaf links in plaats van rechts.

Goalgetter Marjolijn van den Bighelaar scoorde zoals ze zo vaak doet en bracht haar team in veilige haven. 2-0.

 

Bloed zweet en tranen: Bloed, ach ze konden elkaar wel opvreten

Zweet, drinken tussendoor om het vochtgehalte aan te vullen tijdens een blessurebehandeling. Tranen, die zijn van geluk ennn.... Afscheid Anouk en Dahpne.

 

Voor de fan absoluut een memorabele dag geweest en het bleef nog lang onrustig in het Kyocerastadion.

 

Ajax: Eerst leren verliezen om te kunnen winnen.

Amsterdam, 19 mei 2017.

 

Toepasselijke koptekst. Na 4 jaar elke keer nipt de titel mislopen is het vanaf het bestaan van de Ajaxvrouwen eindelijk gelukt. Het 5de jaar KAMPIOEN. En hoe.

Een mooier afscheid konden de vrouwen aan een aantal vertrekkende speelsters niet geven. Ook het publiek genoot met volle teugen.

 

Maar liefst 1100 toeschouwers zagen op de Toekomst een topwedstrijd. Overheerst door zenuwen en vele grote kansen waarbij beide keepsters katachtige reddingen moesten maken.

Ajax begon zeer sterk aan de wedstrijd en de 1-0 kon in de 12de min. gemaakt door Inessa Kaagman niet uitblijven.

Na de redelijke snelle goal was het Ado die onder de druk uit ging voetballen en ook kans op kans kreeg.

Nipt voor rust was het dan verdiend raak. 1-1 in de 45ste min. door Nadine Noordam.

 

De 2de helft was voetballend weer zeer vermakelijk. De fanatieke ajaxfans zongen hun kelen schor. Het veldspel op topniveau was enorm goed. Snelle combinaties en vele kansen over en weer. Zelfs bijna alle lange ballen kwamen aan. Dit is vrouwenvoetbal ten voeten uit.

Marjolijn van den Bighelaar, draait een schitterend seizoen, maakt in de 89ste min de winnende treffer.

Na het laatste fluitsignaal konden de champagneflessen open en barstte het feestgedruis los. Eindelijk AJAX AMSTERDAM! EUROPA WACHT NU!

GEFELICITEERD!!!!

Met dank aan ADO Den Haag ook die er een geweldige wedstrijd van maakte en zich niet liet afslachten is deze 2de kampioenswedstrijd een plaatje geweest.

Komende vrijdag is Psv - Ajax een formaliteit hoewel de bekerfinale op 2 juni wacht tussen die 2 zal vrijdag de wedstrijd een andere lading hebben.

 

Rene Kloet.

 

 

 

AJAX STELT TITEL UIT! PUBLIEK GENIET!

 

Amsterdam, 12 mei 2017.

 

Ajax - Fc Twente uitslag wederom 1-1.

Zouden die donkere wolken even roet in het eten hebben gegooid?

Na een goede start en een schitterende goal van Marjolijn van den Bighelaar kwam later de regen met bakken uit de lucht en de wedstrijd kantelde. Fc Twente kon in de 2de helft de verdiende aansluitingstreffer scoren.

Op het moeilijk bespeelbare veld kreeg Anouk Hoogendijk de bal niet onder controle en Ellen Jansen was er als de kippen bij deze in de goal te werken.

Hans van Breukelen mag de schaal volgende week weer in zijn koffer meenemen want het gat van 5 ptn blijft met nog 2 wedstrijden te spelen. Dit kan toch niet meer fout gaan zou je zeggen?? Met 1 been de titel al in bezit hebben. Kampioenswedstrijd 2 volgt dus.

ADO Den Haag is in Amsterdam op vrijdag 19 mei de volgende tegenstander. Uiteraard verwachten we dan weer een enorme drukte.  Het publiek wordt dus op hun wenken bediend! Hopelijk met een betere zomeravond dat eindelijk in Amsterdam de vlag uit kan.

 

Rene Kloet

 

Beslissingen in play offs speelronde 4?

Breda, 9 mei 2017

 

Laten we eerst de strijd om plaats 5 bekijken. Telstar(17pt) en Heerenveen(15pt) komen daar het meest voor in aanmerking, hoewel Achilles 29 de laatste tijd weet wat winnen is en theoretisch nog steeds een kans heeft. Niet verkeerd in hun eerste jaar na een slechte start.

Deze poule is dus uitermate spannend. Een bezoekje aan 1 van die wedstrijden zal zeker beloont worden door die voetballende vrouwen.

Programma 12 mei aanvang 19.30 uur:

Achilles 29 - sc Heerenveen

Telstar - Pec Zwolle

 

Hieronder ziet U twee foto s van Ann Mor. Simone Kets uitgeroepen als speelster van de wedstrijd van afgelopen vrijdag sc Heerenveen - Achilles 29, 5-0 en zeer jonge fans met bal vol met gescoorde handtekeningen. Fans van het eerste uur dus!!! 


Ajax landskampioen? TITEL ZEER DICHTBIJ!

Het is allemaal wat. Spanning en zenuwen spelen op. Afscheid Anouk Hoogendijk met een schitterende prijs?? 5 punten voorsprong op fc Twente met nog 3 wedstrijden te gaan. Kan toch niet meer mis zou je zeggen? A.s. vrijdag dus de 1ste kampioenswedstrijd of zal het daar bij blijven? Mede titelkandidaat Fc Twente is de tegenstander. De vorige editie eindigde in een 1-1 eindstand. Restant programma voor Ajax is de week daarop thuis tegen ADO en de laatste wedstrijd die ook altijd zeer druk bezocht wordt uit naar PSV.

Sinds de start van de Ajax vrouwen in seizoen 2012/2013 zijn ze nu eindelijk zo dicht bij de titel. VVF gunt het ze uiteraard. Vaak liepen ze op het laatst de titel mis en ging vaste en stabielste FC Twente er mee aan de haal.

Meldenswaardig is wel na intrede Ajax Amsterdam dat ze bekerwinnaar zijn en kans hebben dit lopend seizoen op de dubbel. 3 juni in Den Haag wacht tegenstander PSV in de finale. Er staan ons nog prachtige wedstrijden te wachten voor ONS EK.  VVF houdt jullie op de hoogte!

 

Rene Kloet


Interview met Rinie van Kasteren.

 

Interview met Rinie van Kasteren.

Door Rene Kloet.

 

Breda, 1 mei 2017

 

Rinie, een man die jarenlang al een regionale bekendheid is in vrouwenvoetballand. Zijn actieve rol in die wereld geeft ons aanleiding voor VVF eens hem nader onder de loep te nemen. Rinie beweegt hemel en aarde om zijn passie te kunnen uitvoeren. Al enige tijd snort hij op zijn scooter of met de trein van Eindhoven naar Bavel.

 

 

 

Stel je eens voor wie je bent.

Rinie:  “Mijn naam is Rinie van Kasteren , 54 jaar  woonachtig in Eindhoven en ongehuwd.”

 

Hoe ben je bij het vrouwenvoetbal beland?

Rinie: “Tot 1999 actief geweest als voetballer bij   RKSV Nemelaer, ODC, RKSV Boxtel, Essche Boys daarna  op medisch advies moeten stoppen en me gaan toe leggen op t trainen van jeugd en dames. “

Wil je wat vertellen over je werkzaamheden in het vrouwenvoetbalwereldje vanaf het begin dat je begon?

Rinie: “Ben als grensrechter begonnen bij vv Brabantia dames 1, vervolgens trainer geweest bij verschillende verenigingen zowel bij dames vanaf 5e klasse t/ m hoofdklasse als bij verschillende jeugdteams. Verder ben ik ook grensrechter geweest bij de heren van vv Brabantia maar ook bij verschillende dames teams en jeugd teams. “

Nu zit je dus inmiddels bij vv Bavel. Wat inspireert jou dat je met een scooter of trein deze afstand overbrugt?

Rinie: “Mijn inspiratie om met zowel de scooter als het openbaar vervoer  naar vv Bavel af te reizen om als grensrechter van vrouwen 1 aan de slag te gaan waren om de volgende redenen. 

-          Een gezonde gezellige vereniging met veel ambities in alle lagen van de teams. 

-          Zeer goede organisatie. 

-          Iedereen is gelijk in welke functie die je ook uitvoert en men heeft respect voor elkaar. 

-          Door goede structuur en duidelijkheid heb ik een club gevonden waar ik me vanaf het begin thuis voel. “

 

Vertel eens wat over je rol daar verder. MAW het lijkt wel op een lang huwelijk tussen jou en vv Bavel.

Rinie: “Mijn rol bij vv Bavel is grensrechter / Elftalleider van Vrouwen 1 uitkomend in de 1e klasse en op de drempel staat om te promoveren naar de hoofdklasse waar ze ook thuis horen. “

Heb je na vv Bavel voor jezelf nog doelstellingen wat je absoluut gaarne nog eens zou willen doen?

Rinie: “Daar ben ik op dit moment nog niet mee bezig, ik bekijk het per seizoen niemand weet hoe zijn toekomst eruit zal gaan zien. “

Wat vind je zelf over vrouwenvoetbal in Nederland?

Rinie: “ Ik vind dat de KNVB maar ook de media meer aandacht moet gaan besteden daar ook de vrouwen en meisjes hun best doen om te laten zien wat ze kunnen dit wordt heel vaak onderschat. Daardoor gaat het in Nederland niet zo snel als in diverse landen zoals o. a.  Engeland, Spanje, Duitsland en de Scandinavische landen. “

Ga je ONS EK intensief volgen?

Rinie: ”Ik probeer het toernooi zo goed mogelijk te volgen maar niet ten kostte van alles.”

Wat verwacht je overigens van dit toernooi in ons land?

Rinie: “ Ik verwacht een grote opkomst van supporters en meer aandacht voor het vrouwenvoetbal waardoor meer meisjes zich zullen gaan melden bij de vele verenigingen waar damesvoetbal aanwezig is. “

O ja nog een belangrijke vraag is zeker of de vrouwen met topvoetbal ook bezig zijn. Volgen ze de eredivisie en de oranjeleeuwinnen?

Rinie: ”Volgens mij volgen de dames bij de club waar ik zelf actief ben zowel de eredivisie als de oranje leeuwinnen. Verder zijn de vrouwen wel bezig met topvoetbal als je ziet hoe ze zich ontwikkelen onder leiding van goede gediplomeerde trainers. “

Wil je nog iets kwijt evt. of heb je tips?

Rinie: “Aan alle meisjes en dames blijf zo lang mogelijk bij je eigen vereniging om je te ontwikkelen oa door bij de jongens te spelen zodat je stap voor stap naar een hoger niveau kunt werken waardoor je uit eindelijk je doel bereikt nl op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. Belangrijk hierin zijn op de eerste plaats je ouders en je directe omgeving. Laat je nooit verleiden door lucratieve aanbiedingen als je er nog niet aan toe ben het belangrijkste is dat je plezier heb ik waar je mee bezig bent. Zorg dat je altijd een wel overwogen beslissing blijft nemen in je sport carrière. “

 

     We danken Rinie voor dit interview en wensen hem succes in het vrouwenvoetbalwereldje.

 

NEDERLAND - FRANKRIJK

HET PUBLIEK IS KLAAR VOOR ONS EK!!! NU HET TEAM NOG!!!

 

Utrecht 07-04-2017

 

Wauw wat een geweldige ambiance in de Galgenwaard. Maar liefst 2 lange zijden vol.

Vele meisjes uitgedorst in oranje. Moeder en vader mee! Vollop bussen op de parking!

Ja we kunnen echt spreken van een absolute interland. Vrouwenvoetbal leeft!!!

Frankrijk ook niet de minste tegenstander en de zoveelste test voor ONS EK! Laat het nu net op het veld wat minder wezen en eigenlijk een beetje jammer want plaats 11 op de fifaranking was zeer dicht bij!

Het publiek maalde er niet om en ze bleven massaal tot de laatste minuut zitten!

Dinsdag hebben onze leeuwinnen een nieuwe kans tegen IJsland in Doetinchem. Op papier ook niet de makkelijkste.

Hieronder alvast een aantal foto s met wat topfans!

 

 

Voetbalkraker PSV-AJAX een groot succes!

Zondag 26 maart 2017, bijkomend van de blamage van onze oranjemannen tegen Bulgarije(2-0) die door deze uitslag zeer waarschijnlijk het WK gaan missen fleurt het vrouwenvoetbal inmiddels aardig op!!

Maar liefst 2000 toeschouwers waren afgelopen vrijdag op de Herdgang te Eindhoven.

 

De 1-0 zege van de thuisclub was verdiend.  Het veldvoetbal was precies zoals vrouwenvoetbal voorgeschoteld hoort te worden, maar van een echt spektakelstuk was geen sprake, hoewel de opening met vuur, vlaggen en simply the best anders zou gaan doen vermoeden. 

Tussen het publiek zaten overigens weer een aantal mensen die voor de 1ste keer een vrouwenvoetbalwedstrijd bezochten.  Zij zullen zeker terug komen!

Op de foto boven Rini de Garde die zich ook weer eens jong voelt en scorend naar handtekeningen. Zijn reactie naar afloop:

 

"Heb het afgelopen vrijdagavond ontzettend naar mijn zin gehad tijdens de voetbalwedstijd psv dames tegen de dames van ajax.de psv dames trokken aan het langste eind door met 1-0 te winnen.de euforie na afloop was erg groot.ik heb een leuke wedstrijd waar echt van alles inzat en ik het idee had dat dames voetbal erg aantrekkelijk is.ga zeker vaker kijken"

 

Zou het vrouwenvoetbal nog meer aanwas uit het mannenwereldje gaan krijgen?

In ieder geval kunnen we spreken van een zeer geslaagde kraker.

 

Motto: VROUWENVOETBAL IS ZO GEK NOG NIET!

Ennn die volle bak hebben ze gehad vrijdag!

 

Uw reporter,

Rene Kloet

 

 

Rabobank G voetbaltoernooi

Rabobank G voetbaltoernooi het laatste evenement voor ONS EK in het NACSTADION TE BREDA!

 

Hier links op de foto Callista geïnterviewd door omroep Brabant.  Zij is een speelster van vv Moerse Boys uit Zundert.

 

Vele teams uit de regio deden mee. Dit evenement is een jaarlijks terugkerend gebeuren. De hoofdprijs ging naar voetbalvereniging Terneuzens Boys. G teams zijn vaak gemengd en verdienen zeker eens de aandacht! Voetballen in een stadion eens paar jaar een droom die uitkomt!!!

Evenement vond plaats op 22 maart 2017 van ong. 14.00 uur tot ong. 17.00 uur. Bijna de voltallige NACselectie was aanwezig om de teams te begeleiden en bij te staan. Met hun helden op de foto of een handtekening scoren maakte de dag een TOPPIE weer!

 

 

Topper a.s. vrijdag in Eindhoven!

PSV - AJAX, Aanvang 19.30 uur.

We doen een oproep deze wedstrijd live te komen bezoeken.

Kom kijken wat onze internationals kunnen met een bal.

Kom zien en meemaken hoe gezellig druk deze wedstrijd bezocht wordt op de Herdgang.

Geef die meiden een volle bak!

 

10 jaar Eredivisie vrouwen

10 jaar geleden werd de eredivisie vrouwen opgericht met dank aan o.a. Vera Pauw.

 

De eerste 6 teams waren FC Twente, Willem II, Fc Utrecht, Ado Den Haag, Heerenveen en AZ.

Aanvankelijk zouden ook Roda JC, Top Oss en Cambuur Leeuwarden meedoen maar deze clubs vielen af.

 

Donderdag was de vaste speeldag in de week, Ook werden er afspraken gemaakt voor het verdelen van de internationals.

Er werd 4x per seizoen tegen elkaar gespeeld.

 

De opening voor het KNVB Eredivisie vrouwen vond plaats op 29 Augustus 2007 in het Arke Stadion in Enschede onder het toeziend oog van 5.500 toeschouwers.

De wedstrijd werd toen gewonnen met 2-3 door Heerenveen.

 

AZ werd de eerste landskampioen.

 

Nu 10 jaar later telt de Eredivisie 8 teams. Het vrouwenvoetbal in Nederland heeft over die 10 jaar behoorlijk wat stappen gemaakt. Het aantal KNVB leden is sterk gestegen. Ook de bezoekersaantallen groeide gestaag en met name te noemen onze leeuwinnen die voorheen voor slechts een paar honderd toeschouwers voetbalde, nu voor goed gevulde stadions.

ONS EK gaat zeker de algemene acceptatie bewerkstelligen.