VVF redactie bij een fan en lid van VVF.

Foto: Links interviewer Rene Kloet en rechts Peggy Donks.

 

Breda, 6 okt. 2022.

 

Beste fans,

 

Ik werd wakker vanmorgen en ook ik baalde alsnog dat de wedstrijd voor vanavond geen doorgang kon vinden.

Daarna kwam ik op het idee eens een lid te gaan interviewen.

Ook zij baalde enorm dat de wedstrijd niet door ging.

 

Met een kleine pauze is ze al jaren lid bij ons. Maar dat niet alleen en ook bezocht ze met ons in het verleden regelmatig wedstrijden.

Peggy een vrouw die de leeuwinnen ook erg hoog heeft zitten is bereid haar verhaal te doen.

 

 

Hier volgt het interview:

 

Rene: "Mevr. Donks wilt je je je even aan het publiek voorstellen en zeggen wie je bent?"

 

Peggy:" Ik ben een single vrouw en geboren in Waalwijk op 30 aug. 1979. Ik woon zelfstandig in Breda met mijn 2 poezen. Verder zijn mijn hobby s muziek luisteren en films kijken maar natuurlijk sport zowel eens als op tv vind ik prachtig.

Mijn kennissenkring is niet zo groot maar door de jaren heen heb ik wel via Rene het vrouwenvoetbal al snel van dichtbij mee mogen maken.

Met collectief afreizen was ik vaak van de partij en vond het prachtig. Ritje Spakenburg of Eindhoven was geweldig"

 

Rene: " Ja Peggy ik ben dus bij jou op bezoek voor dit interview want zoals we weten kan het een stille avond worden. Nou stil PSV moet vanavond Europees. 

Mag ik je reactie over het feit dat de wedstrijd niet door gaat?

 

Peggy: " Ik vind het jammer en zag er erg naar uit. Het NAC Stadion was en is ook zeer dichtbij voor mij. Dit was mijn kans om ze na lange tijd in mijn favoriete stadion aan de slag te zien. Ben ooit een keer steward geweest daar.

 

Rene: " We kennen elkaar al heel wat jaren en ik zou gaarne nu je mening over het vrouwenvoetbal willen horen. Ook jij maakte ONS EK en het afgelopen WK mee o.a."

 

Peggy: " De ontwikkeling gaat goed en ook ik ben blij dat de eredivisie vrouwen uitgebreid is. Maar mis er wel mijn clupje NAC bij. Een volle B-Side op een wedstrijddag verwacht ik dan zeker.

Over de leeuwinnen kan ik zeggen dat ik er heerlijk mee leef. Daarom dat ik nu ga uitzien na a.s. dinsdag thuis tegen de Noren in Den Haag.

Het wordt wel TV want al die crisissen hakken er nog al op in.

.

Rene: " Ik vind het super dat ook jij met onze voorspellingen mee doet en zelfs je fam doet soms een gooi.

 

Peggy: "Mijn moeder volgt het ook en vind de vrouwen beter en leuker spelen dan de mannen maar dat ter zijde.

 

Rene: " Heb je iets te zeggen of mee te delen aan de andere fans?"

 

Peggy: "Ik hoop dat de economie snel terug naar het oude gaat en we onze zorgen overboord kunnen gooien. Dat we veel wedstrijden nog kunnen gaan zien en tezamen met jullie"

 

Rene: "Heb verder nog iets dat je kwijt wilt?"

 

Peggy:"Ja ik vond het super leuk dat ik een paar vraagjes van jou kreeg. Ik heb er absoluut geen ervaring in maar het is me alsnog aardig gelukt"

 

Rene:"Beste Peggy had het niet gelukt deden we een ja/neetje haha"

 

VVF redactie Rene kloet bedankt Peggy Donks voor haar interview.

 

 

Uw VVF en mooier kunnen we het niet maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview Essimessi,

1. Stel je eigen eens voor wie je bent.

 

Ik ben Esra Neter, net 12 jaar en kom uit Amstelveen. Ik voetbal bij SC Buitenveldert in een jongensteam en speel bij de KNVB MO12 overstijgend.

Velen zien je in de media al regelmatig voorbij komen.

 

2. Vertel eens over je voetbalcarrière van A to Z? Waar begon je en op welke leeftijd begon het te kriebelen?

 

Ik voetbal al, sinds ik kan lopen :). Als heel klein meisje ging ik al in huis of voor de deur de strijd aan met mijn oudere broer Rafael. Elke zaterdag ging ik met hem mee naar AFC en liep ik op het voetbalveld, samen met mijn ouders, en trapte in mijn voetbaltenuetjes tegen een bal. Toen ik 4 jaar was mocht ik bij Roda’23 elke zaterdag voetballen en al daarna werd ik lid bij SV Rap. Omdat er niet zoveel kindjes van mijn leeftijd waren besloten mijn ouders om mij naar SC Buitenveldert te brengen. Daar startte ik bij de jonge sterren (de mini’s ) en voetbal ik nu nog met veel plezier in de JO13-2007. Wat ik heel tof vind is dat ik ook bij de KNVB voetbal, 1x per week en dat ik 2x 6 weken met veel andere meisjes een trainingsstage heb mogen volgen bij Ajax onder leiding van Daphne Koster.

 

3.Wat is je uiteindelijke doel en wat is je doel als je door redenen de absolute top niet zou halen? Ofwel ben je ook bezig maatschappelijk in een bepaalde richting?

 

Mijn grote droom is om profvoetballer bij Ajax te worden, daarna bij FC Barcelona en hoop uiteindelijk een Oranje Leeuwin te worden. Ik heb geen idee wat ik zou willen worden als het me niet lukt. Ik vind vloggen nu ook heel leuk, dus misschien dat ik dan daar iets mee kan doen, al hoop ik natuurlijk van niet  Gelukkig heb ik nog veel tijd om daar over na te denken.

 

4.Waar hebben we je al in de media voorbij zien komen? Wat is je doel daarin? Toekomstige opvolger Anouk of Daphne?

 

Ik ben 2 jaar geleden een YouTube kanaal gestart, omdat het me leuk leek om vlogs te maken over mijn leven als voetballer en te laten zien dat ook meisjes goed kunnen voetballen. Ik ben bekende Nederlanders uit gaan dagen om tegen mij te battlen. Dit zijn 3 onderdelen op voetbalgebied. Ik heb echt al superveel bekende mensen ontmoet en dat vind ik supercool. Zo heb ik filmpjes opgenomen met o.a. Appie Nouri, Soufiane Touzani, Donny van de Beek, Frank en Ronald de Boer, Johnny de Mol, Yes-R en Jackie Groenen. 

Omdat meerdere mensen mij begonnen te volgen, word ik weleens gevraagd voor interviews, bijvoorbeeld in de Voetbal International, Panna en een radio item op RTVNH  en heb ik echt het geluk dat ik af en toe uitgenodigd wordt voor toffe dingen. Zo mocht ik bij het EK in Nederland de bal bij de openingswedstrijd naar de middenstip brengen en na afloop van de wedstrijd live in de nabeschouwing gezeten van EK-Talk. Ik ben aanwezig geweest bij de loting van de WK vrouwen in Frankrijk. En soms mag ik gewoon echt coole filmpjes opnemen of andere toffe dinge doen, bijvoorbeeld een interview en voetballen met Shanice van de Sanden op de KNVB Campus in Zeist en is Inter Milan naar Nederland gekomen voor een Champions League Item van hun wedstrijd tegen PSV en wilde ze mij in Eindhoven interviewen. Ik mis vast nog heel veel, maar op mijn Insta en YouTube kanaal kun je veel terugvinden :) 

 

5. We verwachten zeker je ergens in Frankrijk te gaan treffen. Wat verwacht je zelf van onze leeuwinnen?

 

Ik hoop en verwacht dat we ver gaan komen. Nederland is natuurlijk Europees Kampioen en veel Oranje Leeuwinnen voetballen nu bij goede clubs. Natuurlijk moeten ze ook een beetje geluk hebben, maar dat heb je altijd nodig om kampioen te worden. Ikzelf hoop zoveel mogelijk keer naar Frankrijk te reizen om Oranje naar de overwinning te juichen.

 

6. Al die aandacht al zo vroeg op jouw leeftijd bevalt dat? Wordt je herkend op straat?

 

Ik merk het vaak niet, behalve als ze me roepen op straat of het voetbalveld, maar ik krijg achteraf vaak privéberichtjes op instagram dat ze me gezien hebben. En soms willen kinderen met mij op de foto. Ik vind het wel echt supertof, al ben ik soms wel verlegen en weet ik nooit zo goed wat ik moet zeggen of waar ik moet kijken. 

Je hebt een goede achterban die je steunt en begeleid oa je ouders. 

 

7. Je valt op deze leeftijd met je neus in de boter. Vroeger was vrouwenvoetbal niet zo populair. Heb je daar in praktijk(bij je clubs) iets van gemerkt omdat je ''maar een meisje'' bent?

 

Ik heb altijd met en tegen jongens gespeeld, dus voor mij is het normaal en ouders noemen me altijd ‘one of the guys’. Ik merk wel dat jongens niet graag een duel verliezen van een meisje, dus ik moet extra hard mijn best doen om ze de baas te blijven.

 

8. Ook de concurrentie onderling in de teams. Meestal was het vroeger als je beter was werd je een buitenbeentje. Kun je me uitleggen hoe jou ervaring nu daarmee is?

 

Sinds de JO8 voetbal ik altijd in de hoogste jongensteams en speel ik met hele goede spelers. Heel veel jongens waar ik mee gevoetbald heb voetballen nu bij Ajax, AZ, FC Barcelona of FC Utrecht. Ik probeer altijd mijn best te doen en hoop dat dat goed genoeg is. Als enige meisje in het team valt dat natuurlijk altijd op bij de tegenstanders, maar zodra de wedstrijd begint is dat snel vergeten.

 

9. Wat vind je van de eredivisie vrouwen? Ga je weleens kijken en welke club ben je fan?

 

ik probeer het zo veel mogelijk te volgen en als ik kan ga ik kijken. Ik ben dan voor Ajax en dat ik ook het dichtst bij mijn huis. Ook ben ik bij 3 bekerfinales geweest.

 

9a: Van wie heb je een shirt, welke handtekening moet je nog en wie is je idool bij buitenlandse internationalen (niet Nederlanders). 

 

Ik heb het echte shirt van Nouri gekregen. Hij was zo ontzettend lief voor mij en vind het zo erg wat er met hem is gebeurd. Hij hangt in mijn kamer, dus ik denk nog vaak aan hem. Verder heb ik van Donny een shirt gekregen met zijn naam erop en heb ik op mijn oranje shirt een handtekening van Lieke Martens. Mijn grootste droom is om Messi te ontmoeten….. Ik zou alleen niet weten hoe ik zou reageren als ik hem zie en wat ik moet zeggen, hihi.

 

10. als laatste uiteraard wat nog niet besproken is om ter afsluiting te gebruiken vraag ik je of er vragen zijn die HOT zijn en nu niet gepasseerd zijn.

 

Geen vragen, maar Ik hoop dat het vrouwenvoetbal nog veel groter wordt en dat ze net zoveel geld kunnen gaan verdienen als de mannen.

 

 

We danken Essi voor haar uitgebreide antwoorden!

 

 

 

 

 

 

 

Richard Boecker in gesprek met Jacco Scholts trainer van Voorschoten 97 MO17-1

 

Ik zit hier met Jacco Scholts coach van Voorschoten'97 MO17-1, na afloop van de wedstrijd Hillegom MO17-1 vs Voorschoten MO17-1 eindstand 0-3. Na de 0-1 had ik het idee dat de 1-1 in de lucht hing, maar die kwam niet. Lekker voor jullie: 0-3 winst op Hillegom MO17-1. Hoe kijk je er zelf op terug?

 

Jacco Scholts:"Ja, inderdaad een hele mooie wedstrijd. Onze meiden stonden goed georganiseerd. De tegenstander was voetballend gelijkwaardig, maar met tactisch inzicht hebben we die wedstrijd kunnen winnen. Daar ben ik trots op." Voorschoten doet het erg goed met meiden en vrouwenvoetbal. De mooie opleiding die jullie doen voor de meiden, doen de teams ook erg goed!

 

Maar ja, dan ineens weer het nieuws over de dames en academie afdeling bij Stedoco dat aan de kant is gezet. Hoe kijken jullie daar tegen aan? Jacco Scholts:" Ik heb het niet op de voet gevolgd. Ik krijg natuurlijk wel wat dingen mee. Ik vind het altijd super zonde. Je ziet dat bij clubs het budget gelimiteerd is en ja, het is soms ook lastig. Besturen moeten keuzes maken. Het is niet altijd makkelijk en soms maken ze keuzes die nadelig zijn voor de meiden afdelingen. Dat vind ik erg jammer en zonde. En ik hoop dat met de aandacht die jullie er aan geven, dat er een besef komt dat het zonde is en dat we er met z'n allen voor moeten gaan". Ik heb het ook zien gebeuren met verenigingen als Viod dat het eerst ook heel goed deed. Ja, ik weet niet wat daar precies gebeurde, maar zonde dat het dan ook einde verhaal is. De meiden daar gingen naar een andere club (Harkemase boys). Viod heeft nu wel weer een vrouwenteam, 1 geloof ik. Het is jammer dat dat gebeurt. Jacco Scholts:" Ja het is mooi dat een andere club het weer overneemt natuurlijk. Maar het is zonde als het te vaak gaat gebeuren. Je wil de kwaliteit kunnen waarborgen en als academies omvallen is dat niet fijn. We zijn zelf vorig jaar met een VT meiden academie begonnen onder leiding van Marcel Wagenhuis. Die doet het super leuk. Goede vent met goed voetbal inzicht. Af en toe komt oud prof Remco Boere over en dat is ook wel een leuke boost. Je ziet dat de 3 meiden uit mijn team die op de academie zitten, enorm gegroeid zijn. Ze hebben snelheid en inzicht en geven ook weer een nieuwe impuls aan de rest van het team.

 

Op de trainingen proberen we dat ook wel. Maar het komt niet altijd uit. Op de academie heb je allemaal meiden die er voor willen gaan. Dat is gaaf natuurlijk. Daar zijn we heel trots op. En voor de toekomst met meiden voetbal: Daar gaan we vooral mee door! We hebben heel bewust 5 jaar geleden, toen ik begon als coördinator meidenvoetbal, gezegd dat we het langzaam willen opbouwen. Zorgen dat er een goed kader omheen staat en dat de basis klopt. Dat is gelukt. Met die basis kunnen we verder bouwen. Ik ben nu gestopt als meiden coördinator maar er zijn 5 mensen die dat gaan overnemen. Die zijn ook super enthousiast en die willen het verder voortzetten. Het bestuur hebben we mee, die willen het vrouwenvoetbal ook een mooie plek in de vereniging geven. Dat is ook heel belangrijk. We schreeuwen niet om geld, maar we moeten ons beseffen dat het ook een ander dynamiek in de vereniging met zich meebrengt, daar mag ook wel wat tegenover staan. Maar we willen niet overdrijven. Met een goede organisatie komt de kwaliteit en gezelligheid vanzelf wel". Dat is ook wel goed te zien in de wedstrijd. Ik denk nou, de 0-3 hangt de hele tijd in de lucht en uiteindelijk is die er dan. Jacco Scholts:" dat was ook het kantelpunt in de wedstrijd. Als Hillegom de 1-2 had gescoord dan had het nog spannend geworden de laatste 10 minuten. Ze hadden niet veel kansen gehad gelukkig. Ook wel dankzij onze verdediging. Aan de andere benut je dan je kanzen en word het 0-3. Je zag toen de koppies een beetje hangen bij Hillegom. Toen waren we eigenlijk wel klaar. En dat vond de prima scheidsrechter ook, want er kwam een flinke hagelbui over. Het was een mooie wedstrijd". Dank je voor het interview, Jacco.

 

Hieronder de teamfoto van Voorschoten97

Foto: Richard Boecker

VVFmedia Richard Boecker was afgelopen zondag 15 juli 2018 aanwezig bij beachsoccer bij de Rai te Amsterdam.

 

 

Gezellig middagje beachfootball met Nieuw Roden, BS Fryslân, HTC Zwolle en DTS Ede.
Ik vroeg Nancy Loth hoe het was om voor Oranje te spelen op het Beach football EK in Portugal, en wat ze het prettigst vind spelen op het veld, in de zaal of op het zand. Ze heeft na het afgelopen seizoen SC Heerenveen verruild voor Nieuw Roden,Eredivisie zaal. Dit was haar antwoord.
Nancy Loth: "Spelen voor Oranje in Portugal was een mooie ervaring.
Spelen op t veld, in de zaal of beachfootball maakt niet uit. Het is voetbal. Al heb je in de winter in de zaal geen last van de kou wat ik bij Heerenveen soms wel had bij sommige wedstrijden".

Vooral van de wedstrijd BS Fryslân vs Zwolle heb ik het meest genoten. Zwolle kwam met 3-0 voor te staan maar de friezinnen kwamen verassend terug en wonnen uiteindelijk met 5-4.
Het was pittig spelen op het zand onder de brandende zon met iets van 28 graden. Maar allemaal topprestatie geleverd. Ook de mannen die tussen de vrouwen wedstrijden door speelden.

BS Fryslân - HTC Zwolle 5-4
DTS Ede - KTP Nieuw Roden 4-2
BS Fryslân - KTP Nieuw Roden 4-2

 

Foto's onder:  Richard Boecker

 

Een interview met Elise Meijerink van SC Heerenveen.

 

Jullie hebben de halve finale van de beker bereikt. Hadden jullie het idee dat jullie Telstar zouden verslaan of in ieder geval dat het een pittige wedstrijd zou worden?

 

Tegen Telstar hebben wij dit seizoen al veel punten verspild, want we hebben het nooit makkelijk tegen de ploeg. Daardoor wisten we wel dat het pittig zou worden. Maar omdat bekend is dat we in de competitie niet meer bij de bovenste 4 clubs in de poule kunnen komen, is dat voor ons een extra motivatie om de beker te willen winnen. We hadden daarom afgesproken dat we deze wedstrijden moesten en zouden winnen. Dus of we er vertrouwen in hadden dat we zouden winnen JA!

 

Jullie hadden je voor 100% ingezet tot het einde. Wat ging er door je heen toen het op penalty's aan kwam, was je extra gespannen?

 

het kan beide kanten op gaan. Ik ben niet zo'n zenuwpees op dit vlak, dus ik was zelf wel rustig en had ook vertrouwen in onze penaltykiller Devi Vennema. Wel was de sfeer in het team heel gespannen. Ik ben door een paar team genoten flink geknepen tijdens de strafschoppen serie haha!

 

Had je na het laatste fluitsignaal een beetje een onwerkelijk gevoel? Zo van “zitten we echt in de halve finale?” of voelde je meteen van “Yes! We zijn er door”?

 

Ik had direct een heel euforisch winnaars gevoel. De afgelopen weken zijn er in de privésfeer van een teamgenoot heel nare dingen gebeurt waardoor de wedstrijd voor ons allemaal extra beladen was. Toen Nathalie van den Heuvel de beslissende penalty maakte was het daarom een heel mooi en ook wel een beetje een emotioneel moment voor ons allemaal. Dit maakte de winst nog een heel stuk bijzonderder.

 

Tegen wie zou je het liefst in de halve finale willen spelen en waarom? Ajax, PSV of PEC Zwolle? Ik vind alle 3 de tegenstanders mooi om tegen te spelen. Het liefst had ik Ajax of PEC thuis geloot.

 

Ik hou van thuis spelen omdat wij de enige club zijn met natuurgras en dat vind ik veel fijner dan kunstgras. Maar PSV uit is natuurlijk ook mooi. Voor ons een hele uitdaging, want daar zijn we 2 keer flink van de mat geveegd. Alleen maar mooi om dan nu een herkansing te krijgen!

 

Was je verrast toen je hoorde dat PEC Zwolle FC Twente had verslagen en daarmee geplaatst was in de halve finale?

 

Op de avond dat Barcelona met 6-1 won van PSG zei ik tegen Lydia Borg (een vriendin van me die bij PEC speelt): Als Barca zo’n achterstand nog kan ombuigen, kunnen jullie gewoon winnen van Twente! En ik ben wezen kijken bij de wedstrijd gister en al snel was duidelijk dat PEC een goede wedstrijd speelde. Natuurlijk wel tegen ieders verwachtingen in, want op papier is Twente sterker.. Maar in de Eredivisie zie je ook dat iedereen van iedereen kan winnen!

 

Wat zou je nog willen bereiken met SC Heerenveen?

 

Wij willen zoals ik al zei heel graag de beker winnen. Daarnaast zijn wij dit seizoen gestart met heel veel nieuwe speelsters en een nieuwe trainer. We hebben veel kwaliteit, maar mede door veel jongheid en onervarenheid spelen we nog erg wisselvallig. Ik hoop dat we volgend seizoen met zoveel mogelijk meiden bij elkaar blijven zodat we kunnen doorgaan met bouwen en kunnen gaan voor een plek bij de eerste 4.

 

Bij welke clubs zou je na Heerenveen willen voetballen en waarom deze clubs?

 

Uiteindelijk zou ik graag naar een club op een hoger niveau gaan, maar eerst moet ik zelf meer ervaring krijgen (ik ben nog maar voor het eerste seizoen verdediger) en meer rust uitstralen. Nu ben ik dus nog niet aan het kijken naar welke club ik zou willen. Maar uiteraard zou een team uit de top van Nederland mooi zijn!

 

Als je zou kiezen voor een avontuur in het buitenland. Voor welk land zou je kiezen? Engeland, Zweden of Duitsland?

 

Engeland lijkt mij dan wel heel vet. De clubs daar hebben het goed voor elkaar en het niveau is hoog. Dat is natuurlijk wel een klein beetje een droom . Dan zou ik trouwens ook goed moeten gaan oefenen op mijn Engels, want ik denk dat ik nog erger ben dan Van Gaal en Mitchell Dijks haha.

 

Ga je ook het EK vrouwenvoetbal kijken? Blijf je thuis of ga je naar de wedstrijden toe?

 

Zeker dat ik die ga kijken! Ik ga denk ik met vriendinnen en teamgenoten kijken in een gezellige kroeg, café of eventueel bij iemand thuis bijvoorbeeld. Zo doe ik dat ook altijd wanneer de mannen meedoen aan een EK of WK en dat zijn toch altijd wel de beste/gezelligste sfeertjes!

 

Elise heel erg bedankt voor je tijd voor het interview en V.V.F wenst je veel succes in de beker met SC Heerenveen.

 

Interview: Richard Boecker, 11-3-2017.