PSVfans blijven massaal weg bij de bekerfinale.

 Foto: Peggy Donks

 

Breda, 5 juni 2018.

 

Oh zo jammer dat het PSVkamp grotendeels weg bleef. Een echte reden kunnen wij niet geven.

VVF wil zeker een kritische noot aan deze bekerfinale plaatsen.

Bovenstaande foto laat zien dat er plek zat was in het PSV fanvak. Er reed maar 1 bus vanaf Eindhoven.  Alleen familie en wat vrienden en kennissen waren aanwezig met wat verdwaalde PSV fans.(Wij hadden er ook een paar bij)

Voor de 3de maal onder de rook van tegenstander Ajax Amsterdam vonden vele Eindhovense fans het niet eerlijk qua locatie. Ook in het verleden het vuurwerk incident en de voorheen gehaalde resultaten gaf Eindhoven niet die boost om massaal af te gaan reizen. 

Wij van VVF geven ze wel deels gelijk. De geluidsinstallatie weigerde deels. En ja top vrouwenvoetbal en zelfs een bekerfinale hoort niet op een amateurcomplex gespeeld te worden. Compliment wel voor de ligging bijna midden in het dorp. Parkeergelegenheid was goed ook om de hoek. Wat ons ook niet beviel was dat het gros van het publiek het alleen moest doen met staanplaatsen. Beetje comfort mag heus wel en iedereen is daar bereid voor om te betalen. 

Excelsior Rotterdam of als het toch onder de rook van Amsterdam moet(zij brengen ook massaal volk mee) dan kan ik me de keuze van de KNVB zeker voorstellen. Volendam had een betere optie geweest?

Wat we zelf ondervonden was dat onze groep deels verspreid over het stadion zat. De ticketverkoop liet zien dat beide kampen achter de 2 goals plaats zouden nemen. Dat verraste ons ook wel.

Onze mening hoeft niet de uwe te zijn overigens. Dit artikel is gebaseerd op vele bevindingen en constateringen.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

 

 

Fantrip VVF naar bekerfinale Ajax - PSV 2 juni 2018 te Bunschoten-Spakenburg

Boven vlnr: John, Henk, Nathalie, Rini, Mario

Onder vlnr: Brenda, Peggy, Rene, Marion

 

Foto: Jan Koetsier

 

Oei wat was het spannend weer eens. Eindelijk na lange tijd weer eens een collectief reisje plannen.

De aanloop daar naar toe bezorgde me wat slapeloze nachten. Mijn hondenoppas haakte af.

John die plots met zijn auto problemen kreeg en zelfs op de dag van vertrek terug naar de garage moest. Rini die afmeldde die dag maar alsnog door redenen zeer graag mee ging.  Dus ik op de valreep hem gauw ophaal nog.

Peggy die s ochtends nog mee kon omdat er 1 ticket over was. Nee ik kwam precies uit met die 10 stuks.

De dag zelf:

Bij aankomst hier als laatste vertrekpunt deed ik mijn bekende speech houden. Er werd daarna afgerekend en tickets uitgedeeld. Als dank kreeg iedereen voor onderweg van mij een drankje mee. Een welkomstdrankje. 

Daarna werd bovenstaande foto geschoten. De mensen werden verdeeld in de auto s(3) en al toeterend reden we rond de klok van 14.30 uur weg.

 

Onderweg belanden we op die splitsing richting Amersfoort en Hilversum. Alle Tomtoms gaven aan Hilversum terwijl dat weekend de A27 na Utrecht dicht zat.

Aangekomen in Spakenburg of zaten we in Bunschoten? Dat is ons nog steeds niet duidelijk waar we geweest zijn. Parkeren op de half vrije parkeerplaats P2 naast het stadion. Al wandelend langs het stadion ploften we neer op het terras bij het eerste café om de hoek. Een drankje iedereen liet zich met dat goede weer wel smaken. Arne en zijn nicht sloten ook aan.

Ja helaas dat ik aldaar niemand kon regelen om voor ons te gidsen haha. Ze zeiden dat alles om de hoek was en geen gids nodig was.

 

Na vertrek bij dat plaatselijke café liepen we, niet ver,  het centrum in alwaar het markt was en terrassen goed vol zaten. De groep splitste zich en ieder deed zijn ding. De ene bezocht een snoepwinkel, de ander schoot mooie plaatjes. Wat waren we toeristisch bezig. Dat visje smaakte heerlijk. Op de plaat gaan met een plaatselijk dame in klederdracht lukte me niet.

 

Rond 17.15 uur kwamen we weer bij elkaar vooraan bij het centrum waar we vandaar uit als groep weer richting het stadion gingen.  10 tickets hadden we voor het neutrale vak maar onze groep splitste zich en belandde zowel in het Ajax als PSV vak. (kaartverkoop gaf aan dat fanvakken achter de goals waren, niet dus).

 

Omdat iedereen dus verdeeld op de tribunes stond was communicatie over de terug reis wat in het honderd gelopen. Achteraf allemaal goed afgelopen en niemand achter gelaten.

Ik vertrok als laatste en dwars terug door Amersfoort naar huis.

Charlie me hondje zat braaf te wachten thuis en bij aankomst 23.00 uur kon ik heerlijk terugkijken op een welgeslaagde dag en nu me weer bezig houden met mijn huisdier die daags daarna in de bloemen gelegd werd.

 

Uw VVF

 

Rene Kloet

 

Sfeerfoto's  onder: Eerste 4 foto's Rene Kloet, daarna  Jan Koetsier

Ajax wint voor de 2de maal de dubbel.

 Foto: Jan Koetsier

 

Breda, 4 juni 2018.

 

Het seizoen zit er bijna op. In ieder geval het clubgebeuren. De laatste prijs was zaterdag dan ook uitgedeeld.  Die oh zo mooie beker.

Psv heeft deze beker de week daar voor even mogen lenen. Ajax ging er met een zwaar bevochtte wedstrijd weer mee vandoor. 3-1 werd het.

Psv nam in de wedstrijd zeer snel het initiatief. Net als in de eerdere editie scoorden zij ook weer maar helaas voor het meegereisde Eindhovense publiek werd deze goal afgekeurd.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd Ajax, in een eigenlijk thuisduel, sterker en sterker.

In de 20ste min. was het dan ook al raak. Bij een topaanval van Ajax belande de bal op het hoofd van Stefanie van der Gragt. Zij kopte zeer fraai in.

Net voor rust kwam de 2-0 tot stand. Inessa Kaagman scoorde middels een prima assist van de altijd populaire Merel van Dongen.

 

Vanessa Susanna maakte voor PSV de aansluitingstreffer. Met haar 1ste balcontact was het meteen raak. We schrijven de 63ste min.

Ajax stond wederom op omvallen. PSV had na die goal zeker de aansluiting moeten hebben. Nadia Coolen had het meeste pech met afronden. Vol op de wreef uithalen voor de 2-2. Nee weer geen luckydag. 

Een eigen goal in de 87ste min van Kristina Erman maakte Ajax definitief als winnaar. 3-1

 

Net zoals andere finales liep het weer ten ongunste af voor het Eindhovense volk. 

PSV was als laatste geëindigd in de play - offs maar in de wedstrijd zag je dat er totaal niet aan af.

Sneu ook dat een minder seizoen niet met 1 prijs alsnog had afgesloten geweest. Dat had alles goed gemaakt. De vertrekkende Nebojsa Vuckovic had de groep echt klaar gestoomd om die beker mee naar Eindhoven te nemen. Helaas. We wensen hem succes bij zijn nieuwe werkgever.  Ook de vele speelster die gaan vertrekken.

Bij schrijven nog niet bekend wie allemaal maar dat in Eindhoven het komende seizoen een bijna compleet nieuwe groep herrijst is zeker. 

 

Dan Ajax. Gefeliciteerd. Voor de 2de maal de dubbel. We weten inmiddels dat er veel versterkingen bij komen. Gaat Ajax de komende jaren heersen in het vrouwenvoetbal zoals Twente voorheen? 

We zullen het gaan zien. 

Voor velen prettige vakantie gewenst en succes voor degene die heden bij de groep leeuwinnen gaan aansluiten.

 

 

Uw VVF

 

Rene Kloet